Gå til hovedindhold

Niels Wessel Bagge Samlingen

I 2001 modtog Louisiana en donation fra Niels Wessel Bagges Kunstfond, omfattende mere end 450 genstande fra primært Nord-, Mellem- og Sydamerika før disse områder kom under europæernes indflydelse. Donationen aktualiserer det møde mellem moderne kunst og etnografika, som museet har været ramme om med adskillige udstillinger gennem årene.

Samlingen har tilhørt danskeren Niels Wessel Bagge, der som ung mand rejste først til Paris og London, siden til Hollywood for at prøve sine evner af som danser, koreograf, scenograf og skuespiller. En stor arv satte ham i stand til i løbet af tre årtier at opbygge en omfattende samling.

Et udvalg af den store hovedgruppe af præcolumbianske genstande (dvs. fra før Columbus kom til Amerika) har nu fået deres permanente plads på Louisiana. Forskellene mellem de enkelte kulturer er markante, men ligheder i udtryk og former er også iøjnefaldende og øjenåbnende. Interessant er det ikke mindst for den moderne beskuer i disse genstande at kunne genfinde æstetiske udtryk tæt på vore egne.

Præsentationen er støttet af Niels Wessel Bagges Kunstfond.