Gå til hovedindhold

Værker fra samlingen

14.11.2015 - 3.1.2016

Anselm Kiefer, Juan Munoz, Thomas Demand, Cindy Sherman, Per Kirkeby, Matthew Day Jackson, Rineke Dijkstra og mange flere. Sæsonens præsentation af værker fra Louisianas samling byder på et udvalg af bl.a. fotografi, maleri og skulptur.

Louisianas samling af moderne kunst og samtidskunst er en dynamisk størrelse, der ikke alene fortsat vokser, men som rent faktisk rykker rundt i huset, hvor den Louisiana-året igennem indgår i udvalgte præsentationer. Herved vises de enkelte værker på nye måder og i nye konstellationer. På den måde bliver Samlingen mere levende, samtidig med at museets mange trofaste gæster til stadighed har mulighed for at opdage og genopdage både dens nye og mere velkendte sider.

FRA NEWMAN TIL DEMAND

I Den gamle villa kan man se en særophæning af fotografi fra samlingen. Fra den amerikanske fotograf Arnold Newmans (1918-2006) auratiske sort-hvide portrætter af det 20. århundredes kunsts store visuelle tænkere som Picasso, Giacometti og Calder - og til den nyere dekonstrutive fotografikunsts store modelbygger: Thomas Demand (f. 1964), hvis fotografi ikke afbilder 'verden derude', men derimod gengiver modeller af virkelighedens scener, bygget på perfektionistisk vis i pap og papir.

AT KONSTRUERE DET AUTENTISKE

Ved første øjekast er Thomas Demands ‘Lysning’ fra 2003 en smuk gengivelse af en nærmest evangelisk lysning i en tæt mørkegrøn skov. Ved nærmere eftersyn er fotografiets perfekte scene dog ikke naturlig - men skabt af kunstlys og blade af farvet papir. Demand bygger modeller af ‘virkelige’ scener op fra bunden, som han derefter fotograferer og destruerer. I Louisiana Channels video fortæller han om sin særlige metode.

LOUISIANAS SAMLING

Louisianas Samling tæller hovedværker af Picasso, Giacometti, Dubuffet, Klein, Warhol, Rauschenberg, Moore, Jorn, Baselitz, Polke, Kiefer og Kirkeby.

Samlingen er alt for omfattende til at blive vist i sin helhed - derfor kan man opleve Samlingen i udvalgte, skiftende præsentationer. Dels for at give plads til Louisianas udstillinger, men også for vise værkerne på nye måder og i andre konstellationer. Læs mere om Samlingen her.

Louisiana ABC
Af poul erik tøjner

Kunstkenderens og museumsdirektørens udlægning af Louisianas bedste billeder – en levende indgang til hele den periode, museets samling spænder over – fra Picasso, Louise Bourgeois og Yves Klein til Gerhard Richter, Pippilotti Rist og Tal R – i alt 73 essays om værker, der har sat sig i sanserne og udfordret Tøjners tanker gennem årene. Kr. 399 / klubpris kr. 299

 

"Få kan som Tøjner trylle med sit sprog, jonglere med sætninger og vendinger, så de vandrer så højt op i luften, som emnet efter hans mening har brug for. For han bevarer altid fjernkontrollen. Han ved, hvordan ord altid kan drejes og vendes, så de giver alle de meninger fra sig, som de skal, og dog lander det rigtige sted. Nemlig på de værker, der skal afsøges og undersøges."
6 hjerter, Politiken 27.09.12

"Han vinder éns hjerte, fordi sanseligheden i hans sprog og engamementet i hans analyser er langt at foretrække for de mange, alt for mange, kunstskribenter, som nærmest sætter en ære i at gøre deres tekster uforståelige, tørre og generelt uimødekommende som muligt."
5 stjerner, Jyllands-Posten 27.09.12

" ... og den hedder ' Louisiana ABC', med genklang af noget belærende. Den er elementært tænkt og formidler noget af det, jeg selv oplever. Uden for mange skindemokratiske forhindringer. Alle følelser er tilladt på museet." 
Poul Erik Tøjner, Information 27. 09.12

Kan købes i Louisiana Butik