Gå til hovedindhold
Louisiana On Paper

Terry Winters Prints 1999-2014

25.6.2015 - 30.8.2015

Terry Winters' smukke grafiske arbejder er fyldt med mønstre, der vækker mindelser om biologiske former og matematiske formler. Denne sommer er et stort udvalg af den amerikanske kunstners grafiske værker udstillet som en del af udstillingsserien Louisiana On Paper.

Winters (f. 1949 i Brooklyn, New York) er også maler, men i grafikken folder han hele potentialet ud. Få har som netop Winters bevæget sig i alle afkroge af dette mediums muligheder, og han betragtes som en af de mest afsøgende og produktive kunstnere i sin generation. Udtrykket i Winters' grafiske univers drejer sig om rum og systemer bag den synlige verden - og i hans kunst er han altid på jagt efter en metafysik, som handler om skjulte kræfter og energier, og som overskrider den skabende proces. 

Scenekunst, dans og musik er ligeledes en stærk inspirationskilde for Winters - og i hans værk gengives rytme, tid, bevægelse og lys som åbne, dynamiske elementer, der gensidigt øver indflydelse på hinanden.

Denne udstilling er præsenteret i samarbejde med Colby College Museum of Art, Waterville, Maine and Staatliche Graphische Sammlung München.

C.L. Davids Fond og Samling har ydet støtte til udstillingen.