Gå til hovedindhold

Nyerhvervelser 2007-2008

5.3.2009 - 13.9.2009

En omfattende præsentation af nye værker og nye navne, der de seneste år var blevet erhvervet for at styrke Louisianas samling. Til glæde for museet, gæsterne – og i sidste ende for Danmark.

Det var her muligt at vise over 100 værker af mere end 40 kunstnere – hvoraf mere end 20 var nye i samlingen – fra omkring 15 forskellige lande. Skulptur, maleri, video, installation, fotografi, tegning og grafik.

Værkerne var skænket af privatpersoner, kunstnere, estates og fonde i årene 2007-2008. Museets direktør, Poul Erik Tøjner, udtalte om samlingen og nyerhvervelserne:

"Samlingen er vigtig, for uden den var Louisiana en kunsthal med vekslende udstillinger i ét stort gennemtræk. Vi lider dog ikke af samlermani – vi samler for at vise værkerne frem. Og samlingen tilhører publikum, familien Danmark, for værkerne vandrer ind i den kollektive besiddelse, som museerne er udtryk for.

Når vi erhverver kunst på Louisiana, er det i sidste instans samfundet, som modtager dem – du og jeg og dem henne om hjørnet. Uden museet i Humlebæk ville Andy Warhol og Giacometti ikke være en væsentlig del af den danske kulturarv.

Louisiana vil gerne bringe en stor tak til museets donatorer, som hver for sig på enestående vis har støttet kunstindkøb i 2007 og 2008. Museet modtager ikke offentlige midler til køb af kunst – så det er ganske enkelt de private kræfter, der må træde til. Og det har de gjort med stor generøsitet – endnu engang."

ERHVERVELSER
2007-2008

Fra Darren Almond til Andy Warhol: nye værker og kunstnere i Samlingen præsenteret i en lille bog af Poul Erik Tøjner