Gå til hovedindhold

MARINA ABRAMOVIĆ

THE CLEANER

17.6.2017 - 22.10.2017

Få kunstnere i verden i dag vækker så stærke følelser og reaktioner som krops- og performancekunstneren Marina Abramović. Louisiana præsenterer til sommer den første store retrospektive præsentation af hendes arbejde i Europa.

Med sin egen krop og energi som primært materiale har Marina Abramović siden 1970’erne udfoldet en af samtidskunstens mest radikale og kompromisløse praksisser. Hun er en af krops- og performancekunstens pionerer og særlig kendt for fysisk og mentalt krævende performanceværker, der kredser om krop, køn, energi, relationer, smerte, nærvær og identitet.

Hendes performances spænder fra voldsomme, ligefrem risikable handlinger til mere tyste energiudvekslinger og møder med det publikum, som i stigende grad er blevet hovedaktører i hendes værker.

Sommerens udstilling på Louisiana har fået titlen The Cleaner. Den er tilrettelagt i dialog med kunstneren, organiseret af Moderna Museet, Stockholm, i samarbejde med Louisiana og præsenterer halvtreds års arbejde - herunder også samarbejdet med den tidligere partner Ulay.

Marina abramović på Louisiana Channel

Drik et glas vand a la Marina Abramović & gør en helt almindelig hverdagsting til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Følg din intuition, vær modig og vær altid helt og fuldt tilstede i øjeblikket - Marina Abramović giver gode råd til unge kunstnere.