Gå til hovedindhold

MÆND OG MASKULINITET...

26.5.2018 - 9.9.2018

Sommeren over markerer Louisiana sit 60-års jubilæum med to omfattende præsentationer af værker fra museets egen samling. Værker fra museets tidligste forankring i efterkrigskunsten og frem til i dag mødes på kryds og tværs af tid og medier i Vestfløjen (åbner først 20. juni) og her i Østfløjen, hvor to centrale temaer toner frem, nemlig Mænd og maskulinitet og Krig og konflikt.

Louisianas samling er rig på menneskeskildringer, og mange af disse er skildringer af mænd. Et udvalg af værker med mænd som motiv er samlet i temaet Mænd og maskulinitet. Mens mange kunstnere vendte sig mod et abstrakt formsprog efter Anden Verdenskrig, holdt andre fast i det figurative og skabte radikale modbilleder til krigspropagandaens fremstillinger af den stærke leder, den usårlige soldat og den sejrende figur. Dette spændingsfelt løber tydeligt igennem samlingen. Mange af værkerne er selvportrætter, som tillige synes at problematisere forestillingen om det selvsikre mandlige kunstnergeni.

Kunstneriske udsagn om verdens politiske og voldelige turbulens fra Anden Verdenskrig frem til i dag udgør et markant tyngdepunkt i Louisianas samling. I temaet Krig og konflikt forenes værker skabt i efterdønningerne fra Anden Verdenskrig med samtidskunst, der forholder sig til nutidens aktuelle krige og spændinger. På tværs af forskellige begivenheder, tematikker og æstetikker tegnes der her et bredt og broget billede af vores urolige verden. Og samtidig åbner der sig rum for reflektion, der løfter sig over begivenheder, geografier og kunstneriske traditioner.

De to samlings-temaer i Østfløjen forener værker af bl.a. Shilpa Gupta, Dennis Oppenheim, Bruce Nauman, Marina Abramović / Ulay, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Pamela Rosenkranz, Ugo Rondinone og Francis Bacon.

ADGANGSFORHOLD IFM OMBYGNING

Da Louisiana i øjeblikket er i gang med en række projekter, der skal forbedre oplevelsen af museet såvel æstetisk som funktionelt, vil der desværre være begrænsede adgangsforhold til samlingspræsentationen i perioden (ingen elevatorer).

Der vil være adgang via Parken (nedgang via Calder-terrassens trappe) samt via en smal passage fra Gabriele Münter udstillingen i Sydfløjen. Der vil beklageligvis ikke vil være adgang til Østfløjen for gangbesværede og kørestolsbrugere i ombygningsperioden.