Gå til hovedindhold

LOUISIANA CLASSICS

VÆRKER FRA SAMLINGEN

25.6.2016 - 21.8.2016

Et udvalg af samlingens helt store og klassiske værker og navne – blandt andre Lichtenstein, Warhol, Picasso og Yves Klein – holdt sommeren over “stævnemøde” i museets Vestfløj.

Sommerens præsentation viste værker, der tilhørte den historiske del af Louisianas samling og fokuserede på nogle af dens tyngdepunkter – europæisk og amerikansk kunst fra årene efter Anden Verdenskrig, abstrakt kunst, også kendt som Color Field- og Hard Edge-maleri, Nouveau réalisme, Pop Art, minimalisme og koncepkunst. 

Der var rig mulighed for at se eller gense Louisiana-kendinge af kunstnere som Jean Dubuffet, Morris Louis, Sam Francis og Dennis Oppenheim - og præsentationen bød også på nytilkomne værker i samlingen af blandt andre Öyvind Fahlström, Sigurdur Gudmundsson og Kiki Kogelnik.

samlingen en dynamisk størrelse

Louisianas samling af moderne kunst og samtidskunst udgør på samme tid en grundsten for museets aktiviteter og en klangbund under selve udstillingsprogrammet. Samlingen er nemlig en dynamisk størrelse, der ikke alene fortsat vokser, men som rent faktisk rykker rundt i på museet, hvor den Louisiana-året igennem indgår i udvalgte præsentationer.

Det er nødvendigt for at give plads til de skiftende udstillinger, men giver samtidig lejlighed til at vise de enkelte værker på nye måder og i andre konstellationer. Samlingen bliver herved mere levende, samtidig med at museets gæster har mulighed for at opdage og genopdage både dens nye og mere velkendte sider.

Louisianas samling tæller godt 3.700 værker, især fra perioden 1945 til i dag. Det har aldrig været et mål for Louisiana at repræsentere hele den kronologiske linje gennem den moderne kunst. Samlingen centrerer sig i stedet om mere fortættede grupper af værker og kunstnere, som udfoldes side om side.