Gå til hovedindhold

LEVENDE BILLEDER

Videoværker fra Louisianas samling

2.11.2019 - 29.12.2019

En mand, der spiller på mælkebøtte-stilke. En mor, der igen og igen spytter på sin søn. Et par, der stadig hurtigere og voldsommere udveksler lussinger. En McDonald’s-restaurant, der langsomt oversvømmes... Her i årets sidste, mørke måneder lyses Louisianas Sydfløj op af videoværker fra museets samling.

Flere af de 15 markante videoværker, der nu kan opleves i Sydfløjen, har for længst opnået klassikerstatus – blandt museets gæster og i kunsthistorien – mens andre er nye bekendtskaber. Gennemgående temaer er fundamentale overvejelser om identitet, køn, mellemmenneskelige relationer og vores sanselige omgang med ting og teknologi.

Værker, hvori kunstneren selv udfører en handling direkte foran kameraet, er en væsentlig genre i samlingen og i denne præsentation. Disse nøje iscenesatte én til én-udvekslinger med kameraet har rødder i 1960’ernes forening af performancekunst og video, og genren udvikler sig fortsat i dag – nu med webkameraet og internettet som medium og platform.

Endelig møder vi også skildringer af menneskeskabte kædereaktioner, af såvel den legende som den temmelig foruroligende slags.

SE VÆRKER AF DISSE KUNSTNERE