Gå til hovedindhold

HOMELESS SOULS

27.6.2019 - 22.9.2019

Kunstens evne til at portrættere samtiden, bære vidnesbyrd om historiske begivenheder og stille skarpt på påtrængende og aktuelle dagsordener er i fokus på denne udstilling om en verden, præget af migration, konflikt, opbrud og generel ustabilitet.

Flygtningestrømme, grænsedragninger, tvungen eksil, statsborgerskab. Påtrængende dagsordener lige nu, i vores tid, og dét ikke kun i den politiske verden, men også i kunsten. Og netop vores ustabile samtid er omdrejningspunkt for Homeless Souls. Gennem en mangfoldighed af kunstneriske ståsteder og stemmer, vil denne udstilling præsentere nye vinkler på temaer som migration, personlige og kollektive fortællinger om grænsedragninger samt territorium, borgerskab, bevægelser, hemmelige rejser og identitet.

Værkerne på Homeless Souls spænder fra det kartografiske blik til den personlige fortælling – og hvor nogle anvender reportagestrategier, bruger andre en metaforisk eller poetisk tilgang i deres fortolkning af migranterfaringen som eksistentielt og identitetsmæssigt vilkår. Dermed giver udstillingen også et bud på, hvordan kunstens særlige sprog giver os indblik i politiske og sociale forandringer, set gennem det enkelte menneskes levede erfaring.