Gå til hovedindhold
Louisiana On Paper

George Condo

THE WAY I THINK

9.11.2017 - 4.2.2018

I sit vidtspændende og ofte provokerende værk udvisker den amerikanske kunstner George Condo grænserne mellem det komiske og tragiske, groteske og smukke, klassiske og nytænkende – selv omtaler han sin stil som ”kunstig realisme”.

Oprindelig flirtede George Condo (f. 1957) med både billedkunsten og musikken, men efter et møde med Jean-Michel Basquiat valgte han at satse helhjertet på at male og tegne og blev en del af det vilde kunstmiljø i New York først i 1980’erne. Her kom Condo tæt på malere som netop Basquiat og Keith Haring, forfattere som William S. Burroughs og Allen Ginsberg, og han arbejdede bl.a. på Warhols Factory med at påføre diamantstøv på silketryk. Samtidig fandt han frem til sit eget maleriske udtryk, som han kaldte ’Artificial Realism’.

Der er tale om sælsomme hybrider, hvor han mikser input fra kunsthistoriens store mestre – han er særlig fascineret af kunstnere som Velazquez, Frans Hals, Manet, Picasso og Guston – med elementer fra amerikansk popkunst. ”Picasso møder Looney Tunes,” er det blevet sagt om ham. Men Condo parafraserer ikke, han mestrer sit stof, skævvrider og fornyer det, så det stikker af og bliver hans eget: opfindsomt, originalt, ofte makabert.

George Condo har udstillet i hele verden og er repræsenteret i samlingerne på de største museer i USA – MoMA, The MET, Guggenheim osv. Condo har aldrig tidligere været vist i Skandinavien og denne udstilling – der er en del af serien Louisiana On Paper – af hans tegninger fra 1979-2015 er derfor en unik mulighed for at lære denne originale kunstner at kende.

Her vil man også tydeligt kunne se, hvor højt Condo selv sætter tegnekunsten, og at den hos ham er sat helt fri af sin klassisk tjenende rolle som skitse og forarbejde til maleriet. The Way I Think er da også meget betegnende den titel, Condo har valgt til udstillingen, som er arrangeret i samarbejde med The Phillips Collection i Washington, D.C.

C.L. Davids Fond og Samling støtter Louisiana On Paper serien.

LOUISIANA ON PAPER

Louisiana on Paper er en serie, som museet dedikerer til kunstneres grafiske arbejder, tegninger og andre arbejder på papir. Det er ofte små, intense udstillinger, som kalder på fordybelse, fordi de går tæt på kunstnerens skabelsesproces eller idé-register. Serien støttes af C.L. Davids Fond og Samling og har bl.a. omfattet værker af Josef Albers, Vija Celmins, Ellsworth Kelly, Joseph Beuys, David Hockney og senest Picasso.

GRAFISKE TEKNIKKER

Hvad betyder akvatinte og gouache? Hvad er forskellen på f.eks. fotogravure og litografi eller radering? På denne pdf får du en kort og nyttig introduktion til flere af de begreber, som er i spil i serien Louisiana on paper.