Gå til hovedindhold
Lauren Greenfield: Generation Wealth. Jackie, 41, and friends with Versace handbags at a private opening at the Versace store, Beverly Hills, 2007.
Lauren Greenfield: Generation Wealth. Xue Qiwen, 43, in her Shanghai apartment, decorated with furniture from her favorite brand, Versace, 2005.

Lauren Greenfield – GENERATION WEALTH

22.8.2019 - 8.3.2020

Et visuelt granatchok: Lauren Greenfield har med 'Generation Wealth' skabt et enestående dokument over de seneste årtiers vilde forbrugsræs i en verden, der er stadig mere besat af drømmen om at se både godt og rig ud.

Den amerikanske fotograf og dokumentarist Lauren Greenfield (f. 1966) er vokset op i den amerikanske, hvide middelklasse, der har været kendetegnet ved arbejdsomhed, uddannelse og en vis diskretion. Med den fotografiske serie Generation Wealth kaster hun et øjenåbnende blik på 25 års forbrugskultur, der i kunstnerens øjne har ændret middelklassens værdier til rå materialisme, celebrity-kultur og utilsløret narcissisme.


Udstillingen handler ikke om den superrige ene procent
 af befolkningen eller om pengenes verden, men snarere om, med Greenfields egne ord, "hvordan kroppen, ungdommen, seksualiteten og det ’at se rig ud’ er blevet vor tids værdi." At blotlægge systemet bag denne version af kapitalismen er udstillingens egentlige ærinde. Greenfield skildrer ikke kun vinderne, men også dem, som bukker under i den groteske konkurrenceånd.

Med dokumentaristens greb – billeder og interviews – bliver denne undersøgelse et stykke visuel kultur fra en periode med en uhørt forbrugerisme. Greenfield var tidligt optaget af de kommercielle mekanismer, der indfanger teenagere, som de springer ud som forbrugere. Og selvom denne tendens ikke er ny viden for sociologer og økonomer, bliver den i hænderne på Greenfield gjort synlig for os – som et visuelt granatchok. Denne udstilling tager os med på kapitalismens amok-løb verden over: Island, Dubai, Irland, Rusland og USA.

Udstillingen er initieret af og blevet til i samarbejde med Annenberg Space for Photography.

Lauren Greenfield
på Louisiana Channel

Den prisvindende dokumentarist Lauren Greenfield giver et indblik i sit arbejde med udstillingen Generation Wealth - som tog sit udspring allerede tilbage i 1990erne. 

I 2014 instruerede Lauren Greenfield reklamespottet "Like a Girl" for Always. Reklamen gik viralt og gav teenagepiger et nyt syn på, hvad det vil sige "at kaste som en pige".

FILMVISNING
Generation Wealth

Du kan se Lauren Greenfields dokumentarfilm Generation Wealth hver tirsdag og søndag kl. 13.30 i KoncertsalenFilmen varer 1 time og 42 min., er på engelsk med danske tekster og anbefales for unge over 15. år. Se trailer her.

Anmeldelser

Berlingske

"Fabelagtig - og frygtelig: Et frontalangreb på grådighed og forfængelighed og mennesker, der lever i tomhed styret af modeindustriens uopnåelige idealer. Selvom Lauren Greenfields billeder viser en ekstrem virkelighed, giver udstillingen eftertanke til os alle."

Jyllands-Posten

"Louisiana rammer plet med denne fascinerende og tankevækkende udstilling, der er lige til at gå til. Godt gået!"

Kristeligt Dagblad

"Forstemmende og ansporende - det er i mødet mellem billede og ord, projektet for alvor kommer til live. Selv bag det, der ser mest afstumpet ud, ligger der en menneskelig historie og et rationale."

Politiken

"Greenfield synes at have været alle steder i verden til private fester og hjemme i soveværelset, når de rige og kendte slog sig løs, men er endt med et helt anderledes billede af kendthedskulturen end f.eks. det, Andy Warhol skabte. Det handler ikke om bekræfte den. Hun skaber derimod et overbevisende billede af en syg kultur med et rystende hult værdisystem."