Gå til hovedindhold

Fire under snow

Nye videoværker på Louisiana

26.1.2016 - 8.5.2016

Et fascinerende møde med nye videoværker og film af de bedste samtidskunstnere i genren, bl.a. William Kentridge, Candice Breitz, Rineke Dijkstra og Ed Atkins.

Sammen med udstillingen Illumination viste Fire Under Snow, hvor ambitiøst museet arbejder på at styrke og udvikle samlingen, med særlig vægt på samtidskunsten. Her udstilledes for første gang en lang række markante værker, som Louisiana med hjælp fra generøse fonde og private donatorer, har erhvervet gennem i perioden 2012-2015.

Fire under Snow præsenterede levende billeder og sære og gribende fortællinger. I udstillingens otte - meget forskellige - værker handlede det om mennesker, historie og samfund, om vision og fremtid. Det var på én gang spektakulært, mystisk, morsomt og tankevækkende.

UDVIDELSE AF SYNSFELTET

Om de to store præsentationer af værker erhvervet siden 2012, Fire Under Snow og Illuminationudtalte museets direktør Poul Erik Tøjner: "Her kan man virkelig gå på opdagelse i samtidskunstens brogede univers, blive opdateret på kunstnerskaber, man kender og stifte bekendtskab med noget helt nyt og mærkeligt; det kan ikke være bedre for en institution, der bestandig ønsker at udvide synsfeltet og skærpe koncentrationen om det sete... det bliver et overflødighedshorn af ny kunst -og oplevelser."

MØD KUNSTNERNE PÅ 
LOUISIANA CHANNEL

Louisiana Channel har du mulighed for at se mere til og komme tættere på flere af de kunstnere, hvis værker blev vist i udstillingen Fire Under Snow. Se hvordan den danske kunstner Joachim Koester navigerer i et mørkt hav af bevidsthed, tag med briten Darren Almond på en rejse ind i natten og op til Arktis og følg med på et besøg i Philadelphia hos Alex Da Corte, der regnes for et af de nye stjerneskud på den internationale kunstscene.

OM KENTRIDGES SYMFONI

"Det er et fantastisk værk. Humoristisk, filosofisk, burlesk, rytmisk, overraskende, komplekst og bevægende." Sådan udtrykte Berlingskes anmelder, Torben Weirup, sin begejstring over den sydafrikanske kunstner William Kentridges storværk The Refusal of Time (2012). Værket var en del af Fire Under Snow og en manifestation af Kentridges eminente evne til få musik, lyd, billede, grafik og sprog til at hænge sammen.

VORES VIRTUELLE VERDEN

Happy Birthday!!! Det er den overstadigt-lydende titel på den unge britiske kunstner Ed Atkins' videoinstallation, der kan kunne opleves i Fire Under Snow. Atkins' værk beskæftiger sig på melankolsk, dragende og humoristisk vis med mennesket i internettets tid, hvor det digitale, som fx de nærmest automatiserede 'tillykke med fødselsdagen!!!'-hilsner på Facebook, bliver en del af vores moderne online-eksistens. Se traileren for værket her.

ANMELDELSER

POLITIKEN

"En rigtig Louisiana-lækker udstilling - film, der appellerer bredt og umiddelbart... Hvis lattervækkende kunst er ødelæggende for kunstens ophøjede status i et moderne og ellers seriøst samfund, bør Candice Breitz’ ’Working Class Hero (A Portrait of John Lennon)’ fra 2006 beslaglægges, før det selv lægger for meget beslag på publikum!