Gå til hovedindhold

FARVE FORM STOF

20.6.2018 - 21.10.2018

Fra det flydende til det stramme, det sanselige til det cool. Et møde mellem klassikere og helt nye værker i Vestfløjen udfordrer vores sanseapparat og viser spændvidden i Louisianas samling, her i museets 60-års jubilæumssæson.

Store dele af den moderne kunst henvender sig til vores umiddelbare sanser ved primært at formulere sig som materialer, farver, former, overflader og stofligheder. Denne præsentation af hovedværker fra og strømninger i Louisianas rige samling af maleri og skulptur fra Anden Verdenskrig til i dag udfolder spændvidden af såvel sanselighed som materialitet – fra det flydende organiske til minimalistisk opstrammede former.

I nogle værker er blødhed og stoflighed maleriske og skulpturelle kvaliteter i sig selv. Andre dyrker kemiske reaktioner i materialernes møder med hinanden, tyngdekraften og tiden – tilfældets magi. Nogle udforsker uendelige farvenuancer og perceptionens kompleksitet, mens endnu andre møder os i rummet som cool geometriske objekter.

Med værker af bl.a. Sigmar Polke, Morris Louis, Yves Klein, Alex Da Corte, Franz West og Marilyn Minter finder man således her en række både produktive dialoger såvel som kritiske udvekslinger hen over og på tværs af generationer og kunstneriske ståsteder.

FARVE FORM STOF er den ene af sæsonens to omfattende præsentationer af værker fra museets egen samling. Den anden kan opleves i Østfløjen, hvor to centrale temaer toner frem, nemlig Mænd og maskulinitet og Krig og konflikt. Læs mere her