Gå til hovedindhold

FANTASTISKE KVINDER

Sureelle verdener fra Meret Oppenheim til Frida Kahlo

25.7.2020 - 8.11.2020

I sommerens store udstilling sætter vi fokus på surrealismens kvindelige kunstnere. Mens surrealismens mandlige udøvere er kendt af mange og har været vist ofte, er det i dag stadig de færreste, der har et bredere kendskab til kvindelige surrealister.

Og det på trods af, at de fleste af de kvindelige kunstnere var en del af surrealismens inderkreds omkring frontfiguren i den surrealistiske bevægelse - den franske digter og forfatter André Breton - og udstillede side om side med deres mandlige kollegaer på tidens mest banebrydende surrealisme-udstillinger.

Med omkring 250 kunstværker giver denne udstilling for første gang en større samlet præsentation af og et fascinerende indblik i 34 kvindelige kunstnere fra USA, Mexico og Europa og deres tilgang til surrealismens ideer. 

Hver kunstner på udstillingen præsenteres med et udvalg af markante værker, der tilsammen tegner et billede af såvel hendes virke som særlige bidrag til surrealismens form-og billedsprog. Samtidig søger udstillingen at vise og perspektivere tematiske ligheder og forbindelser mellem de forskellige kunstnere, der udfolder sig inden for maleri, skulptur, tegning, fotografi og film.

Side om side med kendte navne som Louise Bourgeois, Frida Kahlo, Leonora Carrington og Meret Oppenheim vil en række kunstnere som eksempelvis Kay Sage, Leonor Fini og Toyen kunne opleves for første gang i en dansk sammenhæng.

Fantastiske Kvinder er arrangeret af Schirn Kunsthalle i Frankfurt i samarbejde med Louisiana.
C.L. Davids Fond og Samling samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond støtter udstillingen.