Gå til hovedindhold
Arkitekturens Værksteder

ELEMENTAL

ALEJANDRO ARAVENA

11.10.2018 - 28.2.2019

I serien Arkitekturens Værksteder præsenterer Louisiana den chilenske tegnestue ELEMENTAL med Alejandro Aravena som kunstnerisk leder. Han blev i 2016 tildelt den prestigefyldte Pritzker Prize og var samme år direktør for arkitekturbiennalen i Venedig, med støtte fra hele ELEMENTAL-gruppen.

Tegnestuen ELEMENTAL, der har base i Chiles hovedstad Santiago, er utraditionelt sammensat af personer med vidt forskellige fagligheder. De arbejder med arkitektur i både stor og lille skala i Chile og i resten af verden og med en tilgang til arkitektur og byplanlægning, der er både analytisk og pragamtisk.

Med den prisvindende Alejandro Aravena (f. 1967) i spidsen har ELEMENTAL høstet international anerkendelse for bl.a. originale løsninger på boligmangel i Santiagos fattigste bydele. I stedet for at tegne billige huse har tegnestuen opført halve huse til de samme penge og derefter overladt selve færdiggørelsen til beboerne.

Kombinationen af et godt design og beboernes egen investering og engagement i projektet har været med til at skabe et mere bæredygtigt boligområde. Som ELEMENTAL selv formulerer det: ”Det handler ikke så meget om svaret, men om at stille de rigtige spørgsmål.” 

Udstillingen er støttet af Realdania. Sponsor for Louisianas arkitekturudstillinger.

TAGER FAT I TIDENS UDFORDRINGER

Efter en årrække med store tematiske arkitekturudstillinger har Louisiana med serien Arkitekturens Værksteder ønsket at sætte fokus på en ny generation af toneangivende arkitekter, der alle forholder sig til globaliseringens udfordringer og står for en bæredygtig, socialt bevidst og ofte lokalt forankret arkitektur, Den første udstilling i serien handlede om den kinesiske arkitekt Wang Shu, hans hustru og partner Lu Wenyu og tegnestuen Amateur Architecture Studio. Læs mere