Gå til hovedindhold

Being There

INTERNATIONAL SAMTIDSKUNST

10.10.2017 - 25.2.2018

Hvem er vi? Hvem bliver vi? På denne udstilling med videoværker, skulpturer og installationer møder vi en række yngre internationale samtidskunstnere, der søger svar og stiller spørgsmålstegn ved vores måde at være mennesker på i en verden og i en tid, præget af stadig hastigere og stadig mere radikale forandringer.

Vi lever i stadig højere grad ikke bare med, men også i “nettet”, og denne digitale udvikling og udfordring optager naturligvis en lang række af tidens yngre kunstnere. De spejler, undersøger og sætter spørgsmål ved den nye virkelighed – og bruger samtidig dens virkemidler. For mange af disse kunstnere er teknologiens voksende indflydelse med til at skabe en fornyet interesse for fundamentale eksistentielle temaer og giver dem anledning til at behandle fællesmenneskelige og evigtgyldige spørgsmål om tilværelsen.

Udstillingen Being There præsenterer tolv skarpe, profetiske, humoristiske, underfundige og foruroligende videoværker, skulpturer og installationer – signeret af en række af de mest fremtrædende yngre aktører på den globale kunstscene, som Lizzie Fitch/Ryan Trecartin (begge f. 1981), Cécile B. Evans (f. 1983) og Ian Cheng (f. 1984).

DET VIRKELIGE OG VIRTUELLE
ER SMELTET SAMMEN

“Jeg tror simpelthen ikke på begrebet virtuelt,” forklarer Cécile B. Evans i dette interview med Louisiana Channel. "I en verden, hvor man bruger droner til at føre krig, og hvor romantiske forhold begynder online, kan vi ikke længere skelne mellem den såkaldte virkelige og den virtuelle verden," mener Evans (f. 1983). Hun er en af de kunstnere, der kan opleves på Being There udstillingen.