Gå til hovedindhold
Louisiana On Paper

AL TAYLOR

2.3.2011 - 15.6.2011

Premiere på en ny udstillingsrække, Louisiana on paper, der sætter fokus på grafiske arbejder og tegninger. Et mindre og mere intimt format, der ofte giver en anden indsigt i den kunstneriske fantasi og arbejdsform end de store billeder gør.

Den første kunstner, der blev præsenteret i den nye serie var den amerikanske kunstner Al Taylor (1948-1999), som museet i forvejen ejer en række fotogravurer af. Al Taylor er en kunstnernes kunstner, forstået således at han blotlægger nogle fundamentale arbejdsmetoder, som de fleste kunstnere har et forhold til. Tilfældighedernes poesi kunne hans stærke sansninger og iagttagelser kaldes – typisk for ham er det blik, der løfter undseligheder ind i billedet og giver dem et nærvær, næsten ligesom en dagbog, der gør i går til i dag.

Al Taylor var i adskillige år assistent hos Robert Rauschenberg og knyttede bånd til Danmark gennem et samarbejde med kobbertrykker Niels Borch Jensen og den nu afdøde gallerist Tommy Lund. Taylors værker vækker fornyet interesse i disse år med udstillinger i New York og i München i den fornemme kobberstiksamling Staatliche Graphische Sammlung på Pinakothek der Moderne.

Udstillingen blev til i et samarbejde med Staatliche Graphische Sammlung München

GRAFISKE TEKNIKKER

Hvad betyder akvatinte og gouache? Hvad er forskellen på f.eks. fotogravure og litografi eller radering? På denne pdf får du en kort og nyttig introduktion til flere af de begreber, som er i spil i serien Louisiana on paper.

Anmeldelser

Berlingske

"Taylor vises som en kunstner af eget stort format. Også i det lille. Hans beherskelse af fladen er bemærkelsesværdig, og han kan få en fortælling ud af kruseduller og vandpytter i forbifarten."