Gå til hovedindhold

Udstillet samling

Tre rum, som den besøgende næsten altid vil søge imod – og finde – ligger som henholdsvis to perler på Nordfløjens glasgange og så næsten gemt inderst i Sydfløjen. Giacometti-salen og Jorn-rummet er faste og klassiske favoritter, mens Kusamas installation 'Gleaming Lights of the Souls' har været i museets Samling siden 2010.
En tur gennem gennem Nordfløjens glaskorridorer byder på et møde med en række fornemme værker, der viser spændvidden i Louisianas Samling. Fra Alberto Giacomettis gående kvinde, til franske Eugène Leroys pastose malerier og ikke mindst Poul Gernes hypnotiske Skydeskive.
De omkring 60 værker i parken udgør en vigtig og permanent del af Samlingen. I et særligt samspil med udsigten, naturen, vejret og årstidernes skiften tager såvel de markante og centralt placerede skulpturer som de mere skjulte og gådefulde sig vidt forskelligt ud fra gang til gang. Og Skulpturparken er derfor et besøg værd året rundt.
I forbindelse med byggeriet af Østfløjen – den sidste store udvidelse af museet – blev der opført to glaspavilloner, hvoraf den sydlige i dag huser en stor gruppe præcolumbianske genstande (dvs. fra før Columbus kom til Amerika), der i 2001 blev doneret til museet af Niels Wessel Bagges Kunstfond.
1.3.2016 - 11.9.2016
Et overflødighedshorn af international samtidskunst og klassiske værker, som Louisiana har erhvervet gennem de sidste tre år, præsenteres nu samlet – næsten hundrede nye værker inden for bl.a. maleri, foto, skulptur og installation.
Louisiana On Paper
29.6.2016 - 11.9.2016
Med en række værker af den purunge Picasso kommer vi her helt tæt på geniets fødsel. De rummer nemlig kimen til den Picasso, som satte præg på det meste af kunsthistorien i første halvdel af det tyvende århundrede.
2.6.2016 - 16.10.2016
Cool, farverig, rå, vildt eksperimenterende og visionær. Louisianas sommerudstilling om Poul Gernes er en både stærk, sjov, smuk og flertydig fortælling om en af de helt store danske kunstnere i efterkrigsgenerationen.