Gå til hovedindhold

Sommerhøjskole med Krogerup og Louisiana

Tag med på en spændende højskoleuge, hvor vi dykker ned i kunsten og litteraturen og sammen undersøger tidens store spørgsmål – set gennem kunsten. Kurset foregår fra den 30. juni - 6. juli på Krogerup Højskole og Louisiana Museum of Modern Art, som ligger i kort gåafstand fra hinanden.

Du vil møde en lang række kunstnere, se udstillinger med Louisianas kunstformidlere og eksperimentere med kunsten i forskellige workshops. Kurset byder desuden på performance, debat, artist talks, koncert, cocktails i Krogerups park og en frisk morgendukkert i Øresund.

SE PROGRAMMET HERUNDER.

Program

SØNDAG 30. JUNI
16.00 Dørene åbnes for indkvartering.
17.45 Velkomst og middag.
20.00 Krig og Kunst - om eksperimenter, eventyr og kunstens rolle i samfundet, Simone Aaberg Kærn, kunstner og pilot.

MANDAG 1. JULI
10.00 Kunsten og samfundet set fra direktørens stol, Poul Erik Tøjner, direktør på Louisiana.
11.00 Særåbning af PIPILOTTI RIST-udstillingen.
14.00 Lydens uhørte rum, Jacob Kirkegaard, lydkunstner.
15.00 Performance med Jacob Kirkegaard.
20.00 Debat om kunstens rolle i samfundet i dag. Museumsdirektørerne Poul Erik Tøjner fra Louisiana og Mikkel Bogh fra Statens Museum for Kunst i debat med Uffe Elbæk fra Alternativet og Merete Scheelsbeck fra
 Det Konservative Folkeparti. Debatten bliver modereret af Merete Sanderhoff, museumsinspektør på SMK og forfatter til debatbogen ’Et spørgsmål om kultur’, som udkommer i juni.

 

TIRSDAG 2. JULI
10.00 HOMELESS SOULS, museumsinspektør Marie Laurberg introducerer til sommerens udstilling om migration, grænsedragninger, territorium, bevægelser, hemmelige rejser og identitet.
14.00 Workshop ved Krogerups undervisere og kunstformidlere fra Louisiana.
19.00 Invasioner. Om hvordan man vandrer ind i verdenshistorien og skriver den i andre retninger, Madame Nielsen, forfatter og performancekunstner.
21.0
0 Koncert med Suzanne Brøgger og Madame Nielsen, som har skrevet nye tekster til en række af det 20. århundredes kvindelige jazz-standards – fra kærlighedens blå toner til protestsange for det 21. århundrede. Med sig på scenen har de to af dansk jazz’ store yngre stjerner, pianisten og mangeinstrumentalisten Simon Toldam og bassisten Nils Bosse Davidsen.

ONSDAG 3. JULI
10.00 A voice in a voice in a voice. Performance og talk med komponist og klassisk sanger Katinka Fogh Vindelev om at arbejde med stemmen, musikalsk form og opløsning af identitet.
14.00 Særudstilling med kunstner BIRGIT JÜRGENSSEN sammen med kunstformidlere fra Louisiana.
15.00 Bag om Louisianas litteraturfestival, festivalarrangør Christian Lund fortæller om LOUISIANA LITERATURE 2019.
16.00 Litterære lydture i Louisianas Skulpturpark.
20.00 Mød kunstnerne Ursula Reuter Christiansen og Bjørnstjerne Reuter Christiansen (Superflex), mor og søn i samtale om kunst og politik, liv og værk. Samtalen bliver modereret af Tine Colstrup, museumsinspektør på Louisiana.

TORSDAG 4. JULI
10.00 PIPILOTTI RIST, museuminspektør Tine Colstrup fortæller om forårets og sommerens udstilling. GENERATION WEALTH, kunstformidler Helle Søndergaard fortæller om efterårets udstilling.

14.00 Workshops.

20.00 Amerikanske billeder. Fotograf Jacob Holdt om bagsiden af den amerikanske drøm.

FREDAG 5. JULI
10.00 Meningen der forsvandt. Om litteraturen og velfærdsstaten, Lasse Horne Kjældgaard, professor ved RUC og forfatter til bogen ’Meningen med velfærdsstaten: Da litteraturen tog ordet – og politikerne lyttede’.
14.00 Fernisering: præsentationer af workshops.
18.30 Festmiddag.

LØRDAG 6. JULI
09.15 Farvel og tak for denne gang.

 

Prisen inkluderer undervisning, materialer, entré, mad og overnatning.

Enkeltværelse kr. 5.550
Dobbeltværelse (pris pr. pers.) kr. 4.750
Dagelev (inkluderer ikke overnatning) kr. 4.000
Studerende på dobbeltværelse (pris pr. pers.) kr. 2.500
Studerende på sovesal kr. 1.250

Medlemmer af Louisiana Klubben får 10 % rabat på kurset.

TILMELD DIG KURSET.