Gå til hovedindhold

Sommerhøjskole med Krogerup og Louisiana

Tag med på en spændende og surrealistisk højskoleuge med Krogerup Højskole og Louisiana Museum of Modern Art. Kurset tager udgangspunkt i museets store sommerudstilling Fantastiske kvinder – Surreelle verdener fra Meret Oppenheim til Frida Kahlo – og om surrealismens idéer om drømme, begær og det ubevidstes betydning.

Vær med til at undersøge, hvordan det surrealistiske univers udfolder sig i en samtidig kontekst sammen med en række yngre samtidskunstnere, når vi eksperimenterer med temaer som det groteske, mystik, spekulative fiktioner, seksualitet, spiritualitet og surrealistiske abstraktioner i forskellige workhops på kurset.

Du følger en workshop hele ugen, hvor du kan fordybe dig i bl.a. foto, lyd eller billedkunst. Kurset byder desuden på artist talks, performances, koncerter og morgenyoga.

Kurset foregår fra den 21. - 27. juni og inkluderer undervisning, materialer, entré, mad og overnatning.

SE UDVALGET AF WORKSHOPS OG DET FULDE PROGRAM HERUNDER.

WORKSHOPS

TEKST // IDA MARIE HEDE
Forfatter Ida Marie Hedes skriveworkshop tager udgangspunkt i hendes egen praksis som forfatter og interesse for det billedrige, groteske og surreelle i litteraturen. Hver dag på workshoppen vil vi starte med at læse et kort uddrag af et stykke litteratur, der på vidt forskellige måder vrider realismen af led; litteratur, der larmende eller subtilt udfordrer de grænser, vi har indrettet vores verden med. Efterfølgende vil vi lave skriveøvelser, der låner og leger med litteraturens greb og give feedback på hinanden tekster. Vi læser både prosa, lyrik og det, der ligger derimellem. Vi leger med kropslige beskrivelser, filmiske former, kontraster mellem mørke og idyl, sære objekter og skaber sammen et rum, hvor selv de døde må komme som gæster i mødet mellem fortid, nutid og fremtid.

LYD // JACOB KIRKEGAARD
Hvordan lyder drømme, kan man optage sine tanker, og hvordan påvirker lyd vores energi, angst og seksualitet? Tag med lydkunstner Jacob Kirkegaard på en rejse ind i kroppen og i tankerne (og måske tvangstankerne) for at blive klogere på lyd. På workshoppen kommer du tæt på Jacob Kirkegaards egen kunstneriske praksis og bliver præsenteret for forskellige værker, der undersøger ’den indre lyd’. Du kommer også selv til at arbejde med at optage lyd, som skal danne udgangspunkt for en fælles samtale om, hvordan man kan arbejde kunstnerisk med lyd, og hvad lydene fortæller os om vores underbevidsthed.

SE MERE HERUNDER.

 

BILLEDKUNST // SIGNE PARKINS
Signe Parkins laver en workshop som tager afsæt i sin egen praksis som kunstner. Hun arbejder åbent og skitserende med tegningen, og hendes værker veksler mellem det virkelighedsnære og registrerende til surrealistiske abstraktioner over særligt kvindekroppen. Signe benytter fejl og overskudsstreger som en integreret del af både proces og det færdige værk. Hver dag i løbet af ugen vil hun introducere en ny øvelse og tilgang til tegning. Fælles for alle øvelser er en styrkelse af opmærksomheden gennem synet på den virkelighed, som omgiver os, men i ligeså høj grad en overgivelse til – og respekt for – den virkelighed, som vokser frem på papiret.

KURATERING OG KUNSTFORMIDLING // LOUISIANA
Hvordan bliver en udstilling til? Kom med bag udstillingerne på Louisiana i denne workshop, som afvikles af Louisianas kuratorer og kunstformidlere. Mød kuratorerne Marie Laurberg og Mathias Ussing, Christian Lund og Elisabeth Bodin, Louisiana

PERFORMATIVT KOR // MARIE KØLBÆK IVERSEN
Marie Kølbæk Iversen er kunstner og laver desuden en kunstnerisk praksis-ph.d., hvor hun blandt andet undersøger Vestjyllands magiske arv. Workshoppen ’Performativt kor’ udforsker den alternative akse for dansk identitet, kulturelle tilhørsforhold og spiritualitet med udgangspunkt i vestjyske trylleviser. På workshoppen dykker vi ned i teksterne og omsætter dem til et performativt kor, som skal synges til en magisk midsommerfejring på kurset.

SKULPTUR // CARL KRULL
Vær med til at skabe en skulptur i stor skala sammen med kunstner Carl Krull, som selv står bag en række markante kæmpe-skulpturer. Udgangspunktet er at lave et gigantisk hoved af træ med inspiration fra surrealistiske hoveder og skulpturer. Udtryk og udformningen vil blive skabt i fællesskab på workshoppen med alle de deltagendes input.

FOTOGRAFI // LOTTE FLØE
Ved hjælp af forskellige objekter, fotografisk papir, lys og mørkekammer-kemi skal vi ligesom surrealisten Man Ray eksperimentere med, hvad et billede er, og hvordan det kan skabes. Vi skal lave fotogrammer, der er fotografiske billeder skabt uden kamera i mørkekammeret og se, hvordan vi med hjælp af transparens og lysmængder kan skabe en anden verden på billedfladen.

PROGRAM

SØNDAG 21. JUNI
19.30 Åbning: Poul Erik Tøjner, direktør på Louisiana, og Rasmus Meyer, forstander på Krogerup, byder velkommen
21.30 Surrealistisk samtalesalon

MANDAG 22. JUNI
7.30 Morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
9.00 Morgensamling: Museumsinspektør Kirsten Degel fra Louisiana fortæller om udstillingen FANTASTISKE KVINDER – SURREELLE VERDENER FRA MERET OPPENHEIM TIL FRIDA KAHLO
10.00 Workshops
14.00 Louisiana udenfor åbningstid: Omvisning i udstillingen FANTASTISKE KVINDER – SURREELLE VERDENER FRA MERET OPPENHEIM TIL FRIDA KAHLO
17.00 Signe Parkins: Åbning af udstilling på Krogerup og Artist Talk
18.00 Middag
19.30 Lea Porsager: 'Brutal Spiritualism'
22.00 Fælles ritual i parken

 

TIRSDAG 23. JUNI
7.30 Morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
9.00 Morgensamling: Lydkunstner Jacob Kirkegaard
10.00 Performance og Lecture ved Ida Marie Hede
14.00 Workshops
18.00 Middag
19.30 Artist Talk: Marie Kølbæk Iversen
21.30 Sankthansbål og magisk midsommer-kor ved Marie Kølbæk Iversen
23.00 Nat-koncert med Jacob Kirkegaard

ONSDAG 24. JUNI
7.30 Morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
8.00-18.00 10-timers surrealistisk kunst-camp. Du vælger en ny workshop, som du følger hele dagen. På 10 timer skaber vi alle sammen et værk
20.00 Louisiana Live

TORSDAG 25. JUNI
7.30 Morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
9.00 Morgensamling i Bådehuset på Louisiana
10.00 Louisianas museumsinspektører fortæller om at skabe udstillinger om det fantastiske og surreelle
14.00 Workshops
18.00 Middag
21.00 Koncert med Bisse

FREDAG 26. JUNI
7.30 Morgenbevægelse og morgenbad i Øresund
9.00 Morgensamling
10.00 Workshops
14.00 Fernisering på workshops
18.00 Festmiddag

LØRDAG 27. JUNI 
10.00 Afsked under bøgen på Krogerup

 

Prisen inkluderer undervisning, materialer, entré, mad og overnatning.

Enkeltværelse kr. 6.000
Dobbeltværelse (pris pr. pers.) kr. 5.000
Dagelev (inkluderer ikke overnatning) kr. 4.000
Studerende på dobbeltværelse (pris pr. pers.) kr. 2.500

Medlemmer af Louisiana Klubben får 10 % rabat.

TILMELD OG KØB BILLET.