Gå til hovedindhold

Arkitektur filmdage

Louisiana viser den 30. april og 3. maj film om arkitektur og byudvikling i Kina i samarbejde med COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL.

Urbanisering, bevaring af kulturarv og konfrontationen mellem fortidens og samtidens Kina. Det store asiatiske land står i disse år over for udfordringer, der sætter sig spor i arkitekturen. Mens Kinas byer boomer, opstår der et marked for økonomisk spekulation i byrum og boliger. Enorme byggeprojekter skyder frem i rekordfart og skaber surrealistiske spøgelsesbyer med tomme højhuse. Den 30. april byder vi på to film- og debatarrangementer under temaet Kina — mellem tradition og fornyelse, der sætter udviklingen i Kina og Louisianas aktuelle udstilling med den kinesiske arkitekt Wang Shu i perspektiv.

Desuden viser vi den 3. maj filmen 24 CITY — en fascinerende dokumentarisk hybridfilm om fabriksarbejderes vilkår i den omskiftelige kinesiske industri.

Filmvisningerne på Louisiana er gratis for museets gæster (tilmelding tilrådes). Medlemmer af Louisiana Klubben får dertil 20 % rabat på festivalens øvrige visninger.

Copenhagen Architecture Festival

Festivalen er Danmarks største arkitekturfestival og afholdes i år for fjerde gang. Programmet byder på film, debatter, udstillinger og events. Gennem forskellige temaer stiller festivalen skarpt på arkitekturen og gentænker repræsentationen af bygningerne - og alt det der foregår mellem og i dem. Ud over visninger på Louisiana, vil du kunne opleve festivalen på en række andre venues. Festivalprogrammet kan fås på Louisiana eller ses på festivalens hjemmeside.