Gå til hovedindhold

Månedens billedkonkurrence

TIDLIGERE VINDERE

Herunder finder du tidligere vindere af Månedens Billedkonkurrence i Børnehuset. Materialerne til disse konkurrencer er sponsoreret af Panduro Hobby.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE DECEMBER 2016

Carl August 10 år,
Det farverige collage-værk er inspireret af kunstneren Kiki Kogelnik. Det detaljerede skelethoved får robottræk ved dets ’cyborg-øjne’ og sølvpapirsdetaljer.

Iris 13 år,
Iris har - inspireret af Louise Bourgeois' værker - malet en pige, der nærmest vokser ud af papiret og bliver til et smukt træ med grønne blade.

Rosa 11 år,
Rosa har arbejdet i Børnehusets lerværksted efter at have besøgt Louise Bourgeois-udstillingen på museet. Måske har hun fundet inspiration i Bourgeois’ udstillede marmorhus, måske i et hus hun kender eller måske er det et hus frit fra hendes fantasi.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE NOVEMBER 2016

Andrea, 10 år
Andrea har ladet sig inspirere af den tyske maler Daniel Richter i sit værk, hvor et sort dødningehoved er placeret på en baggrund af tern i stærke neonfarver.

Elias, 10 år
Inspireret af pop-kunstneren Kiki Kogelnik har Elias lavet en flot og sjov collage udfra udklip fra magasiner.

Skjold, 5 år
Skjold på 5 år har lavet et farverigt og abstrakt maleri. Måske Skjold har været nede i Asger Jorn rummet og er blevet inspireret af Jorns legesyge univers?

BILLEDKONKURRENCE VINDERE SEPTEMBER 2016

Rosa, 9 år
Rosas maleri er inspireret af Poul Gernes. Hun har brugt flotte, klare farver og formår at favne hele Gernes’ positive univers i ét værk. Måske har Rosa fået idéen til sit værk efter at have været en tur oppe på Gernes' pyramide i Skulpturparken?

Esther, 5 år
Esther har kombineret to af Gernes’ ikoniske motiver: Striberne og kvadraterne - og holdt farveskalaen helt i kunstnerens ånd.

Isabella, 11 år
Isabella har ladet sig inspirere af Daniel Richters farverige malerier i sit værk, som hun selv har givet titlen: ”Drengen der laver en bombe”.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE AUGUST 2016

Karna, 5 år
Leg og malerglæde er tydelig i Karnas flotte stribede maleri. Hun har afprøvet Poul Gernes’ tilfældighedsprincip i Børnehusets værksted, hvor hun med farveterninger har slået sig frem til stribernes forskellige farver.

Amalie, 9 år
Amalie har malet en lukket figur i en grøn nuance, som hun måske er blevet inspireret til ved at kigge på Gernes’ grafiske tryk, hvor han netop arbejder i én farve med enkle, næsten organiske former, der med de fine detaljer godt kunne mime noget fra naturen eller biologien.

Kalle, 8 år
Kalle har farvelagt sit spejlvendte ’Z’ med mange farver og har tilføjet sine egne regler for stribernes system - inspireret af Poul Gernes.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE JULI 2016

Anna & Alfred, 10 år
Anna og Alfred har taget is-motivet fra Poul Gernes’ EF-flag og tilføjet en sol, en regnbue og en blomst, i deres fine og sommerlige flag. Poul Gernes elskede tanken om fællesskabet, så det er helt i hans ånd, at de har lavet flaget sammen.

Valentin, 13 år
Valentin skriver, at han er inspireret af sin far, i sin flotte tegning. Pablo Picasso tegnede i sine unge dage flere portrætter af sin far, så måske Valentin har set Picasso udstillingen og er blevet inspireret?

Matthias, 9 år
Matthias’ værk er inspireret af Poul Gernes og hans farvesystemer. Matthias har brugt mange flotte nuancer i sine kvadrater. Måske har Matthias selv valgt farverne, eller også har han ladet tilfældigheden råde, ligesom hos Gernes?

BILLEDKONKURRENCE VINDERE JUNI 2016

Christoffer, 11 år
Christoffer har ved første øjekast lavet et almindeligt dansk flag - men ser man nærmere efter, har der sneget sig blå og grønne geometriske former ind i flaget. Han har ladet sig inspirere af kunstneren Poul Gernes, der lavede flag som lignede nationalflag – men i virkeligheden var anderledes og humørfyldte bannere.

Jonathan, 7 år
Jonathan har med inspiration fra Poul Gernes’ EF-flag fra 1970erne, skabt sit eget spændende flag. De gule og orange cirkler står i modsætning til den mørkeblå firkant. Mange forskellige mønstre og geometriske former ser legende og farverige ud, helt i Poul Gernes’ ånd.

Elias, 13 år
Elias blev inspireret af den store træpyramide i Skulpturparken, som han derefter tegnede.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE MAJ 2016

Esther Lise, 10 år
Esther Lise har lavet en collage i grøn, gul og rød. Ved at bøje papirlapperne har hun skabt et relief, hvor de vandrette farvestriber bevæger sig for øjet, når man går forbi. Ved at benytte farvekontrasten grøn overfor rød fremhæves de klare farver endnu mere.

Alma Emilie, 9 år
Anna Emilie har benyttet en tynd, sort pen til at tegne et mønster af geometriske former. Ved at holde tegningen i sort og hvidt skaber Alma Emilie en enkelthed, der også er i mange af værkerne i Op Art-udstillingen.

Alma, 10 år
Almas tegning består af striber, prikker og geometriske former. I midten af billedet har Alma skabt en flot optisk effekt ved at tegne og forskyde former indover hinanden i forskellige farver.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE APRIL 2016

Michala, 8 år
Michala har ladet sig inspirere af Eye Attack i sit lille, fine værk. Ved at bruge cirklen og kvadratet sammen skaber Michala en optisk effekt. Kontrastfarverne gør, der gør at den optiske effekt bliver endnu tydeligere.

Liva, 12 år
Livas værk er inspireret af Carlos Cruz-Diez’ installation. Hvis man kniber øjnene sammen ligner det næsten, at farverne lyser.

Frida, 14 år
Frida har tager udgangspunkt i sin egen hånd i sit sort/hvide værk der er inspireret af Eye Attack.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE MARTS 2016

Lucas, 7 år
Inspireret af Eye Attack har Lucas har brugt farverne gul, sort og mintgrøn på sit maleri. Det virker som om billedet bevæger sig lidt; - måske fordi striberne i maleriet varierer i brede og i bølgende bevægelser.

Viola, 11 år
Viola skriver at hun er inspireret af sig selv. Billedet er malet med pink, lilla og sort - og farverne virker rolige på den hvide baggrund. Mønsteret består af to halvcirkler, der danner en cirkel. Cirklerne repeteres rytmisk og systematisk og skaber en flimrende oplevelse.

Luna, 11 år
Luna har tegnet et sort-hvidt billede. Hun er inspireret af et billede hendes søster en gang lavede. I dette billede har Luna kombineret geometriske felter udfyldt med bølgende linier. Imellem felterne ses brede hvide bånd, der diagonalt krydser billedet.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE FEBRUAR 2016

Emma, 8 år
Emma har tegnet med tusch og blyant i sit Op Art-inspirerede billede. Det første lag består af farvede kvadrater og ovenpå de farvede kvadrater har Emma forskudt den ternede mønsterskabelon. Disse to lag giver et billede med en flimrende synsoplevelse.

Katrine, 12 år
Katrine er inspireret af udstillingen Eye Attack. Med blyant og lineal har hun omhyggeligt tegnet kvadrater med optiske virkninger. Katrines tegninger giver en god fornemmelse af roterende bevægelser og en oplevelse af, at man suges ind og ud af billedet.

Selma, 8 år
Inspireret af Asger Jorn har Selma har brugt snore dyppet i maling. En teknik der skaber flotte tilfældige svungne linier og former. Kompositionen er luftig og livlig. Selma har været god til at arbejde både styret og spontant.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE JANUAR 2016

Andrea Marie, 10 år
Med inspiration fra Yayoi Kusama har Andrea Marie lavet denne fine installation - måske hendes eget drømmeværelse? Andrea Marie kombinerer Kusamas temaer i den prikkede æske, de flotte organiske blomster og de farverige stængler, og hun formår at favne poesien i Kusamas univers.

Filia, 11 år
Filia har med sin flotte lerskulptur formået at overføre Yayoi Kusamas organiske formsprog til ler. Rundt om de små, fine toppe har Filia lavet farverige prikker i gul og grøn der smukt indrammer den lille figur i Kusamas prikkede verden.

Andrea, 10 år
I sin smukke collage har Andrea brugt Kusamas prikker og mønstre, i forskellige former fra naturen, på orange baggrund.