Gå til hovedindhold

Louisiana Publications

Louisiana har gennem alle år udgivet kataloger, bøger og hæfter. Med de forskellige serier Louisiana Library, Louisiana Revy og Louisiana Magasin samt de øvrige publikationer, der knytter sig til museet, er Louisiana derfor også et af Danmarks største kunstforlag. Publikationer kan købes i Louisiana Butik.

UDSTILLINGSKATALOGER OG REVYER

PIPILOTTI RIST  ÅBN MIN LYSNING
Red. Lærke Rydal Jørgensen og Tine Colstrup. Bidrag af bl.a. Hunden ππlotti Ristorante, Peggy Phelan og Massimiliano Giono. 95 sider. Louisiana, 2019. Udgivet på dansk og engelsk.

CECILY BROWN: WHERE, WHEN, HOW OFTEN AND WITH WHOM
Red. Lærke Rydal Jørgensen og Anders Kold. Bidrag af Cecily Brown, Hilton Als, Terry R. Myers, Anders Kold og Poul Erik Tøjner. 178 sider. Louisiana, 2018. Udgivet på engelsk.

ELEMENTAL — ALEJANDRO ARAVENA
Red. Mette Marie Kallehauge og Lærke Rydal Jørgensen. Interview med Alejandro Aravena af Michael Juul Holm. 240 sider. Louisiana og Lars Müller Publishers, 2018. Udgivet på engelsk.

MÅNEN — FRA DEN INDRE VERDEN TIL DET YDRE RUM
Louisiana Revy, 59. årg. nr. 1 2018. Red. Lærke Rydal Jørgensen og Marie Laurberg. Bidrag af Marie Laurberg, E.C. Krupp og Stephen Petersen m.fl. 128 sider. Louisiana, 2018. Udgivet på dansk og engelsk.

PICASSO — KERAMIK
Louisiana Revy 58. årg., nr. 2, 2018. Red. Helle Crenzien, Kirsten Degel og Michael Juul Holm. Bidrag af Marilyn McCully, Harald Theil og Lynda Morris m.fl. 128 sider. Louisiana, 2018. Udgivet på dansk og engelsk.

BEING THERE
Red. Lærke Rydal Jørgensen og Mathias Ussing Seeberg. Bidrag af bl.a. Miguel Sicart, Charles M. Ess og Mathias Ussing Seeberg. 183 sider. Louisiana, 2017. Udgivet på engelsk.

ACADEMY OF TAL R
Red. Anders Kold og Lærke Rydal Jørgensen. Bidrag af bl.a. Anders Kold, Axel Heil og Margrit Brehm. 224 sider. Dansk og engelsk. Louisiana og Koenig Books, London, 2017. Udgivet på dansk og engelsk.

RINEKE DIJKSTRA — DEN ENKELTE OG DE MANGE
Louisiana Revy 58. årg., nr. 1, 2017. Red. Michael Juul Holm og Anders Kold. Bidrag af Poul Erik Tøjner og Hans den Hartog Jager. 80 sider. Louisiana, 2017. Udgivet på dansk.

Louisiana — Arkitektur og landskab af Michael Sheridan

Med Louisiana – arkitektur og landskab fortæller den amerikanske arkitekt og ekspert i moderne nordisk arkitektur Michael Sheridan historien om museets tilblivelse, og om hvordan Louisiana har udviklet sig i takt med tidens kunst og publikums ændrede forventninger. I dag vil alle ligne museet i Humlebæk – men hvordan blev Louisiana til Louisiana?


Michael Sheridan: 
Louisiana — Arkitektur og landskab. Udgivet af Louisiana, 2017. 374 sider. Fås i en dansk og engelsk udgave.

ABRAMOVIć & H.C. ANDERSEN
DEN GRIMME ÆLLING

I forbindelse med museets retrospektive præsentation af Marina Abramović i 2017 skabte kunstneren en række nye illustrationer til H.C. Andersens eventyr fra 1843Abramović har fortolket Andersens fortælling med blyants- og farvekridtstegninger, og Louisianas nye illustrerede udgave af Den grimme ælling har fået undertitlen Et eventyr om forandring og skønhed.

Til udgivelsen er der blevet fremstillet en helt ny, revideret sprogudgave på basis af H.C. Andersens originale tekst.

H.C. Andersen & Marina Abramović: Den grimme ælling. Et eventyr om forandring og skønhed. Udgivet af Louisiana, 2017. Stort format, 40 sider. Fås i en dansk og engelsk udgave.

MARINA ABRAMOVIć & H.C. ANDERSEN DEN GRIMME ÆLLING
— UDVALGTE OPSLAG

H.C. ANDERSEN & YAYOI KUSAMA
DEN LILLE HAVFRUE

I forlængelse af Louisianas store Kusama udstilling har Yayoi Kusama og museet i samarbejde produceret en ny, gennemillustreret udgave af H.C. Andersens eventyr Den lille Havfrue. Illustrationerne er hentet fra Kusamas serie Love Forever fra 2004-2007, suppleret med et par helt nye billeder, tegnet til bogen.

Teksten i denne danske udgave af Den lille Havfrue er en helt ny, revideret sprogversion forestået af den førende Andersen-ekspert Dr. Phil. Johan de Mylius. I samspillet mellem det klassiske eventyr og Kusamas tegninger åbnes for nye læsninger og en aktuel forståelse af dybden i H.C. Andersens menneskekundskab.

Udgivet af Louisiana. Stort format, 96 sider. Fås i en dansk og engelsk udgave.

YAYOI KUSAMA & H.C. ANDERSEN DEN LILLE HAVFRUE
 — UDVALGTE OPSLAG

GUIDE TIL LOUISIANA
AF POUL ERIK TØJNER

LOUISIANA GUIDE er i turistførerens kompakte form en indføring i Louisianas historie, arkitektur, samling, udstillinger og øvrige virke. Her giver Louisianas direktør Poul Erik Tøjner et samlet overblik over danskernes yndlingsmuseum i en rigt illustreret, handy lille bog, i et format, der kan ligge i inderlommen. Guiden er udgivet på følgende sprog: dansk, engelsk, tysk, svensk, spansk, japansk og kinesisk.

LOUISIANA LIBRARY

LOUISIANA LIBRARY er en bogserie om den moderne kunsts historie med udgangspunkt i Louisianas Samling. Til dato er der udkommet tre titler i serien, den første om museets skulpturpark, skrevet af museumsinspektør Helle Crenzien, den anden om Asger Jorn, forfattet af Helle Brøns, magister i Kunsthistorie fra Århus Universitet. Seneste udgivelse, i 2014, er værket om et meget vigtigt kapitel i Louisianas Samling, nemlig den tyske kunst fra efterkrigstiden.

TYSK KUNST
I SAMLINGEN

Professor Siegfried Gohr skriver om udvalgte værker – og kunstnere – fra museets store samling af tysk kunst i serien Louisiana Library

ASGER JORN

Magister i kunsthistorie Helle Brøns giver et indblik i Asger Jorns komplekse billedverden i denne bog i serien Louisiana Library

LOUISIANAS
SKULPTURPARK 

I serien Louisiana Library fortæller museumsinspektør Helle Crenzien historien om parken, dens værker og markante kunstnere