Gå til hovedindhold

Louisiana Music

Louisiana Music formidler klassisk musik ved at bruge den mest moderne filmteknologi. De klassiske musikvideoer løfter det særlige samspil mellem Louisiana og musikere i verdensklasse, så det rækker ud over museets Koncertsal og bliver tilgængeligt for enhver.

Louisiana har gennem mange år fungeret som fristed for internationale musikere, der dyrker kammermusikken. Derfor har det været muligt at skabe et særligt tillids- og tilhørsforhold, som museets koncertgæster nyder godt af, og som nu også kommer til udtryk på Louisiana Music.

”For those with Ears to see and those with Eyes to hear” lyder mottoet for disse film, der går helt tæt på musikken og musikerne, så man så at sige oplever musikken indefra. Stéphan Aubé, der forestår indspilningerne, har som mål at formidle musikken "fra den anden side" og føre os ind i et særligt rum, "som ikke umiddelbart kan opleves i en koncertsal."


SE OG LYT TIL LOUISIANA MUSIC

OM LOUISIANAS KONCERTPROGRAM

DENIS KOZHUKHIN / PROKOFIEV

I denne trejde sats, precipitato, fra Sergei Prokofievs klaversonate nr. 7 - den anden af hans såkaldte krigssonater – fremhæves temaet filmisk i en strid mellem mørke og lys, så det nærmest slår gnister. En heftig og rytmisk klipning understreger en mekanisk, rå stemning, der er med til at fremhæve Denis Kozukhins fortolkning.

EMMANUEL PAHUD / FERROUD

Den fransk-schweiziske fløjtenist Emmanuel Pahud hører til blandt de faste og mest populære navne på Louisianas koncertrepertoire. Her kan han opleves i den fine sats "Jade", et af tre stykker for fløjte af den tidligt afdøde franske komponist Pierre-Octave Ferroud (1900-1936).

KAREN GOMYO & CHRISTIAN POLTÉRA / HONEGGER

Violinisten Karen Gomyo og cellisten Christian Poltéra spiller her – med Louisianas Koncertsal og Bådehus som ramme – allegroen fra Arthur Honeggers sonata for violin and cello. Den schweizisk-franske komponist Honegger (1892-1955) regnes som en af den moderne musiks frontfigurer.

MUSIKKEN SET INDEFRA

"Når jeg filmer, skal tilhørerne gerne føle, at de tager aktivt del i musikken, nærmest som om de spillede selv." Den franske pianist og instruktør af klassiske musikvideoer Stéphan Aubé fortæller om sine tanker og arbejdet med at indspille film til Louisiana Music. Aubé er en international kapacitet på området, der bl.a. arbejder med live-transmissioner for Berliner Philarmonikerne.

OM STEPHAN AUBÉ