Gå til hovedindhold

Louisiana Børnehus

På Louisiana har børnene som et af de få steder i museumsverdenen deres eget hus. Siden åbningen i 1994 har huset fungeret som et levende og inspirerende fristed for flere generationer af børn og unge, der her har kunnet bruge deres sanser og fantasi og fået en både oplevelsesrig og helt naturlig introduktion til kunstens verden.

Børnehuset er i løbet af ugen og i weekenden (åbent 11-18) ramme om en lang række varierede aktiviteter, bl.a. åbne værksteder, som knytter sig til aktuelle udstillinger og værker i Samlingen. Særlige tilbud til de små, lidt større og familier er på programmet i skolernes ferier, og så arrangerer Børnehusets medarbejdere også de populære Billedskoler og Billedværksteder, hvor hhv. børn og voksne kan eksperimentere med kunstneriske teknikker og materialer.

Det sker for børn

Alle aktiviteter for børn tager udgangspunkt i museets udstillinger og Samling, så børnene præsenteres for kunstnerne og deres værker, som de så efterfølgende kan lade sig inspirere af i deres egne udfoldelser. Louisianas kunstfaglige medarbejdere tilrettelægger og forestår aktiviteter, der bl.a. omfatter daglige åbne værksteder, Billedskoler, tilbud i skolernes ferier mm. Se alle de aktuelle aktiviteter på siden:

DET SKER FOR BØRN


PANDURO HOBBY
 er sponsor af materialer til Louisiana Børnehus

Rum og arkitektur


Louisiana Børnehus består af 500 børnevenlige kvadratmeter, fordelt over tre etager. Huset er tegnet af arkitekt Claus Wohlert som sammenhængende organiske og funktionelle rum, der er tilpasset børns aktive dialog med moderne kunst. Her er ingen afgrænsninger og tærskler. Og rummenes naturlige forløb opfordrer til bevægelse, nysgerrighed og aktiv udforskning med kunstens materialer og teknikker.

 

SØHAVEN FOR BØRN

Uden for Børnehusets vinduer ligger Søhaven, hvor man gå på opdagelse ad kringlede stier. I dag er søen en fredelig kulisse for Børnehus og Giacometti-sal og således del af det samspil mellem arkitektur, natur og kunst, man hele tiden møder på Louisiana.
Haven er et oplagt sted at spise den medbragte madpakke, mens man nyder udsigten. Og det er også her, man finder Louisianas populære rutschebane!

Søhaven har sit navn fra Kirkesøen el. Humlebæk sø, der oprindeligt blev udgravet og omdannet til en befæstet kaperhavn under englændernes bombardement af København i 1807. Bag de høje volde og skanser kunne der ligge op til hundrede små kanonbåde eller kaperskibe. Med adgang til Øresund skulle de bekæmpe og erobre de engelske orlogs- og handelsfartøjer i danske farvande. Anlægget kom dog aldrig til at fungere som krigshavn, da krigen sluttede, før det stod færdigt.AKTIVITETER FOR VOKSNE

Børnehuset danner også ramme om kreative aktiviteter for voksne. Med udgangspunkt i de aktuelle udstillinger udbydes f.eks. Billedværksteder, som både giver en dybere indføring i den pågældende udstilling og giver mulighed for at træne ens eget kreative talent under kyndig vejledning. Øvelserne i værkstedet kan have fokus på maleri, tegning, skulptur eller installation. 

SE MERE OM WORKSHOPS FOR VOKSNE