Gå til hovedindhold
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Alexander Menzel

Ungdomsuddannelser

Louisiana Learning tilbyder undervisning til ungdomsuddannelser. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde. 

AKTUELLE & FASTE FORLØB

Lauren Greenfield: Xue Qiwen, 43, in her Shanghai apartment, decorated with furniture from her favorite brand, Versace, 2005. © Lauren Greenfield/INSTITUTE  This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography.

LAUREN GREENFIELD
GENERATION WEALTH

22.8.2019 - 8.3.2020

Kom og oplev de seneste årtiers vilde forbrugsræs i en verden, der er stadig mere besat af drømmen om at se både godt og rig ud.

Den amerikanske fotograf Lauren Greenfield (f. 1966) er vokset op i den amerikanske, hvide middelklasse. Med den fotografiske serie Generation Wealth kaster hun et kritisk blik på den forbrugskultur, der former middelklassens værdier omkring materialisme, celebrity-kultur og narcissisme. Udstillingen tager os med på kapitalismens amok-løb verden over: Island, Dubai, Irland, Rusland og USA. Med billeder og interviews dokumenterer Greenfield med egne ord; "hvordan kroppen, ungdommen, seksualiteten og det ’at se rig ud’ er blevet vor tids værdi." Og skildrer ikke kun vinderne, men også dem, som bukker under for tidens groteske konkurrenceånd.

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, diskussioner og små opgaver med udgangspunkt i udstillingens temaer. I 2-timers forløbet arbejder eleverne selv kreativt inspireret af udstillingen.

Bemærk at nogle af billederne på udstillingen kan virke voldsomme.

GÅ TIL BOOKING

Marsden Hartley, Adelard the Drowned, Master of the "Phantom",1938-1939, Adelard den druknede, kaptajn på ”Phantom” Olie på plade, 71 × 56 cm Weisman Art Museum, Minneapolis, MN. Bequest of Hudson D. Walker from the Ione and Hudson D. Walker Collection.

MARSDEN HARTLEY
19.9.2019 - 19.1.2020

Oplev Marsden Hartley - en af Amerikas første, store moderne malere i det 20. århundrede og brug udstillingen som anledning til at arbejde med fx modernisme, amerikansk kultur eller maleri. 

Hartley (1877-1943) var både maler og digter. Han levede store dele af sit liv som nomade mellem Europa og USA. Hans rejser mundede ud i særegne kunstværker, som fx en serie abstrakte malerier skabt under Første Verdenskrig med symboler fra tyske soldateruniformer, mennesketomme, næsten surreelle landskaber fra New Mexico og figurmalerier af muskuløse arbejdsmænd.

På trods af en central placering i tidens europæiske og amerikanske kunstliv er Marsden Hartley forblevet en overset skikkelse i kunstens historie. Hans fascinerende skæbne, originale værk og rolle i den europæiske kunsthistorie har længe været overset. Derfor præsenterer Louisiana ham nu på en stor, retrospektiv udstilling.

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne får lov til at skabe egne Hartley-inspirerede landskaber.

GÅ TIL BOOKING

Tatiana Bilbao Estudio, ”Villa Ventura”, 2011 Foto: Iwan Baan

TATIANA BILBAO
18.10.2019 - 5.4.2020

Oplev den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao, der skaber arkitektur med blik for Mexicos traditionelle kultur, natur og byggetraditioner og de sociale forhold i landets byer.

I den tredje udstilling i serien Arkitekturens Værksteder, som giver et kig ind i arkitekturens maskinrum, skal vi møde mexicanske Tatiana Bilbao (f. 1972). Hendes arbejde favner bredt og omfatter f.eks. en pilgrimsrute i Mexico med flere involverede arkitekter, en botanisk have i Culiacán og boliger. Landskabet spiller en afgørende rolle i hendes arbejde – lige fra den storslåede mexicanske natur over urbane landskaber til landskabet i den enkelte bygning. Bilbao har også fokus på de sociale forhold i Mexicos byer. Hun har f.eks. skabt et lille, men vigtigt tiltag i Mexico City, hvor kriminaliteten er høj. En lysende sti, der skal gøre det muligt at bevæge sig sikkert gennem afsidesliggende dele af byen. 

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

GÅ TIL BOOKING

BILLEDER & BETYDNING

Hvad betyder kunsten? Er det kunstneren, som bestemmer det, eller er det os, der skaber betydninger, mens vi oplever kunsten?

Andy Warhol, Marilyn Monroe, 1967; Silketryk på papir; Louisiana Museum of Modern Art; Foto: Poul Buchard / Brøndum & Co.

KROP, KØN & IDENTITET

Hvordan ser kroppen ud i kunsten? Hvad kan kunsten fortælle om køn og identitet? 

Nordfløjen. - Giacometti-salen med skulpturen Gående mand fra 1960. Foto: Kim Hansen, 2014 © Succession Alberto Giacometti/VISDA 2018 

ARKITEKTUREN OMKRING OS

Lægger du mærke til arkitekturen omkring dig? Vi undersøger hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan den påvirker os.

Calder-terrassen foran cafeen med Nervures minces, 1963 og Almost Snow Plow, 1964/75. Foto: Kim Hansen   © 2019 Calder Foundation, New York/ VISDA

GLÆD DIG TIL
SKAB DET NYE

Hvordan skaber kunstnere nye værker? Og hvor kommer idéerne fra?

Pipilotti Rist, Sip My Ocean, 1996 (videostill). Louisiana Museum of Modern Art.

ASGER JORN & SAMLINGEN

Farveeksplosioner og figurmylder. 
De farvestærke malerier vidner om en ekstrem vitalitet og energi hos Asger Jorn.

Louisiana Skulpturpark

Skulpturer møder os ofte i forbifarten – i parker, i byens rum, på pladser og foran bygninger.

SAMTIDSKUNST

Hvordan opleves og forholder samtidskunsten sig til den verden, vi er en del af?

Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, 2008. Louisiana Museum of Modern Art. Erhvervet med midler fra C.L. Davids Fond og Samling. Foto: Kim Hansen.

LÆNGERE-VARENDE
FORLØB

Med mulighed for fordybelse og fælles samarbejde om indholdet og elevernes læring.

 

Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

ARKITEKTUREN OMKRING OS

ARKITEKTUREN OMKRING OS

SKULPTURPARKEN

SKULPTURPARKEN

KROP, KØN & IDENTITET

KROP, KØN & IDENTITET

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS

  • 400 KR.

 

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS
800 KR.

LOUISIANA FOR ALLE

Foto: Ben Smith

LAD KUNSTEN BYGGE BRO
TIL UDSKOLING OG GYMNASIEKLASSER

Lad kunsten bygge bro. Besøg Louisiana som led i din undervisning og styrk dine elevers interkulturelle kompetencer. Kunst rummer fantastiske muligheder for at mødes omkring det, der betyder noget for os. Kunst kan inspirere til fælles oplevelser, drømme og diskussion.

Foto: Josefine Mandsberg Christiansen

Louisiana Learning tilbyder danske elever fra udskolingen samt gymnasieklasser at mødes med unge fra Røde Kors skoler og deltage i særlige, gratis brobyggerforløb på museet, hvor de to elevgrupper mødes omkring kunsten på tværs af sprog og kulturer.

Brobyggerforløbene finder sted over to dage i efteråret, og undervisningen foregår som workshops ledet af inviterede kunstnere i samarbejde med museets kunstformidler Line Ali Chayder. På museet samarbejder eleverne om kreative opgaver inspireret af kunstens metoder og ideer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes kendskab til og forståelse af hinanden. Og måske på længere sigt skabe grobund for venskab. 

Du kan se billeder fra tidligere forløb her.

Brobyggerforløbene finder sted i løbet af efterårsmånederne: september, oktober eller november og foregår på Louisiana i tidsrummet 10.00-13.15. 

Hvad kræver det at deltage?
Åbne og imødekommende elever, som gerne vil bygge bro over sprogbarriererne og få indblik i andre kulturer. Som underviser forpligter du dig til at deltage i et kort orienteringsmøde inden forløbet.

BOOKING:
Kontakt Louisiana Booking på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00).
Hvis du og din klasse ønsker at komme i betragtning til de kommende Brobyggerforløb.

Brobyggerforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.

FORBERED JERES BESØG

Hvad kunne du opleve i Pipilotti Rist-udstillingen?

Oplev Louisianas Pipilotti Rist udstilling med en gymnasieklasse og hør dem fortælle om hendes kunst og den sansemættede udstilling.

TAG MED ELEVER PÅ
MÅNEN

Tag med 8. klasse fra Tranegårdsskolen en tur rundt på Måne-udstillingen. Se og hør hvad de fik ud af det, og hvordan de oplevede udstillingen.

Mobilguide
Louisianas arkitektur og park

Tag med en tur rundt i Louisianas arkitektur og få indblik i tankerne bag den. Hør også historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.  

Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets wi-fi.


GÅ TILBAGE TIL
LEARNINGS FORSIDE

NYHEDSBREV & KONTAKT

Kontakt os på mail.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på alle vores nye tilbud.

SKOLEBESØG PÅ EGEN HÅND

Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning.

Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 125.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst.  PRIS: Kr. 175.

Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.


PANDURO
er sponsor af materialer til Louisiana Learning


FØLG VORES AKTIVITETER
FACEBOOK & YOUTUBE