Gå til hovedindhold

Samarbejder

Louisiana Learning samarbejder med flere skoler, gymnasier og organisationer omkring længerevarende forløb. Det giver mulighed for at arbejde i dybden og udvikle indholdet i fællesskab. I øjeblikket samarbejder Louisiana Learning med nedenstående partnere.

Vi hører gerne fra dig, hvis du har forslag til spændende fælles projekter.

UNGAKADEMI PÅ LOUISIANA

Nu kan du blive en del af Louisianas ungakademi 2018-19.

Har du lyst til at arbejde med kunstneriske eksperimenter og processer? Brænder du for kunst? Og er du mellem 14 og 17 år? Så er UngAkademis kunsthold helt sikkert noget for dig. Tag med på en rejse til vores nærmeste nabo i rummet på efterårets store udstilling MÅNEN og oplev store rumlige installationer, når den schweiziske video- og intallationskunstner Pippilotti Rist indtager Louisiana. Sammen med Louisianas kunstformidlere og gæstekunstnere kommer du til at gå i dybden med kunsten og kunsternes teknikker og materialer, bl.a. tegning, film, fotografi og maleri. Forløbet består desuden af en studietur til Kunstakademiet og gallerier i København, et afsluttende projekt samt udstilling på KulturStationen Humlebæk.

Vi mødes elleve gange i skoleåret 2018-19, og forløbet er gratis. UngAkademi er et samarbejde mellem Louisiana og UngFredensborg. Se program og information om ansøgning

UNGAKADEMI 2017-18
Fernisering og performativ tegneworkshop

Fernisering af UngAkademiets afsluttende udstilling på KulturStationen Humlebæk. De unge viste stolt værkerne frem.
Fotograf (hele serien fra udstillingen): Neel Andreasen.

Udstillingen præsenterede alt fra videoværker og rumlige installationer til kunstnerbøger, blæktegninger og skulpturer. Her er det Anna Studsgarths pop-up bog inspireret af kunsthistoriens klassikere.

Line Andreasens rumlige installation.

Isabella Bay Jørgensen og Leonora van Deurs har tegnet en los i stort format.

Den portugisiske kunstner, Samuel Silva, stod i november 2017 for workshoppen 'The body which leaves a trace' på Louisiana med fokus på tegnede eksperimenter. Første del af workshoppen bestod af individuelle eksperimenter. Her er et musikstykkes rytmer og lyde udgangspunkt for tegningen.

Fotograf (hele billedserien fra workshoppen): Samuel Silva.

Kroppen blev indrammet af en cirkel, tegnet med foden.

I anden del af workshoppen blev der skabt relationer. Et eksperiment bestod i at lade en anden person være ens egne hænder, der tegnede.

I tredje del af workshoppen handlede det om vores relation til samfundet, og der blev tegnet statements med udgangspunkt i aktuelle avisartikler. Der blev tegnet statements om temaer som homovielser i Australien, Trumps forhold til Kina og menneskets forhold til naturen.

Foto: Mike Kollöffel

Flygtningebørn på Louisiana
Med kunsten som rejsekammerat

Oplevelse, fordybelse og visualisering – siden 2006 har Louisiana inviteret flygtningebørn fra Røde Kors til gratis undervisningsforløb på museet. 

Projektleder Line Ali Chayder tilbyder at komme ud på jeres skole og give en introduktion og afholde en workshop med udgangspunkt i projektet.

FILM
TRAVELLING WITH ART

Flygtningeprojektet er blevet dokumenteret af Marc-Christoph Wagner fra teamet bag Louisiana Channel. Filmen følger et undervisningsforløb på museet med elever fra Center Anneberg. Her udforsker de kunsten og dens metoder sammen med museets projektleder Line Ali Chayder, og den viser, hvordan forskellige tegne- og collageøvelser åbner for muligheden for at udtrykke og fordybe sig.

Elever på Poul Gernes' pyramide. Foto: Henriette Kuhlman

NÅR KUNSTEN ÅBNER NYE VERDENER

Louisiana Learning samarbejder på tredje år med Team V på Grydemoseskolen i Espergærde, som er et specialafsnit for elever med generelle og specifikke indlæringsvanskeligheder – psykisk og ... 

... fysisk handicappede børn og unge. Her går ca. 70 børn og unge i alderen fra 6-16 år.
 
"For vores børn er det især vigtigt at se og opleve kunsten helt konkret. Eleverne har fået en totaloplevelse".
Martina, pædagog, Grydemoseskolen.
 
”Det har været fantastisk at se vores børn på Louisiana. Børnene har været meget nysgerrige og har udvist stor begejstring. Oplevelserne på Louisiana har tydeligvis inspireret børnene og bidraget til udviklingen af deres kreative sider. Vi har set sider af børnene, som vi ellers ikke oplever.”
Vibeke, afdelingsleder, Grydemoseskolen.
 
”Kunstformidlerne har formået at tilpasse undervisningen specielt til vores elevgruppe. Der blev udvalgt nogle få værker, som eleverne fik god tid til at fordybe sig i, snakke om og lade sig inspirere af.”
Anja, lærer, Grydemoseskolen. 
 
I 2015 havde vi i samarbejdet fokus på Yayoi Kusamas prikkede værker og tog afsæt i disse. I 2016 tog vi fat på Poul Gernes' striber og hans pyramide, som stod i Louisianas park. I efteråret 2017 har vi kigget nærmere på kroppen i kunsten og bl.a. hentet inspiration hos kunstnere som César, Alberto Giacometti og Rineke Dijkstra.

Helle Søndergaard, som er kunstformidler på Louisiana og tovholder på projektet, bidrager med en artikel til bogen "Specialdidaktik i teori og praksis" (red: Helga Borgbjerg Hansen og Brian Degn Mårtensson). Artiklen er skrevet i samarbejde med pædagog Martina Ernstberger fra Grydemoseskolen. Bogen udkom i foråret 2017 på Hans Reitzels Forlag og består af en samling af 21 artikler, der med hver sin forfatter forsøger at indkredse begrebet specialdidaktik. Folkeskolen.dk skrev om bogen "Generelt en glimrende grundbog til både grund- og videreuddannelser." Læs mere om bogen her.  

Kontakt Kunstformidler Helle Søndergaard for yderligere information eller hvis du har forslag til nye samarbejder på hso@louisiana.dk

INDTRYK FRA SAMARBEJDE MED GRYDEMOSESKOLEN

ÅBEN SKOLE

Louisiana Learning er med i netværket Skolen i Virkeligheden. Se og læs mere om Skolen i Virkeligheden her.

Og hør om Louisianas tilbud her.

TIDLIGERE PROJEKTER OG SAMARBEJDER

MED KUNSTEN I KUFFERTEN Internationalt seminar med afsæt i Louisianas forløb for asylsøgende børn og unge, Med kunsten som rejsekammerat. Seminaret satte fokus på, hvordan kunst kan skabe rum for fordybelse, styrke sociale relationer og være et afsæt for at fortælle sin egen historie. Læs program .

TURBINEGENERATION Samarbejde med TATE Modern med fokus på samtidskunsten, som blev udforsket af mere end 300 danske elever i perioden 2009-2012 i samarbejde med unge fra England, Holland og Portugal. Projektet affødte bl.a. en international summer camp på Louisiana i 2012. Læs mere om projektet her.

ART EXCHANGE Internationalt læringsprojekt i samarbejde med TATE Modern, London. Grundtanken er at udvikle nye metoder til at bruge kunsten i museernes samlinger tværfagligt og inspirere til international udveksling i forlængelse af kunsten.

ARKITEKTUREN OMKRING OS I efteråret 2015 deltog unge fra ni klasser i Fredensborg kommune - Endrupskolen i Fredenborg, Nivå skole, Humlebæk skole, Langebjergskolen og Kokkedal skole i et arkitekturprojekt støttet af Statens Kunstfond og udviklet i samarbejde med ARKI_LAB Se online udstilling fra projektet her.


GÅ TILBAGE TIL
LEARNINGS FORSIDE

LOUISIANA PÅ EGEN HÅND

Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning. Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 125.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst. PRIS: Kr. 175.
Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.

Kontakt os

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

learning@louisiana.dk


PANDURO
er sponsor af materialer til Louisiana Learning