Gå til hovedindhold
Foto: Kim Hansen, Louisiana Museum of Modern Art
Foto: Kim Hansen. Louisiana Museum of Modern Art

Inspiration til undervisere

Når du bestiller et undervisningsforløb gennem Louisiana Learning, får du mulighed for at deltage gratis i vores fyraftensmøder sammen med en kollega. Her introducerer vi den aktuelle udstilling og udveksler ideer til undervisningen med hinanden.

Ind imellem afholder Louisiana Learning desuden inspirationsdage, der stiller skarpt på spørgsmål som hvorfor er det vigtigt at sætte kunst på skemaet? Hvordan inddrages kunsten på tværs af fagene? Hvad er deltagende praksis? En chance for at få faglig opdatering.

Foto: Line Ali Chayder

LOUISIANA LEJRSKOLE
UDSKUDT TIL 2021

Louisiana Lejrskole er et tilbud til landets 4.-9. klasser om at vinde en uge i kunstens tegn på Louisiana i Humlebæk. Årets lejrskole er udskudt grundt corona-situationen, men konkurrencen genoptages i 2021.

Foto: Alexander Menzel Foto: Alexander Menzel

Alle landets 4.-9. klasser kan deltage i konkurrencen om at komme på Louisiana Lejrskole.

Her får I gratis undervisning og workshops med Louisianas kunstformidlere hver dag på museet, og Nordsjællands bedst beliggende vandrerhjem, Helsingør Vandrerhjem, sørger for overnatningen. 

I skal selv dække transport.

MED LOUISIANA LEJRSKOLE FÅR I

• Kunstoplevelser i verdensklasse

• Fire workshopdage på Louisiana med plads til kunstneriske eksperimenter

• Fælles fordybelse og undren

• Overnatning på vandrerhjem med udsigt over Øresund

• Morgen- og aftensmad samt madpakke til frokost

• Ture i skoven og ved vandet

• Fælles oplevelser og gode grin

3 GODE RÅD TIL JERES BESØG 

Få mest muligt ud af jeres besøg med klassen her på Louisiana og få bl.a. 3 gode råd med på vejen, når I går på opdagelse i kunsten.  
 
Forbered besøget ved at se denne korte intro-film sammen med din klasse, inden I tager på Louisiana.

TIDLIGERE LEJRSKOLER

”Det har været en spændende og tankevækkende uge med hyggelige stunder, badeture, kunstprojekter, grin og spændende opgaver. Vi har fået udvidet vores horisont og åbnet vores lysning, som Pipilotti Rist ville sige." Sådan lød det, da eleverne fra 7.c på Bækkegårdsskolen afsluttede lejrskoleugen 2019 på Louisiana og åbnede deres egen udstilling.

”Det har været sjovt at være hos jer. Vi har lært mange ting og tør lidt mere nu.” En uges lejrskole i kunstens tegn er forbi. Louisiana Learning har haft fornøjelsen af at være sammen med 26 fantastiske elever fra 6. årgang på Ulfborg Skole i Vestjylland.
 

SE PROGRAM FOR 2017 HER

"Vi er børn af en betonby, men helt rigtigt er vi børn af vores forældre. Vores forældre kommer fra hele verden. Men vi har ikke selv set hele verden. Vi har lyst til verden". 7.x fra Herstedlund Skole i Albertslund besøgte Louisiana.

 
SE PROGRAM FOR 2016 HER

Inspirationsdage 2014-15
Brug Kunsten

FILM OM BRUG KUNSTEN Louisiana inviterede i 2014-15 til fire inspirationsdage for gymnasielærere. Målet var at diskutere muligheder for at inddrage kunst på tværs af fag. Hver gang præsenterede vi en praktisk og en teoretisk tilgang til dagens emne og har bl.a. haft besøg af professor i kreativitet, Lene Tanggaard, Anna Engberg fra Olafur Eliasson Studio og astrofysiker, Steen H. Hansen.

BRUG KUNSTEN PUBLIKATION Webpublikationen Brug kunsten - Kunsteriske eksperimenter på tværs af fag samler forskng fra forløbet BRUG KUNSTEN 2014/2015 omkring inddragelse af kunst og kunstneriske processer på tværs af fag i gymnasiet, og det potentiale kunsten rummer ift. elevernes faglige udvikling. 

OPLÆG - LENE TANGGAARD: Fornyelsens kunst – på kanten. Ofte opstår nyskabelser PÅ KANTEN – på kanten af genrer, af fagdiscipliner af det tilladte. Lene Tanggaard er professor i pædagogisk psykologi og forsker i læring og kreativitet i praksis. Se flere teoretiske oplæg om hvorfor det er vigtigt at give kunsten en central plads i undervisningen på Louisiana Learnings youtube-kanal.

OPLÆG - MARTHA FLEMMING: Hvordan kan man udforske verden på tværs af faglige discipliner med udgangspunkt i billedkunstneres processer? Forsker, kurator og kunstner Martha Fleming tog os med på en vandring gennem en række kunstneres interdisciplinære ’Steeping Stones and Thinking Streams’. Se flere teoretiske oplæg om hvorfor det er vigtigt at give kunsten en central plads i undervisningen på Louisiana Learnings youtube-kanal.

WORKSHOP - HENRIK VIBSKOV En workshop af kunstner, designer, musiker mm. Henrik Vibskov inspireret af Yayoi Kusamas uendelige univers. Se flere kunstnerworkshops på Louisiana Learnings youtube-kanal.

INTERVIEW - JEANNETTE EHLERS Billedkunstneren Jeannette Ehlers arbejder med at forbinde fortid og nutid i sine kunstneriske undersøgelser af den transatlantiske slavehandel. Her fortæller hun om, hvordan en interdisciplinær tilgang er vigtigt for hende som kunstner. Se alle interviews på Louisiana Learnings youtube-kanal.

OPLÆG - ASTROFYSISKER STEEN H. HANSEN: Ser på interdisciplinære forbindelser mellem kunstens og fysikkens universer.

LÆREROPLÆG - DEMOKRATISPIL Oplæg om et samarbejde mellem Louisiana, Tate og Københavns Åbne Gymnasium. Se flere bud på undervisningsforløb med fokus på at bruge kunsten på Louisiana Learnings youtube-kanal.

FRA UNDERVISER TIL UNDERVISER 
GRIB IDEEN

6. klasserne i Dragør har ladet sig inspirere af Poul Gernes-udstillingen. 

De har skabt deres egne drømmeskibe, ladet med deres drømme for fremtiden. 

Drømmeskibene dekorerer i bedste Gernes-stil en plads i det offentlige rum – pladsen foran Dragør Biograf. 

Nordskolen i Nykøbing Sjælland har med inspiration i efterårets (2015) Yayoi Kusama-udstilling på Louisiana omdannet en 45 meter lang gang til et prikket kunstværk. Eleverne stansede, klippede og prikkede prikker på vægge, døre, gulve, lofter, køleskabe og møbler.

Opgaven var på forhånd ikke nem at tidsbestemme, men de 4½ time fløj afsted for de 4 klasser der var i gang. Resten af skolen og forældrene var inviteret til fernisering/afsløring af den velbevarede hemmelighed og mange gjorde store øjne.

Karise Efterskole har lavet en flot udstilling på skolen efter deres besøg på Louisiana med fokus på kunstnere i Louisianas samling. Et af rummene havde overskriften "Eksperimenterende Kunst", inspireret af Yayoi Kusama.

Der blev lavet Asger Jorn-inspirerede portrætter under overskriften ”Malerhjernerne”. 

Under overskriften ”Performance Kunst” blev der arbejdet med skyggeteater, kunst og skrot i det fri. 

Og der blev lavet nogle fantastiske cykler, selvfølgelig inspireret af skrotkunstneren på cykel, Henry Heerup.


TIDLIGERE SEMINARER:

Seminar 2013
Arktis

I samarbejde med Globale Gymnasier inviterede Louisiana til et seminar om ARKTIS den 23. oktober kl.10-15.30. Med afsæt i Louisianas ARKTIS-udstilling undersøgte vi, hvordan emnet udfoldede sig på tværs af fagene, og hvilke perspektiver, det åbner at kombinere oplevelser, tolkning og gengivelser fra videnskaben og kunsten.

Billeder fra ARKTIS seminar 2013


GÅ TILBAGE TIL
LEARNINGS FORSIDE

NYHEDSBREV & KONTAKT

Kontakt os på mail.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på alle vores nye tilbud.

SKOLEBESØG PÅ EGEN HÅND

Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning.

Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 130.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst.  PRIS: Kr. 175.

Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.


PANDURO
er sponsor af materialer til Louisiana Learning


FØLG VORES AKTIVITETER
FACEBOOK & YOUTUBE