Grundskole
Louisiana Learning tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.
Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.
I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.
Del dine oplevelser med os: #LouisianaLearning
AKTUELLE & FASTE FORLØB
GLÆD DIG TIL
PIPILOTTI RIST
1.3.2019 - 23.6.2019
Foråret starter med et farvestrålende og sanseligt brag, når Pipilotti Rist indtager Louisiana. Temaer som krop og teknologi, køn og natur samt indre og ydre rum smelter sammen i et forunderligt univers.
Den schweiziske kunstner Pipilotti Rist (f. 1962) er en internationalt anerkendt samtidskunstner. Siden midten af 1980’erne har hun arbejdet med videoteknologier, hvis muligheder hun undersøger - og sprænger. Pipilotti Rists navn er en hilsen til Astrid Lindgrens fritænkende Pippi Langstrømpe. Hos Rist er video ikke bare video, det er også maleri og rum. Kameraet er både pensel, øje og følesans.
Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning, processkrivning og sanselige øvelser. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.
ELEMENTAL
11.10.2018-17.2.2019
I serien Arkitekturens Værksteder præsenterer Louisiana den chilenske tegnestue ELEMENTAL. Med den prisvindende Alejandro Aravena (f. 1967) i spidsen har ELEMENTAL høstet international anerkendelse for bl.a. originale løsninger for nye boliger i Santiagos fattigste bydele.
Hvordan kan et halvt hus være opskriften på succes? Tegnestuen ELEMENTAL arbejder med arkitektur i både stor og lille skala i Chile og i resten af verden. Deres tilgang til arkitektur og byplanlægning er både analytisk og pragmatisk. I stedet for at tegne billige huse har tegnestuen fx opført halve huse til de samme penge og derefter overladt selve færdiggørelsen til beboerne. Kombinationen af et godt design og beboernes eget engagement i projektet har været med til at skabe et mere bæredygtigt boligområde.
Louisiana ønsker med serien Arkitekturens Værksteder at sætte fokus på en ny generation af arkitekter, der står for en bæredygtig, socialt bevidst og ofte lokalt forankret arkitektur.
Vælg mellem 1- og 2-timers undervisningsforløb. Undervisningen er tilpasset alderstrinnet og finder sted i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. Har I lyst til at få et kreativt værksted med, vælg da 2-timersforløbet.
CECILY BROWN
8.11.2018-10.3.2019
Liv, farve og bevægelse gennemstrømmer Cecily Browns værker. Cecily Brown hylder maleriets klassiske potentiale for forførelse, men hun frigør sig også ved at blande det med groteske motiver og referencer til vor tids humanitære katastrofer.
Den britiske maler (f. 1969) står som en af de markante skikkelser, der har været med til at bane vejen for maleriets genopblomstring. Kunstneren, der siden 1990’ernes slutning har boet i New York, har tydeligt hentet inspiration hos kunstnere som Willem de Kooning og Francis Bacon, men også hos kunstens klassiske mestre som Goya og Bosch.
Cecily Brown indgår i Louisianas serie om figurative malere, der på forskellig vis fortæller historier om vores samtid – Peter Doig, Daniel Richter og Tal R.
Undervisningen er tilpasset alderstrinnet og finder sted i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning.
SÆRLIG INFO
Dette forløb findes kun som 1-times forløb.
KOM IGANG MED
KUNSTPORTALEN SKOLE
Se hvad man kan med Kunstportalen og hvordan elever og lærer bruger undervisningsportalen.
HVAD BILLEDET BETYDER
Hvordan finder vi ud af, hvad kunsten betyder? Hvor meget er vi selv med til at bestemme, hvad kunstværket handler om?
Hvad fortæller billederne om den tid, de er lavet i? Svarene afhænger af hvordan, hvornår og hvorfor, vi ser på kunsten.
I forløbet stiller vi skarpt på udvalgte værker fra Louisianas samling og bruger god tid på det enkelte værk. Forløbet starter med vores umiddelbare oplevelser og bredes ud til at gå til kunsten med fokus på billedanalyse, historiefortælling og kreative øvelser for at opnå en større forståelse for værkerne. Vi får redskaber med fra forløbet, som kan bruges i møder med kunst fremover.
I værkstedet skaber vi miniinstallationer, hvor vi giver vores egen fortolkning af et af de kunstværker, vi har set.
KROPPENS SPROG
Hvad fortæller kroppen? Hvordan tyder vi kroppens sprog? Vi kigger på hvordan kunstnere bruger kroppen som del af en fortælling.
Vi kigger på kroppen i kunsten og ser på hvordan kunstnere bruger kroppen som del af en fortælling, fx om følelser og forhold mellem mennesker. Imens vi undersøger kroppen i kunsten bruger vi også vores egen krop og sansning.
I forløbet stiller vi skarpt på udvalgte værker fra Louisianas samling. Vi inddrager værker, der dækker en bred vifte af kunstneriske udtryksformer, fx maleri, fotografi, skulptur, videokunst og installation. Undervejs inddrager vi kropslige øvelser, skitsetegning og processkrivning. I værkstedet skaber de yngste elever deres egne fortællinger i skulptur.
SÆRLIG INFO
Dette forløb er forbeholdt 2.-6. klasse. Udskolingsklasser bør se KROP, KØN & IDENTITET.
ARKITEKTUREN OMKRING OS
Lægger du mærke til arkitekturen omkring dig? Vi undersøger hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan den påvirker os.
Med Louisianas arkitektur som eksempel undersøger vi hvad der skal til for at føle sig hjemme i en bygning, og hvordan den spiller sammen med omgivelserne. Det gør vi ved at se nærmere på arkitekturen som form og funktion helt overordnet, men også ved at dykke ned i detaljer som materialer, farver eller lyd, lys og lugt. Derved får vi redskaber til at tale om og vurdere arkitekturen i vores nærmiljø.
Undervisningen veksler mellem dialog, iagttagelsesopgaver ude på museet, formeksperimenter med byggeklodser, og nærstudier af de plantegninger, arkitekterne bruger til at forklare og overbevise andre om deres idéer.
I værkstedet arbejder vi sammen to og to i rollen som Louisianas to arkitekter, makkerparret Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert. Parrene får til opgave at nulstille historien og starte forfra med at bygge et nyt Louisiana ved at udvide den gamle herskabsvilla med egne bygninger ud i landskabet.
GLÆD DIG TIL
SKAB DET NYE
Hvordan skaber kunstnere nye værker? Og hvor kommer idéerne fra?
I dette forløb ser vi kunstnerne over skulderen og undersøger vejen til det færdige værk. Det skal handle om samtidskunst, men også kunsten, der engang var samtidskunst. Vi undersøger kunstneres forskellige arbejdsprocesser. Er den åben, intuitiv og eksperimenterende? Eller er den snarere styret af at finde svar på et specifikt problem?
Kreativitet er i høj kurs i det samfund, vi lever i, hvor økonomiske, sociale og klimamæssige kriser kalder på nye løsninger. Kunstnere og deres metoder kan inspirere og lære os noget om kreativ tænkning og problemløsning. Vi afprøver forskellige kreative greb både foran kunstværkerne og i værkstedet, hvor vi kaster os ud på dybt vand og skaber det nye.
1 og 2-timers forløb med temaet SKAB DET NYE kan bookes fra august 2019
ASGER JORN & SAMLINGEN
Farveeksplosioner og figurmylder.
De farvestærke malerier vidner om en ekstrem vitalitet og energi hos Asger Jorn.
Form og farve kæmper om magten, og kaos er et grundvilkår, når Jorn tolker verden. Sammen med andre CoBrA-malere er Jorn optaget af det underbevidste, både som malerisk metode og som motiv. Jorn har samtidig en politisk vision om at skabe et demokratisk fællesskab og maler af og til sammen med andre som et demokratisk malerisk eksperiment.
Louisiana Skulpturpark
Skulpturer møder os ofte i forbifarten – i parker, i byens rum, på pladser og foran bygninger.
I løbet af de seneste 100 år har skulpturbegrebet været i kraftig forandring. Nu handler skulpturerne sjældent om guder, helte eller historiske begivenheder, men snarere om egenskaber ved skulpturen selv og vores sansning af den.
Den moderne skulptur kan anskues som et spil mellem objekt og rum, en udveksling mellem masse, lys og skygge. En skulptur har en krop ligesom et menneske eller en bygning. Den giver os anledning til at spekulere over, hvordan vi oplever og forstår tings fysiske fremtræden, rummet omkring os og nogle af de kræfter og betingelser, vi er underlagt som mennesker – alt fra vores placering i tid og rum, vores synsvinkler og tyngdekraften.
I Louisianas skulpturpark er over 50 skulpturer placeret i vidt forskellige omgivelser. De spænder over det meste af det 20. århundrede og rummer store forskelle i kunstnernes intentioner og udtryk. Gennem konkret fysisk oplevelse, skitsetegning og dialogbaseret undervisning sammenligner vi skulpturernes særlige karakteristika og skærper forståelsen for det fælles, der gør dem moderne.
Se også KunSTeder.dk - et undervisningssite til gymnasielærere og elever om stedsspecifik kunst. Her kan du finde undervisningsmateriale til flere af Skulpturparkens skulpturer.
SAMTIDSKUNST
Hvordan opleves og forholder samtidskunsten sig til den verden, vi er en del af?
Samtidskunst provokerer og overrasker. Den stiller ofte flere spørgsmål, end den giver konkrete svar og kan dermed skabe et mentalt rum for refleksion. Om dér, hvor vi befinder os lige nu. Som samfund, som gruppe, som individ. Og hvor vi er på vej hen. Samtidskunsten kan måske rykke lidt ved vores fordomme eller forventninger til hinanden og os selv. Den introducerer ofte en anden og anderledes indfaldsvinkel til områder, som vi ellers oplever gennem hverdagens nyhedsopdateringer på tv, aviser og nettet. Det kan være emner som identitet, køn, samfund og individ, stormagtspolitik og historieskrivning.
Med udgangspunkt i den nyeste kunst i samlingen og særudstillinger diskuterer vi de materialer, temaer og strategier samtidskunsten bruger.
I LEARNINGS KUNSTNERARKIV kan du finde introducerende tekster om værker og kunstnere, der er lige til at inddrage i din undervisning. Kunstnerkartoteket udvides løbende med nye værker fra Louisianas samling. Du kan altid kontakte os for at høre, hvad der er udstillet på museet lige nu!
SAMTIDSKUNST OG DEN KUNSTNERISKE PROCESS. Her kan du finde uddybende materiale om ti udvalgte samtidskunstnere, samt se klip hvor kunstnerne fortæller om deres værker og deres arbejdsproces. Et digitalt undervisningsmateriale, produceret i samarbejde med DR (kræver Uni-login).
SÆRLIG INFO
Dette forløb findes kun som 1-times forløb
LÆNGERE-VARENDE
FORLØB
Med mulighed for fordybelse og fælles samarbejde om indholdet og elevernes læring.
Her kan I arbejde med afsæt i visionen om den Åbne skole og bringe den kreative proces ind i undervisningen på tværs af fagene.
Besøg Louisiana over flere gange, planlæg en temauge eller lejrskole på Louisiana. Tagensbo skole fra København NV er en af de skoler, der samarbejder med Louisiana om et længerevarende forløb. Henover efterår 2015 og vinter 2016 besøgte skolens 4. klasser ad flere omgange Louisiana i et forløb med fokus på temaet krop og kunst. Året inden var det skolens 6. klasser, der arbejdede med emnet skulptur og rumlig kunst.
Et længerevarende forløb kan tilrettelægges med minimum to sammenhængende besøg på museet, hvor faglig sparring indgår. Evt. kombineret med bestilling af et særligt tilrettelagt lærerkursus for skolens involverede lærere til en reduceret pris.
KONTAKT:
Louisiana Learning learning@louisiana.dk for mere information.
GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER
PRIS
- 400 KR.
HVORNÅR
Der kan bookes 1-times forløb tirsdag til fredag på følgende tidspunkter:
- 11.15
- 12.30
- 13.00
- 14.00
ANTAL
Max 28 elever.
MØDESTED
I Foyeren ved museets indgang.
BOOKING
Ring på tlf. 49 19 07 19
(mandag - torsdag, 9.00 - 15.00)
Ved booking vil vi bede dig specificere:
- Dato og tid for undervisningsforløb
- Antal deltagende elever
- Hvilket forløb der ønskes
- Kontaktinformation samt email hvortil ordrebekræftelsen skal sendes
GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER
PRIS
800 KR.
HVORNÅR
Der kan bookes 2-timers forløb tirsdag til fredag på følgende tidspunkter:
- 11.15
- 13.00
VÆLG MELLEM:
- Værkstedsbesøg indledt med besøg på udstillingen.
- Undervisning med bl.a. skitsetegning foran værkerne.
Fredag kl. 13 er der kun mulighed for 2 timer i udstillingen, ikke værkstedsbesøg.
ANTAL
Max 28 elever.
MØDESTED
I Foyeren ved museets indgang.
BOOKING
Ring på tlf. 49 19 07 19
(mandag - torsdag, 9.00 - 15.00)
Ved booking vil vi bede dig specificere:
- Dato og tid for undervisningsforløb
- Antal deltagende elever
- Hvilket forløb der ønskes
- Kontaktinformation samt email hvortil ordrebekræftelsen skal sendes
LOUISIANA FOR ALLE
Fordybelsesforløb
Til Røde Kors klasser eller modtagerklasser
Med kunsten som rejsekammerat er et gratis undervisningsforløb over fire gange. Har du og din Røde Kors klasse eller modtagerklasse lyst til at besøge Louisiana, opleve kunsten sammen og ...
... arbejde kreativt inspireret af dens metoder? Så tilmeld dig vores undervisningsforløb Med kunsten som rejsekammerat. På museet bruger vi kunsten som metode til at kigge både indad og udad. Til at tale både om os selv: vores interesser, følelser og drømme og om, hvordan vi kan opleve verden gennem kunsten. Tegning og kreativt arbejde fungerer som en rød tråd i undervisningsforløbene. Det hjælper os til at fokusere og bygge bro over de sproglige udfordringer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer fremfor begrænsninger.
Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer frem for begrænsninger. Du kan bruge opgavearket herover som inspiration til at udforske kunsten på museet.
HVORNÅR:
Undervisningen forløber over fire dage fordelt på to eller fire uger fra 10.00 -13.15.
BOOKING:
Ring på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00) og aftal nærmere.
Fordybelsesforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.
LAD KUNSTEN BYGGE BRO
TIL UDSKOLING OG GYMNASIEKLASSER
Lad kunsten bygge bro. Besøg Louisiana som led i din undervisning og styrk dine elevers interkulturelle kompetencer. Kunst rummer fantastiske muligheder for at mødes omkring det, der betyder noget for os. Kunst kan inspirere til fælles oplevelser, drømme og diskussion.
Louisiana Learning tilbyder danske elever fra udskolingen samt gymnasieklasser at mødes med unge fra Røde Kors skoler og deltage i særlige, gratis brobyggerforløb på museet, hvor de to elevgrupper mødes omkring kunsten på tværs af sprog og kulturer.
Brobyggerforløbene finder sted over to dage i efteråret, og undervisningen foregår som workshops ledet af inviterede kunstnere i samarbejde med museets kunstformidler Line Ali Chayder. På museet samarbejder eleverne om kreative opgaver inspireret af kunstens metoder og ideer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes kendskab til og forståelse af hinanden. Og måske på længere sigt skabe grobund for venskab.
Du kan se billeder fra tidligere forløb her.
Brobyggerforløbene finder sted i løbet af efterårsmånederne: september, oktober eller november og foregår på Louisiana i tidsrummet 10.00-13.15.
Hvad kræver det at deltage?
Åbne og imødekommende elever, som gerne vil bygge bro over sprogbarriererne og få indblik i andre kulturer. Som underviser forpligter du dig til at deltage i et kort orienteringsmøde inden forløbet.
BOOKING:
Kontakt Louisiana Booking på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00).
Hvis du og din klasse ønsker at komme i betragtning til de kommende Brobyggerforløb.
Brobyggerforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.
FORBERED JERES BESØG
3 GODE RÅD TIL JERES BESØG
Få mest muligt ud af jeres besøg med klassen her på Louisiana og få bl.a. 3 gode råd med på vejen, når I går på opdagelse i kunsten.
Forbered besøget ved at se denne korte intro-film sammen med din klasse, inden I tager på Louisiana.
TAG MED ELEVER PÅ
MÅNEN
Tag med 8. klasse fra Tranegårdsskolen en tur rundt på Måne-udstillingen. Se og hør hvad de fik ud af det, og hvordan de oplevede udstillingen.
PICASSO KERAMIK
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN
Tag med 3. klasse fra Sct. Joseph Søstrenes Skole da de var på et undervisningsforløb i Picasso Keramik udstillingen.
ASGER JORN
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN
Skab en fælles oplevelse for klassen.
Tag med 6. klasse fra Den Lille Skole i København på besøg på Louisiana med fokus på Asger Jorn og Louisianas samling.
Mobilguide
Louisianas arkitektur og park
Tag med en tur rundt i Louisianas arkitektur og få indblik i tankerne bag den. Hør også historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.
Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets wi-fi.
GÅ TILBAGE TIL LEARNINGS FORSIDE
NYHEDSBREV & KONTAKT
SKOLEBESØG PÅ EGEN HÅND
Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning.
Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 125.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst. PRIS: Kr. 175.
Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.
PANDURO er sponsor af materialer til Louisiana Learning