Gå til hovedindhold
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Alexander Boye Menzel

Grundskole

Louisiana Learning tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde. 

Del dine oplevelser med os: #LouisianaLearning

AKTUELLE & FASTE FORLØB

Ramin Haerizadeh, Rokni Haerizadeh, Hesam Rahmanian Where To? Wherever it Chances, 2019 Hvorhen? Hvortil tilfældigheden fører Tegninger Courtesy of the artists and Galerie In Situ - fabienne leclerc, Paris

HOMELESS SOULS
27.6-22.9.2019

Flygtningestrømme, grænsedragninger, tvungen eksil og statsborgerskab er aktuelle dagsordener. Ikke kun i den politiske verden, men også i kunsten. Vores ustabile samtid er omdrejningspunktet for udstillingen Homeless Souls.

Kunstens evne til at portrættere samtiden, bære vidnesbyrd om historiske begivenheder og stille skarpt på påtrængende og aktuelle dagsordener er i fokus på denne udstilling om en verden præget af migration, konflikt, opbrud og generel ustabilitet. Gennem forskellige kunstneriske udtryk og stemmer præsenterer udstillingen 12 kunstnere fra heles verdens vinkler på temaer som eksil, grænsedragninger, hemmelige rejser og identitet, set gennem det enkelte menneskes erfaring.

Vi tilbyder 1-times undervisningsforløb i udstillingen. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning.

GÅ TIL BOOKING

Erkan Özgen Wonderland, 2016 En-kanals HD-video, Varighed: 3’ 54’’ Video still. © Erkan Özgen

GRATIS FORLØB
HOMELESS SOULS
Uge 34, 35 og 37

Hvad betyder det at have et hjem? Og hvordan kan kunsten gøre os klogere på, hvad det vil sige at leve i eksil? Det er nogle af de spørgsmål, vi sætter fokus på i de 20 gratis 1-times forløb til grundskole- og gymnasieklasser med flygtninge i elevgruppen.

Forløbet tager sit udgangspunkt i den aktuelle udstilling, Homeless Souls, hvor 12 kunstnere, der stammer fra bl.a. Iran, Irak, Nigeria og Kosovo, hver især præsenterer nye vinkler på temaer som eksil, grænsedragninger, hemmelige rejser og identitet, set gennem det enkelte menneskes erfaring.

HVORNÅR?

August uge 34:
tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
kl. 11-12 og 12.30-13.30

August uge 35:
tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
kl. 11-12 og 12.30-13.30

September uge 37:
onsdag og torsdag
kl. 11-12 og 12.30-13.30

Dette tilbud til grundskoler og gymnasier er støttet af Knud Højgaards Fond.

GÅ TIL BOOKING

Lauren Greenfield: Xue Qiwen, 43, in her Shanghai apartment, decorated with furniture from her favorite brand, Versace, 2005. © Lauren Greenfield/INSTITUTE This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography.

GENERATION WEALTH
22.8.2019 - 26.1.2020

Kom og oplev de seneste årtiers vilde forbrugsræs i en verden, der er stadig mere besat af drømmen om at se både godt og rig ud.

Den amerikanske fotograf Lauren Greenfield (f. 1966) er vokset op i den amerikanske, hvide middelklasse. Med den fotografiske serie Generation Wealth kaster hun et kritisk blik på den forbrugskultur, der former middelklassens værdier omkring materialisme, celebrity-kultur og narcissisme. Udstillingen tager os med på kapitalismens amok-løb verden over: Island, Dubai, Irland, Rusland og USA. Med billeder og interviews dokumenterer Greenfield med egne ord; "hvordan kroppen, ungdommen, seksualiteten og det ’at se rig ud’ er blevet vor tids værdi." Og skildrer ikke kun vinderne, men også dem, som bukker under for tidens groteske konkurrenceånd.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timers forløbet arbejder eleverne selv kreativt inspireret af udstillingen.

GÅ TIL BOOKING

Pipilotti Rist, Open my Glade (Flatten), 2000 Single channel video installation, silent, (video still). Courtesy the artist, Hauser & Wirth and Luhring Augustine

PIPILOTTI RIST
1.3.2019 - 22.9.2019

Foråret starter med et farvestrålende og sanseligt brag! Pipilotti Rist har indtaget Louisiana. Temaer som krop og teknologi, køn og natur samt indre og ydre rum smelter sammen i et forunderligt univers.

Foto: Alexander Menzel Foto: Alexander Menzel

Den schweiziske kunstner Pipilotti Rist (f. 1962) er en internationalt anerkendt samtidskunstner. Siden midten af 1980’erne har hun arbejdet med videoteknologier, hvis muligheder hun undersøger - og sprænger. Pipilotti Rists navn er en hilsen til Astrid Lindgrens fritænkende Pippi Langstrømpe. Hos Rist er video ikke bare video, det er også maleri og rum. Kameraet er både pensel, øje og følesans.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog og sanselige øvelser. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

Vær opmærksom på, at det er en udstilling, som rummer intens sansepåvirkning. 

GÅ TIL BOOKING

Hvad kan du opleve i Pipilotti Rist-udstillingen?

Oplev Louisianas aktuelle udstilling med en gymnasieklasse og hør dem fortælle om hendes kunst og den sansemættede udstilling.

Marsden Hartley, Adelard the Drowned, Master of the "Phantom",1938-1939, Adelard den druknede, kaptajn på ”Phantom” Olie på plade, 71 × 56 cm Weisman Art Museum, Minneapolis, MN. Bequest of Hudson D. Walker from the Ione and Hudson D. Walker Collection.

GLÆD DIG TIL
MARSDEN HARTLEY
19.9.2019 - 19.1.2020

Oplev Marsden Hartley - en af Amerikas første, store moderne malere i det 20. århundrede og brug udstillingen som anledning til at arbejde med fx modernisme, amerikansk kultur eller maleri. 

Hartley (1877-1943) var både maler og digter. Han levede store dele af sit liv som nomade mellem Europa og USA. Hans rejser mundede ud i særegne kunstværker, som fx en serie abstrakte malerier skabt under Første Verdenskrig med symboler fra tyske soldateruniformer, mennesketomme, næsten surreelle landskaber fra New Mexico og figurmalerier af muskuløse arbejdsmænd.

På trods af en central placering i tidens europæiske og amerikanske kunstliv er Marsden Hartley forblevet en overset skikkelse i kunstens historie. Hans fascinerende skæbne, originale værk og rolle i kunsthistorien har længe været overset. Derfor præsenterer Louisiana ham nu på en stor, retrospektiv udstilling.

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv får lov til at svinge penslerne.

GÅ TIL BOOKING

VINDEREN ER FUNDET
LOUISIANA LEJRSKOLE 2019

6.c fra Bækkegårdsskolen i Ølstykke er vindere af Louisiana Lejrskole 2019. En uge i august på Louisiana og i Helsingør med fokus på kunst, krop og natur. Stort tillykke! Vi glæder os til jeres besøg.

Tusind tak for alle ansøgninger. Samtlige deltagere i konkurrencen har ydet en stor kreativ indsats. Her viser vi Bækkegårdsskolens vinderfilm, som sammen med digte, tegninger, fotos rim, qr-koder mm. overbeviste Learnings dommerpanel.

 

Foto: Alexander Menzel Foto: Alexander Menzel

Hvad indeholder et Louisiana Lejrskoleophold? Se vedhæftede pdf.

 Louisiana Lejrskole handler om … 

 • Tid til at lære af kunstneriske eksperimenter og kreativitet
 • Tid til kunstoplevelser i verdensklasse
 • Tid til fælles fordybelse og undren
 • Tid til at arbejde på tværs af fagene
 • Tid til at tale om hvad billeder betyder i vores hverdag
 • Tid til dage ved vandet
 • Tid til gode grin
   

Følg med på Louisiana Learnings facebook

Pipilotti Rist, Sip My Ocean, 1996. Louisiana Museum of Modern Art.

PIPILOTTI RIST
STILLE MORGENER

Stille morgener er Louisianas tilbud til specialklasser, hvor I kan bestille et undervisningsforløb og få adgang til museet en time inden almindelig åbningstid. Det gør vi i et forsøg på at skabe mest mulig ro omkring eleverne og kunne tage tingene i det tempo, der er brug for. Følg med her på siden, hvor vi løbende opdaterer med nye datoer for Stille Morgener. 

KOM IGANG MED
KUNSTPORTALEN SKOLE

Se hvad man kan med Kunstportalen og hvordan elever og lærer bruger undervisningsportalen.

HVAD BILLEDET BETYDER

Hvordan finder vi ud af, hvad kunsten betyder? Hvor meget er vi selv med til at bestemme, hvad kunstværket handler om?

Andy Warhol, Marilyn Monroe, 1967; Silketryk på papir; Louisiana Museum of Modern Art; Foto: Poul Buchard / Brøndum & Co.

KROPPENS SPROG

Hvad fortæller kroppen? Hvordan tyder vi kroppens sprog? Vi kigger på hvordan kunstnere bruger kroppen som del af en fortælling.

Nordfløjen. - Giacometti-salen med skulpturen Gående mand fra 1960. Foto: Kim Hansen, 2014 © Succession Alberto Giacometti/VISDA 2018 

ARKITEKTUREN OMKRING OS

Lægger du mærke til arkitekturen omkring dig? Vi undersøger hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan den påvirker os.

Calder-terrassen foran cafeen med Nervures minces, 1963 og Almost Snow Plow, 1964/75. Foto: Kim Hansen  © 2019 Calder Foundation, New York/ VISDA

GLÆD DIG TIL
SKAB DET NYE

Hvordan skaber kunstnere nye værker? Og hvor kommer idéerne fra?

Pipilotti Rist, Sip My Ocean, 1996 (videostill). Louisiana Museum of Modern Art.

ASGER JORN & SAMLINGEN

Farveeksplosioner og figurmylder. 
De farvestærke malerier vidner om en ekstrem vitalitet og energi hos Asger Jorn.

Louisiana Skulpturpark

Skulpturer møder os ofte i forbifarten – i parker, i byens rum, på pladser og foran bygninger.

SAMTIDSKUNST

Hvordan opleves og forholder samtidskunsten sig til den verden, vi er en del af?

Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, 2008. Louisiana Museum of Modern Art. Erhvervet med midler fra C.L. Davids Fond og Samling. Foto: Kim Hansen.

LÆNGERE-VARENDE
FORLØB

Med mulighed for fordybelse og fælles samarbejde om indholdet og elevernes læring.

 

Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

ARKITEKTUREN OMKRING OS

ARKITEKTUREN OMKRING OS

SKULPTURPARKEN

SKULPTURPARKEN

KROPPENS SPROG

KROPPENS SPROG

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS

 • 400 KR.

 

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS
800 KR.

LOUISIANA FOR ALLE

Foto: Louisiana Learning

Fordybelsesforløb
Til Røde Kors klasser eller modtagerklasser

Med kunsten som rejsekammerat er et gratis undervisningsforløb over fire gange. Har du og din Røde Kors klasse eller modtagerklasse lyst til at besøge Louisiana, opleve kunsten sammen og ...

Foto: Louisiana Learning

... arbejde kreativt inspireret af dens metoder? Så tilmeld dig vores undervisningsforløb Med kunsten som rejsekammerat. På museet bruger vi kunsten som metode til at kigge både indad og udad. Til at tale både om os selv: vores interesser, følelser og drømme og om, hvordan vi kan opleve verden gennem kunsten. Tegning og kreativt arbejde fungerer som en rød tråd i undervisningsforløbene. Det hjælper os til at fokusere og bygge bro over de sproglige udfordringer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer fremfor begrænsninger.

Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer frem for begrænsninger. Du kan bruge opgavearket herover som inspiration til at udforske kunsten på museet.

HVORNÅR:
Undervisningen forløber over fire dage fordelt på to eller fire uger fra 10.00 -13.15.

BOOKING:
Ring på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00) og aftal nærmere. 

Fordybelsesforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.

Foto: Ben Smith

LAD KUNSTEN BYGGE BRO
TIL UDSKOLING OG GYMNASIEKLASSER

Lad kunsten bygge bro. Besøg Louisiana som led i din undervisning og styrk dine elevers interkulturelle kompetencer. Kunst rummer fantastiske muligheder for at mødes omkring det, der betyder noget for os. Kunst kan inspirere til fælles oplevelser, drømme og diskussion.

Foto: Josefine Mandsberg Christiansen

Louisiana Learning tilbyder danske elever fra udskolingen samt gymnasieklasser at mødes med unge fra Røde Kors skoler og deltage i særlige, gratis brobyggerforløb på museet, hvor de to elevgrupper mødes omkring kunsten på tværs af sprog og kulturer.

Brobyggerforløbene finder sted over to dage i efteråret, og undervisningen foregår som workshops ledet af inviterede kunstnere i samarbejde med museets kunstformidler Line Ali Chayder. På museet samarbejder eleverne om kreative opgaver inspireret af kunstens metoder og ideer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes kendskab til og forståelse af hinanden. Og måske på længere sigt skabe grobund for venskab. 

Du kan se billeder fra tidligere forløb her.

Brobyggerforløbene finder sted i løbet af efterårsmånederne: september, oktober eller november og foregår på Louisiana i tidsrummet 10.00-13.15. 

Hvad kræver det at deltage?
Åbne og imødekommende elever, som gerne vil bygge bro over sprogbarriererne og få indblik i andre kulturer. Som underviser forpligter du dig til at deltage i et kort orienteringsmøde inden forløbet.

BOOKING:
Kontakt Louisiana Booking på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00).
Hvis du og din klasse ønsker at komme i betragtning til de kommende Brobyggerforløb.

Brobyggerforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.

FORBERED JERES BESØG

3 GODE RÅD TIL JERES BESØG 

Få mest muligt ud af jeres besøg med klassen her på Louisiana og få bl.a. 3 gode råd med på vejen, når I går på opdagelse i kunsten.  
 
Forbered besøget ved at se denne korte intro-film sammen med din klasse, inden I tager på Louisiana.

TAG MED ELEVER PÅ
MÅNEN

Tag med 8. klasse fra Tranegårdsskolen en tur rundt på Måne-udstillingen. Se og hør hvad de fik ud af det, og hvordan de oplevede udstillingen.

PICASSO KERAMIK
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN

Tag med 3. klasse fra Sct. Joseph Søstrenes Skole da de var på et undervisningsforløb i Picasso Keramik udstillingen.

ASGER JORN
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN

Skab en fælles oplevelse for klassen. 

Tag med 6. klasse fra Den Lille Skole i København på besøg på Louisiana med fokus på Asger Jorn og Louisianas samling.

Mobilguide
Louisianas arkitektur og park

Tag med en tur rundt i Louisianas arkitektur og få indblik i tankerne bag den. Hør også historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.  

Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets wi-fi.


GÅ TILBAGE TIL
LEARNINGS FORSIDE

NYHEDSBREV & KONTAKT

Kontakt os på mail.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på alle vores nye tilbud.

SKOLEBESØG PÅ EGEN HÅND

Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning.

Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 125.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst.  PRIS: Kr. 175.

Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.


PANDURO
er sponsor af materialer til Louisiana Learning


FØLG VORES AKTIVITETER
FACEBOOK & YOUTUBE