Gå til hovedindhold
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Alexander Boye Menzel

Grundskole

Louisiana Learning tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde. 

Del dine oplevelser med os: #LouisianaLearning

AKTUELLE & FASTE FORLØB

Lauren Greenfield: Jackie og hendes venner med deres Versace-håndtasker til en privat åbning af en Versace-butik, Beverly Hills, Californien, 2007. @Lauren Greenfield/INSTITUTE.

NYTÅRSGAVE TIL DIN KLASSE FRA LOUISIANA

Louisiana giver i starten af 2020 (uge 5 og 6) klasser i udskolingen mulighed for et gratis særbesøg i den aktuelle, anmelderroste og stærkt relevante udstilling GENERATION WEALTH.

NB. Begrænset antal pladser.

Start året med at opleve Generation Wealth – den amerikanske fotograf og dokumentarist Lauren Greenfields kritiske og rystende kortlægning af de seneste årtiers vilde forbrugsræs og ekstreme jagt på rigdom, skønhed og evig ungdom.

Generation Wealth er et oplagt afsæt for diskussioner om vor tids (u)vaner, værdier, drømme og idealer. Book et gratis Louisiana-besøg til dig og din skoleklasse i uge 5 og 6 (tirsdage-fredage) med fri entré, filmvisning og udstilling:

11:00 Louisiana åbner, ankomst

11:15 Filmvisning i Louisiana Koncertsal: Generation Wealth (varighed: 1 time og 42 min.) – se trailer. NB. Filmen anbefales for unge over 15 år.

13:00 Se udstillingen Generation Wealth

Book besøget på mail@louisiana.dk – der er først til mølle og din booking er først godkendt, når du har modtaget en bekræftelse fra Louisiana Booking. NB. Begrænset antal pladser. Bookes senest d. 21.1.2020.

Forbered dit besøg med undervisningsmaterialet, som du finder her: https://www.louisiana.dk/learning/undervisningsmaterialer eller brug det, når I ser udstillingen. 

Ann Veronica Janssens Blue, Red and Yellow, 2001. Foto: Pascual Merce Martinez

ANN VERONICA JANSSENS
HOT PINK TURQUOISE

23.1.2020 - 17.5.2020

Ud af vintermørket toner den første udstilling herhjemme med Ann Veronica Janssens (f. 1956). Den belgiske kunstner leger og eksperimenterer med lyseffekter, tågedannelser, farvespor og spejlingers optiske bedrag – og udfordrer vores sanseapparat med en helt særegen poesi og skønhed.

Ann Veronica Janssens' mission er at sætte vores virkelighed i et nyt lys. Med lys som sit vigtigste materiale, arbejder hun nærmest videnskabeligt på at skubbe til grænserne af det kendte. Uanset om det er fast, flydende eller gasformigt bruger hun lys i alle dets former ”for at vise manifestationerne af virkeligheden på en anden måde”. For hende handler det nemlig ikke om at bekræfte det, vi allerede ved, men snarere om at rykke og placere os dér, hvor vi kan åbne os på ny.

Med inspirationen fra de amerikanske ’Light and Space’-kunstnere fra 1960’ernes Californien, har Janssens fra starten af sin karriere været optaget af, at kunst ikke skal observeres på afstand, men opleves som en samlet påvirkning af øjnene, kroppen og bevidstheden. 

Du kan allerede nu forberede dit besøg med at se Louisiana Channels interview med kunstneren HER.

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, diskussioner og små opgaver med udgangspunkt i udstillingens temaer. I 2-timers forløbet arbejder eleverne selv kreativt inspireret af udstillingen. 2-timers forløb tilbydes fra uge 8.

GÅ TIL BOOKING

I forbindelse med udstillingen udvikles to sæt undervisningsmaterialer; et, der præsenterer kunstneren og et, der perspektiverer til fysik.  

Lauren Greenfield: Xue Qiwen, 43, in her Shanghai apartment, decorated with furniture from her favorite brand, Versace, 2005. © Lauren Greenfield/INSTITUTE  This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography.

LAUREN GREENFIELD
GENERATION WEALTH

22.8.2019 - 8.3.2020

Kom og oplev de seneste årtiers vilde forbrugsræs i en verden, der er stadig mere besat af drømmen om at se både godt og rig ud.

Foto: Josephine Feilberg Foto: Josephine Feilberg

Den amerikanske fotograf Lauren Greenfield (f. 1966) er vokset op i den amerikanske, hvide middelklasse. Med den fotografiske serie Generation Wealth kaster hun et kritisk blik på den forbrugskultur, der former middelklassens værdier omkring materialisme, celebrity-kultur og narcissisme. Udstillingen tager os med på kapitalismens amok-løb verden over: Island, Dubai, Irland, Rusland og USA. Med billeder og interviews dokumenterer Greenfield med egne ord; "hvordan kroppen, ungdommen, seksualiteten og det ’at se rig ud’ er blevet vor tids værdi." Og skildrer ikke kun vinderne, men også dem, som bukker under for tidens groteske konkurrenceånd.

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, diskussioner og små opgaver med udgangspunkt i udstillingens temaer. I 2-timers forløbet arbejder eleverne selv kreativt inspireret af udstillingen.

Bemærk at nogle af billederne på udstillingen kan virke voldsomme.

GÅ TIL BOOKING

Tatiana Bilbao Estudio, ”Villa Ventura”, 2011 Foto: Iwan Baan

TATIANA BILBAO
18.10.2019 - 5.4.2020

Oplev den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao, der skaber arkitektur med blik for Mexicos traditionelle kultur, natur og byggetraditioner og de sociale forhold i landets byer.

I den tredje udstilling i serien Arkitekturens Værksteder, som giver et kig ind i arkitekturens maskinrum, skal vi møde mexicanske Tatiana Bilbao (f. 1972). Hendes arbejde favner bredt og omfatter f.eks. en pilgrimsrute i Mexico med flere involverede arkitekter, en botanisk have i Culiacán og boliger. Landskabet spiller en afgørende rolle i hendes arbejde – lige fra den storslåede mexicanske natur over urbane landskaber til landskabet i den enkelte bygning. Bilbao har også fokus på de sociale forhold i Mexicos byer. Hun har f.eks. skabt et lille, men vigtigt tiltag i Mexico City, hvor kriminaliteten er høj. En lysende sti, der skal gøre det muligt at bevæge sig sikkert gennem afsidesliggende dele af byen. 

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

GÅ TIL BOOKING

Per Kirkeby, Tor II, 1987. Foto: Kim Hansen. Louisiana Museum of Modern Art. Donation: Ny Carlsbergfondet

GLÆD DIG TIL
PER KIRKEBY - BRONZE

20.2.2020 - 21.6.2020

Glæd dig til forårsudstillingen med Per Kirkeby (1938-2018) der bliver den første samlede præsentation af kunstnerens bronzeskulpturværker. Skulpturværkerne indtager hovedrollen i udstillingen og vises i samspil med klassikere som Rodin og Giacometti - og med Kirkebys egne malerier og tegninger.

Per Kirkeby er en af de absolutte hovedpersoner i Louisianas samling, der rummer værker helt fra begyndelsen af hans kunstneriske løbebane og frem til Kirkebys allersidste år. En af Kirkebys bronzeskulpturer, Tor II (Port II), 1987, har permanent placering på den store plæne i museets skulpturpark. Og i den gamle villa vises fra tid til anden et større udvalg af kunstnerens malerier. 

Forårets udstilling tilrettelægges af Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, som har udgivet flere bøger om og med den danske kunstner. Poul Erik Tøjner siger om udstillingen: ”Vi glæder os til at vise en side af Kirkebys kunst – skulpturværket – som vi nærmest umærkeligt har fået et helt selvfølgeligt forhold til – de står bare der i parken og optræder her og der i samlingen med største naturlighed. Men nu forsøger vi at skrive fortællingen om, hvad der egentlig er på færde i disse mørke ansamlinger af stof, i lyset af, nå ja, alt det lys, der strømmer ud af mandens billeder.”

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog og skitsetegninger, hvor vi bl.a. går på opdagelse i Kirkebys port-motiver. I 2-timers forløbet arbejder eleverne selv kreativt inspireret af udstillingen. 2-timers forløb tilbydes fra uge 11.

GÅ TIL BOOKING

Marsden Hartley Summer Clouds and Flowers, 1942 Olie på plade, 55.9 x 71.1 cm Brooklyn Museum, Bequest of Edith and Milton Lowenthal, 1992

FOR SPECIALKLASSER
STILLE MORGENER

Stille morgener er Louisianas tilbud til specialklasser, hvor I kan bestille et undervisningsforløb og få adgang til museet en time inden almindelig åbningstid. Det gør vi i et forsøg på at skabe ro omkring eleverne og tage tingene i det tempo, der er brug for.

Lauren Greenfield: Jackie og hendes venner med deres Versace-håndtasker til en privat åbning af en Versace-butik, Beverly Hills, Californien, 2007 @Lauren Greenfield. This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography.

HVORNÅR

Kl. 10-11

28.1.2020 Generation Wealth-udstillingen
UDSOLGT!

Vi har plads til tre skoleklasser i udstillingen på een gang. 

GÅ TIL BOOKING

KOM IGANG MED
KUNSTPORTALEN SKOLE

Se hvad man kan med Kunstportalen og hvordan elever og lærer bruger undervisningsportalen.

HVAD BILLEDET BETYDER

Hvordan finder vi ud af, hvad kunsten betyder? Hvor meget er vi selv med til at bestemme, hvad kunstværket handler om?

Andy Warhol, Marilyn Monroe, 1967; Silketryk på papir; Louisiana Museum of Modern Art; Foto: Poul Buchard / Brøndum & Co.

KROPPENS SPROG

Hvad fortæller kroppen? Hvordan tyder vi kroppens sprog? Vi kigger på hvordan kunstnere bruger kroppen som del af en fortælling.

Nordfløjen. - Giacometti-salen med skulpturen Gående mand fra 1960. Foto: Kim Hansen, 2014 © Succession Alberto Giacometti/VISDA 2018 

ARKITEKTUREN OMKRING OS

Lægger du mærke til arkitekturen omkring dig? Vi undersøger hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan den påvirker os.

Calder-terrassen foran cafeen med Nervures minces, 1963 og Almost Snow Plow, 1964/75. Foto: Kim Hansen   © 2019 Calder Foundation, New York/ VISDA

GLÆD DIG TIL
SKAB DET NYE

Hvordan skaber kunstnere nye værker? Og hvor kommer idéerne fra?

Pipilotti Rist, Sip My Ocean, 1996 (videostill). Louisiana Museum of Modern Art.

ASGER JORN & SAMLINGEN

Farveeksplosioner og figurmylder. 
De farvestærke malerier vidner om en ekstrem vitalitet og energi hos Asger Jorn.

Louisiana Skulpturpark

Skulpturer møder os ofte i forbifarten – i parker, i byens rum, på pladser og foran bygninger.

SAMTIDSKUNST

Hvordan opleves og forholder samtidskunsten sig til den verden, vi er en del af?

Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, 2008. Louisiana Museum of Modern Art. Erhvervet med midler fra C.L. Davids Fond og Samling. Foto: Kim Hansen.

LÆNGERE-VARENDE
FORLØB

Med mulighed for fordybelse og fælles samarbejde om indholdet og elevernes læring.

 

Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

ARKITEKTUREN OMKRING OS

ARKITEKTUREN OMKRING OS

SKULPTURPARKEN

SKULPTURPARKEN

KROPPENS SPROG

KROPPENS SPROG

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS

  • 400 KR.

 

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS
800 KR.

LOUISIANA FOR ALLE

Foto: Louisiana Learning

Fordybelsesforløb
Til Røde Kors klasser eller modtagerklasser

Med kunsten som rejsekammerat er et gratis undervisningsforløb over fire gange. Har du og din Røde Kors klasse eller modtagerklasse lyst til at besøge Louisiana, opleve kunsten sammen og ...

Foto: Louisiana Learning

... arbejde kreativt inspireret af dens metoder? Så tilmeld dig vores undervisningsforløb Med kunsten som rejsekammerat. På museet bruger vi kunsten som metode til at kigge både indad og udad. Til at tale både om os selv: vores interesser, følelser og drømme og om, hvordan vi kan opleve verden gennem kunsten. Tegning og kreativt arbejde fungerer som en rød tråd i undervisningsforløbene. Det hjælper os til at fokusere og bygge bro over de sproglige udfordringer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer fremfor begrænsninger.

Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer frem for begrænsninger. Du kan bruge opgavearket herover som inspiration til at udforske kunsten på museet.

HVORNÅR:
Undervisningen forløber over fire dage fordelt på to eller fire uger fra 10.00 -13.15.

BOOKING:
Ring på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00) og aftal nærmere. 

Fordybelsesforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.

Foto: Ben Smith

LAD KUNSTEN BYGGE BRO
TIL UDSKOLING OG GYMNASIEKLASSER

Lad kunsten bygge bro. Besøg Louisiana som led i din undervisning og styrk dine elevers interkulturelle kompetencer. Kunst rummer fantastiske muligheder for at mødes omkring det, der betyder noget for os. Kunst kan inspirere til fælles oplevelser, drømme og diskussion.

Foto: Josefine Mandsberg Christiansen

Louisiana Learning tilbyder danske elever fra udskolingen samt gymnasieklasser at mødes med unge fra Røde Kors skoler og deltage i særlige, gratis brobyggerforløb på museet, hvor de to elevgrupper mødes omkring kunsten på tværs af sprog og kulturer.

Brobyggerforløbene finder sted over to dage i efteråret, og undervisningen foregår som workshops ledet af inviterede kunstnere i samarbejde med museets kunstformidler Line Ali Chayder. På museet samarbejder eleverne om kreative opgaver inspireret af kunstens metoder og ideer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes kendskab til og forståelse af hinanden. Og måske på længere sigt skabe grobund for venskab. 

Du kan se billeder fra tidligere forløb her.

Brobyggerforløbene finder sted i løbet af efterårsmånederne: september, oktober eller november og foregår på Louisiana i tidsrummet 10.00-13.15. 

Hvad kræver det at deltage?
Åbne og imødekommende elever, som gerne vil bygge bro over sprogbarriererne og få indblik i andre kulturer. Som underviser forpligter du dig til at deltage i et kort orienteringsmøde inden forløbet.

BOOKING:
Kontakt Louisiana Booking på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00).
Hvis du og din klasse ønsker at komme i betragtning til de kommende Brobyggerforløb.

Brobyggerforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.

Foto: Kim Hansen

SOMMER 2019
LOUISIANA LEJRSKOLE

”Det har været en spændende og tankevækkende uge med hyggelige stunder, badeture, kunstprojekter, grin og spændende opgaver. Vi har fået udvidet vores horisont og åbnet vores lysning, som Pipilotti Rist ville sige." Sådan lød det, da eleverne fra 7.c på Bækkegårdsskolen afsluttede årets lejrskoleuge på Louisiana og åbnede deres egen udstilling.

Foto: Alexander Menzel Foto: Alexander Menzel

Med sig hjem fik eleverne store kunstoplevelser, som de nu får mulighed for at dele med deres forældre og med hele resten af skolen. I år har Louisiana nemlig valgt, at alle skolens elever skal have mulighed for at invitere en voksen med på museet resten af dette efterår, så ikke blot én klasse, men en hel skole kan opleve vedkommende verdenskunst.

Følg med i nyhedsbrevet og følg Louisiana Learning på facebook for info om næste års lejrskole-konkurrence. 

Louisiana Lejrskole handler om … 

  • Tid til at lære af kunstneriske eksperimenter og kreativitet
  • Tid til kunstoplevelser i verdensklasse
  • Tid til fælles fordybelse og undren
  • Tid til at arbejde på tværs af fagene
  • Tid til at tale om hvad billeder betyder i vores hverdag
  • Tid til dage ved vandet
  • Tid til gode grin  

FORBERED JERES BESØG

3 GODE RÅD TIL JERES BESØG 

Få mest muligt ud af jeres besøg med klassen her på Louisiana og få bl.a. 3 gode råd med på vejen, når I går på opdagelse i kunsten.  
 
Forbered besøget ved at se denne korte intro-film sammen med din klasse, inden I tager på Louisiana.

HVAD KAN DU OPLEVE I MARSDEN HARTLEY-UDSTILLINGEN?

Oplev Marsden Hartley-udstillingen med en 5. klasse og hør dem fortælle om kunstneren og hans værker.

Hvad kunne du opleve i Pipilotti Rist-udstillingen?

Oplev Louisianas Pipilotti Rist udstilling med en gymnasieklasse og hør dem fortælle om hendes kunst og den sansemættede udstilling.

TAG MED ELEVER PÅ
MÅNEN

Tag med 8. klasse fra Tranegårdsskolen en tur rundt på Måne-udstillingen. Se og hør hvad de fik ud af det, og hvordan de oplevede udstillingen.

PICASSO KERAMIK
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN

Tag med 3. klasse fra Sct. Joseph Søstrenes Skole da de var på et undervisningsforløb i Picasso Keramik udstillingen.

ASGER JORN
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN

Skab en fælles oplevelse for klassen. 

Tag med 6. klasse fra Den Lille Skole i København på besøg på Louisiana med fokus på Asger Jorn og Louisianas samling.

Mobilguide
Louisianas arkitektur og park

Tag med en tur rundt i Louisianas arkitektur og få indblik i tankerne bag den. Hør også historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.  

Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets wi-fi.


GÅ TILBAGE TIL
LEARNINGS FORSIDE

NYHEDSBREV & KONTAKT

Kontakt os på mail.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på alle vores nye tilbud.

SKOLEBESØG PÅ EGEN HÅND

Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning.

Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 125.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst.  PRIS: Kr. 175.

Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.


PANDURO
er sponsor af materialer til Louisiana Learning


FØLG VORES AKTIVITETER
FACEBOOK & YOUTUBE