Gå til hovedindhold
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen
Foto: Alexander Boye Menzel

Grundskole

Louisiana Learning tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde. 

Del dine oplevelser med os: #LouisianaLearning

GÅ TIL BOOKING

AKTUELLE & FASTE FORLØB

Frida Kahlo Selvportræt med tornehalsbånd og kolibri, 1940 Olie på lærred, 62,2 × 48,3 cm Collection of Harry Ransom Center, The University of Texas at Austin, Nickolas Muray Collection of Modern Mexican Art © Banco de México Diego Rivera Frida Kahlo Museum Trust / VISDA 2020

FANTASTISKE KVINDER
25.7.2020 - 8.11.2020

Hvordan ser verden ud, hvis vi blander virkelighed og drøm? Og hvordan ser jeg ud, hvis jeg kigger om bag mit spejlbillede? Legen med identitet, roller og fantastiske væsener folder sig ud i en lang række surrealistiske værker i udstillingen Fantastiske kvinder – surreelle verdener. 

Med omkring 250 kunstværker giver denne udstilling for første gang en større samlet præsentation af og et fascinerende indblik i 30 kvindelige kunstnere fra USA, Mexico og Europa og deres tilgang til surrealismens idéer.

Louisianas store sommerudstilling sætter fokus på kvindelige kunstneres bidrag til surrealismen. Mens surrealismens mandlige udøvere er kendt af mange og har været vist ofte, er det i dag stadig de færreste, der har et bredere kendskab til kvindelige surrealister.

Side om side med kendte navne som Louise Bourgeois, Frida Kahlo, Leonora Carrington og Meret Oppenheim vil en række kunstnere som eksempelvis Kay Sage, Leonor Fini og Toyen kunne opleves for første gang i en dansk sammenhæng.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timersforløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

GÅ TIL BOOKING

"Pollution - Cultivation - New Ecology" (Portrait of Ionecso),1971 Assemblage: Mixed media Louisiana Museum of Modern Art ©Tetsumi Kudo Adagp, Paris 2020 / VISDA.

TETSUMI KUDO - CULTIVATION
5.6.2020 - 10.1.2021

Oplev en radikal, visionær - og indtil for nylig næsten glemt – outsider: Den japanske kunstner Tetsumi Kudo (1935-1990). I sine værker stiller han skarpt på en verden i økologisk forfald og en selvdestruktiv menneskehed, der er sygeligt optaget af teknologi.

Det har nu banet vej for et internationalt comeback for hans stærkt relevante værk. Udstillingen er formet som et slags laboratorie af mærkværdige vækstmiljøer, der gør det muligt at studere Tetsumi Kudos farvestrålende og groteske bud på kultivering af liv i en verden, hvor menneske, teknologi og forurenet natur smelter sammen. 

Kudo kombinerer fundne materialer og modellerede ansigter, kropsdele mm. i sine helt særlige skulpturer. Selvom værkerne har mere end 40 år på bagen er de i høj grad relevante i dag og taler direkte ind i vor tids kulturelle og politiske dagsordner, hvad angår f.eks. miljø og forplantning.

Kudos værk er tydeligt præget af en opvækst i Japan i efterkrigstiden i skyggen af atombomberne i Hiroshima og Nagasaki. Men hans tilgang til menneskelig selvdestruktion og økologisk forfald er både usentimental og nærmest humoristisk i sine absurde bud på, hvordan nyt liv kan spire frem og udvikle sig på trods. 

Per Kirkeby, Tor II, 1987. Foto: Kim Hansen. Louisiana Museum of Modern Art. Donation: Ny Carlsbergfondet

PER KIRKEBY
BRONZE

20.2.2020 - 13.12.2020

Udstillingen med Per Kirkeby (1938-2018) er den første samlede præsentation af kunstnerens bronzeskulpturværker. Skulpturværkerne indtager hovedrollen i udstillingen og vises i samspil med klassikere som Rodin og Giacometti - og med Kirkebys egne malerier og tegninger.

Per Kirkeby er en af de absolutte hovedpersoner i Louisianas samling, der rummer værker helt fra begyndelsen af hans kunstneriske løbebane og frem til Kirkebys allersidste år. En af Kirkebys bronzeskulpturer, Tor II (Port II), 1987, har permanent placering på den store plæne i museets skulpturpark. Og i den gamle villa vises fra tid til anden et større udvalg af kunstnerens malerier. 

Udstillingen er tilrettelagt af Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, som har udgivet flere bøger om og med den danske kunstner. Poul Erik Tøjner siger om udstillingen: ”Vi glæder os til at vise en side af Kirkebys kunst – skulpturværket – som vi nærmest umærkeligt har fået et helt selvfølgeligt forhold til – de står bare der i parken og optræder her og der i samlingen med største naturlighed. Men nu forsøger vi at skrive fortællingen om, hvad der egentlig er på færde i disse mørke ansamlinger af stof, i lyset af, nå ja, alt det lys, der strømmer ud af mandens billeder.”

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog og skitsetegninger, hvor vi bl.a. går på opdagelse i Kirkebys port-motiver. I 2-timers forløbet arbejder eleverne selv kreativt inspireret af udstillingen. 2-timers forløb tilbydes fra uge 11.

GÅ TIL BOOKING

Foto: Alexander Menzel

OPEN CALL FOR SKOLER
FÅ LOUISIANA PÅ BESØG I EN UGE

Kunst sætter gang i elevers forestillingsevne og skaberglæde. Kreativitet er i høj kurs i det samfund, vi lever i, hvor økonomiske, sociale - og helt aktuelt sundhedsmæssige - kriser kalder på nye løsninger. Med projektet SKAB DET NYE SAMMEN vil Louisiana sætte kunst og den kunstneriske proces på skemaet på tværs af fag.

Det sker for at styrke kreativ tænkning og pege på den vigtige krydsbestøvning, der kan ske mellem fagene. Samtidig ønsker vi at vise, hvordan kunsten kan danne rammen for nye læringsformer og fællesskaber på skolen.

SKAB DET NYE SAMMEN er et helt nyt projekt støttet af Augustinus Fonden, som giver skoler mulighed for at sætte kunst og den kunstneriske proces på skemaet i en hel uge. Her rykker Louisiana ud på skolen - helt gratis - og laver fem workshops på skolen (fire til eleverne og en til lærerne). Louisianas kunstformidlere udvikler sammen med eleverne desuden en række åbne workshops for skolens øvrige elever. 

I SKAB DET NYE SAMMEN tager Louisiana ud på skolerne for at imødekomme den Covid-19 skabte situation, som gør det svært for skolerne at komme til Louisiana. Men projektet kommer også de skoler på Sjælland til gode, der er geografisk afskåret fra at besøge Louisiana af transportmæssige årsager. 

Lyder det som noget for din klasse? Og underviser du i en 5. eller 6. klasse på Sjælland, kan du ansøge om at være en af de skoler Louisiana besøger. Det er muligt for at ansøge med flere klasser fra samme skole.

Det forudsætter følgende:

1. at skoleledelsen bakker op om et ugeprojekt SKAB DET NYE SAMMEN

2. at du og en eller flere lærere samarbejder om det på tværs af fag

3. at din klasse har lyst til at dele deres nye viden og erfaringer gennem workshops for andre elever på skolen

4. at alle dine kolleger har lyst til at få et oplæg om at arbejde med kunst på tværs af fag i deres frokostpause eller til et eftermiddagsmøde

Ansøgningen skal sendes til learning@louisiana.dk og være modtaget senest den 1. september 2020.

Læs mere om temaet SKAB DET NYE på kunstportalen-skole.louisiana.dk.

Send din ansøgning i skemaet her:

KOM GODT I GANG

5 MÅDER AT BRUGE KUNSTEN PÅ

Oliver, Victoria, Amanda og Sara fra Hjemme i Kunsten er taget til Louisiana og giver dig her 5 greb, som du selv kan tage i brug, når du står overfor et kunstværk. 

KOM IGANG MED
KUNSTPORTALEN SKOLE

Se hvad man kan med Kunstportalen og hvordan elever og lærer bruger undervisningsportalen.

Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

FOR SPECIALKLASSER
STILLE MORGENER

Stille morgener er Louisianas tilbud til specialklasser, hvor I kan bestille et undervisningsforløb og få adgang til museet en time inden almindelig åbningstid. Det gør vi i et forsøg på at skabe ro omkring eleverne og tage tingene i det tempo, der er brug for.

Lauren Greenfield: Jackie og hendes venner med deres Versace-håndtasker til en privat åbning af en Versace-butik, Beverly Hills, Californien, 2007 @Lauren Greenfield. This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography.

HVORNÅR

Hold øje med siden her for kommende datoer. 

Foto: Line Ali Chayder

LOUISIANA LEJRSKOLE
UDSKUDT TIL 2021

Louisiana Lejrskole er et tilbud til landets 4.-9. klasser om at vinde en uge i kunstens tegn på Louisiana i Humlebæk. Årets lejrskole er udskudt grundt corona-situationen, men konkurrencen genoptages i 2021.

Foto: Alexander Menzel Foto: Alexander Menzel

Alle landets 4.-9. klasser kan deltage i konkurrencen om at komme på Louisiana Lejrskole.

Her får I gratis undervisning og workshops med Louisianas kunstformidlere hver dag på museet, og Nordsjællands bedst beliggende vandrerhjem, Helsingør Vandrerhjem, sørger for overnatningen. 

I skal selv dække transport.

MED LOUISIANA LEJRSKOLE FÅR I

• Kunstoplevelser i verdensklasse

• Fire workshopdage på Louisiana med plads til kunstneriske eksperimenter

• Fælles fordybelse og undren

• Overnatning på vandrerhjem med udsigt over Øresund

• Morgen- og aftensmad samt madpakke til frokost

• Ture i skoven og ved vandet

• Fælles oplevelser og gode grin

HVAD BILLEDET BETYDER

Hvordan finder vi ud af, hvad kunsten betyder? Hvor meget er vi selv med til at bestemme, hvad kunstværket handler om?

Andy Warhol, Marilyn Monroe, 1967; Silketryk på papir; Louisiana Museum of Modern Art; Foto: Poul Buchard / Brøndum & Co.

KROPPENS SPROG

Hvad fortæller kroppen? Hvordan tyder vi kroppens sprog? Vi kigger på hvordan kunstnere bruger kroppen som del af en fortælling.

Nordfløjen. - Giacometti-salen med skulpturen Gående mand fra 1960. Foto: Kim Hansen, 2014 © Succession Alberto Giacometti/VISDA 2018 

ARKITEKTUREN OMKRING OS

Lægger du mærke til arkitekturen omkring dig? Vi undersøger hvilke behov arkitekturen skal opfylde, og hvordan den påvirker os.

Calder-terrassen foran cafeen med Nervures minces, 1963 og Almost Snow Plow, 1964/75. Foto: Kim Hansen   © 2019 Calder Foundation, New York/ VISDA

GLÆD DIG TIL
SKAB DET NYE

Hvordan skaber kunstnere nye værker? Og hvor kommer idéerne fra?

Pipilotti Rist, Sip My Ocean, 1996 (videostill). Louisiana Museum of Modern Art.

ASGER JORN & SAMLINGEN

Farveeksplosioner og figurmylder. 
De farvestærke malerier vidner om en ekstrem vitalitet og energi hos Asger Jorn.

Louisiana Skulpturpark

Skulpturer møder os ofte i forbifarten – i parker, i byens rum, på pladser og foran bygninger.

SAMTIDSKUNST

Hvordan opleves og forholder samtidskunsten sig til den verden, vi er en del af?

Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, 2008. Louisiana Museum of Modern Art. Erhvervet med midler fra C.L. Davids Fond og Samling. Foto: Kim Hansen.

LÆNGERE-VARENDE
FORLØB

Med mulighed for fordybelse og fælles samarbejde om indholdet og elevernes læring.

 

Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS

  • 400 KR.

 

GRUNDSKOLE & UNGDOMS- UDDANNELSER

 

 

 

 

 

PRIS
800 KR.

LOUISIANA FOR ALLE

Foto: Louisiana Learning

Fordybelsesforløb
Til Røde Kors klasser eller modtagerklasser

Med kunsten som rejsekammerat er et gratis undervisningsforløb over fire gange. Har du og din Røde Kors klasse eller modtagerklasse lyst til at besøge Louisiana, opleve kunsten sammen og ...

Foto: Louisiana Learning

... arbejde kreativt inspireret af dens metoder? Så tilmeld dig vores undervisningsforløb Med kunsten som rejsekammerat. På museet bruger vi kunsten som metode til at kigge både indad og udad. Til at tale både om os selv: vores interesser, følelser og drømme og om, hvordan vi kan opleve verden gennem kunsten. Tegning og kreativt arbejde fungerer som en rød tråd i undervisningsforløbene. Det hjælper os til at fokusere og bygge bro over de sproglige udfordringer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer fremfor begrænsninger.

Formålet med forløbet er at styrke elevernes tro på sig selv, og give dem mulighed for at fokusere på ressourcer frem for begrænsninger. Du kan bruge opgavearket herover som inspiration til at udforske kunsten på museet.

HVORNÅR:
Undervisningen forløber over fire dage fordelt på to eller fire uger fra 10.00 -13.15.

BOOKING:
Ring på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00) og aftal nærmere. 

Fordybelsesforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.

Foto: Ben Smith

LAD KUNSTEN BYGGE BRO
TIL UDSKOLING OG GYMNASIEKLASSER

Lad kunsten bygge bro. Besøg Louisiana som led i din undervisning og styrk dine elevers interkulturelle kompetencer. Kunst rummer fantastiske muligheder for at mødes omkring det, der betyder noget for os. Kunst kan inspirere til fælles oplevelser, drømme og diskussion.

Foto: Josefine Mandsberg Christiansen

Louisiana Learning tilbyder danske elever fra udskolingen samt gymnasieklasser at mødes med unge fra Røde Kors skoler og deltage i særlige, gratis brobyggerforløb på museet, hvor de to elevgrupper mødes omkring kunsten på tværs af sprog og kulturer.

Brobyggerforløbene finder sted over to dage i efteråret, og undervisningen foregår som workshops ledet af inviterede kunstnere i samarbejde med museets kunstformidler Line Ali Chayder. På museet samarbejder eleverne om kreative opgaver inspireret af kunstens metoder og ideer. Formålet med forløbet er at styrke elevernes kendskab til og forståelse af hinanden. Og måske på længere sigt skabe grobund for venskab. 

Du kan se billeder fra tidligere forløb her.

Brobyggerforløbene finder sted i løbet af efterårsmånederne: september, oktober eller november og foregår på Louisiana i tidsrummet 10.00-13.15. 

Hvad kræver det at deltage?
Åbne og imødekommende elever, som gerne vil bygge bro over sprogbarriererne og få indblik i andre kulturer. Som underviser forpligter du dig til at deltage i et kort orienteringsmøde inden forløbet.

BOOKING:
Kontakt Louisiana Booking på tlf: 49 19 07 19 (mandag - torsdag 9.00 - 15.00).
Hvis du og din klasse ønsker at komme i betragtning til de kommende Brobyggerforløb.

Brobyggerforløbene støttes af Knud Højgaards Fond.

FORBERED JERES BESØG

3 GODE RÅD TIL JERES BESØG 

Få mest muligt ud af jeres besøg med klassen her på Louisiana og få bl.a. 3 gode råd med på vejen, når I går på opdagelse i kunsten.  
 
Forbered besøget ved at se denne korte intro-film sammen med din klasse, inden I tager på Louisiana.

HVAD KAN DU OPLEVE I MARSDEN HARTLEY-UDSTILLINGEN?

Oplev Marsden Hartley-udstillingen med en 5. klasse og hør dem fortælle om kunstneren og hans værker.

Hvad kunne du opleve i Pipilotti Rist-udstillingen?

Oplev Louisianas Pipilotti Rist udstilling med en gymnasieklasse og hør dem fortælle om hendes kunst og den sansemættede udstilling.

TAG MED ELEVER PÅ
MÅNEN

Tag med 8. klasse fra Tranegårdsskolen en tur rundt på Måne-udstillingen. Se og hør hvad de fik ud af det, og hvordan de oplevede udstillingen.

PICASSO KERAMIK
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN

Tag med 3. klasse fra Sct. Joseph Søstrenes Skole da de var på et undervisningsforløb i Picasso Keramik udstillingen.

ASGER JORN
INDTRYK FRA UNDERVISNINGEN

Skab en fælles oplevelse for klassen. 

Tag med 6. klasse fra Den Lille Skole i København på besøg på Louisiana med fokus på Asger Jorn og Louisianas samling.

Mobilguide
Louisianas arkitektur og park

Tag med en tur rundt i Louisianas arkitektur og få indblik i tankerne bag den. Hør også historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.  

Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets wi-fi.


GÅ TILBAGE TIL
LEARNINGS FORSIDE

NYHEDSBREV & KONTAKT

Kontakt os på mail.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret på alle vores nye tilbud.

SKOLEBESØG PÅ EGEN HÅND

Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning.

Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 130.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst.  PRIS: Kr. 175.

Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.


PANDURO
er sponsor af materialer til Louisiana Learning


FØLG VORES AKTIVITETER
FACEBOOK & YOUTUBE