Gå til hovedindhold
Foto: Bjarke Ørsted
Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

Learning

LOUISIANA LEARNING tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

Del dine oplevelser med os: #LouisianaLearning

KONKURRENCE
LOUISIANA LEJRSKOLE 2017

Fristen er udløbet. TAK for jeres mange ansøgninger. Svar senest udgangen af februar.

Nu har I igen mulighed for at vinde et gratis lejrskoleophold! Fortæl på max. 1 A4 side, hvorfor det lige netop er jeres klasse, der skal vinde et ... 

... lejrskoleophold på Louisiana. Louisiana står for gratis undervisning og workshops hver dag på museet og Nordsjællands bedst beliggende vandrerhjem, Helsingør Vandrerhjem, sørger for overnatningen.

Fire dage på Louisiana med fokus på kunst, arkitektur og kreativitet.

  • Tid til fælles fordybelse og undren
  • Tid til nye perspektiver på tværs af fagene
  • Tid til at sætte kunst på skemaet

Alle klasser i grundskolen kan deltage.
Skriv til learning@louisiana.dk SENEST 31.1.2017.  

7.x viser glade deres versioner af Poul Gernes-flag frem. Foto: Frederik Højfeldt Nielsen

LOUISIANA LEJRSKOLE
29.8-2.9.2016

Tid til fælles kunstoplevelser, eksperimenter og fordybelse. Det var nogle af ingredienserne i Louisiana lejrskole, som løb af stablen for første gang i slutningen af august. 7.x fra Herstedlund Skole i Albertslund besøgte Louisiana over fire dage... 

og afprøvede, hvad det vil sige at holde lejrskole i kunstens tegn. Med lejrskolen ville vi åbne for at flere elever kan møde kunst fra hele verden på Louisiana – også selv om der er mange km til museet og det er blevet sværere for mange skoler at tage på lejrskole. Desuden ville vi udbygge vores erfaringer med længerevarende forløb. Læs om mulighederne for faglig fordybelse i et længerevarende forløb her. 

Stort tillykke til 7.X fra Herstedlund, som har vundet lejrskoleopholdet. Vi glæder os til at se klassen på Louisiana i august 2016! Klassen skrev en fælles begrundelse, som rørte os på flere planer. De skriver bl.a.:

"Vi er børn af en betonby, men helt rigtigt er vi børn af vores forældre. Vores forældre kommer fra hele verden. Men vi har ikke selv set hele verden. Vi har lyst til verden. Egentlig har vi ikke set så meget af Danmark, så derfor kunne vi rigtig godt tænke os at komme væk fra Københavns Vestegn … Vi har brug for minder, som knytter os sammen som en klasse. Vi har brug for at kunne kigge tilbage og grine og mindes dengang, vi var i Helsingør og hoppe i vandet. Dengang vi lavede skøre eksperimenter på Louisiana….. Tænk hvor meget vi kunne lære vores familier og venner om det at være på kunstmuseum, eller bare om det at være væk hjemmefra". 

Det har som sagt været svært at skulle finde én vinder mellem en masse gode ansøgninger. Her kommer et udpluk af vores favoritter:

Dedikerede elever
"Vi er en kunstinteresseret klasse! Vi vil gerne lære mere og programmet lyder vildt fedt. Vi er ved at løbe tør for kunstmuligheder i nærområdet" (Flora og Julie, på vegne af 8.B Østerhåbskole, Horsens)

Desperate elever
"Vi har ikke været ude af kommunen siden vi blev født på Holbæk Hospital. Hjælp os væk fra 'landskabet, lyset og livet!' eller som vi kalder det – 'kartoflerne, konkurserne og kedsomheden'" (7.x Odsherred)

Kærlige elever
"Jeg synes, at det er min klasse der fortjener at vinde det lejrskoleophold. For jeg har verdens bedste klasse. Louisiana er et sted, hvor jeg kobler af og er mig selv…. jeg vil gerne vise min klasse, hvor fantastisk Louisiana er. Og hvad stedet betyder for mig" (Matilde Hommelgaard Schleisner, 6. klasse Ølstykke)

Poetiske elever
”Der var engang en rigtig sød og dejlig klasse. Klassen gik på Hyltebjerg i grønne Vanløse, og der havde de befundet sig i 7 somre og vintre. Den søde og dejlige klasse glædede sig utroligt meget til det blev deres tur til at komme på lejrtur. Desværre for den søde og dejlige klasse så lavede skolen reglerne om ….  Nu sidder den søde og dejlige klasse efter 7 somre og sukker efter den tur, de aldrig fik… I kan være med til at give eventyret en lykkelig slutning”. 

”Min skole er en firkant af grå beton. En firkant med en kedelig facon. På Louisiana ka’ de fortælle – det vil jeg håbe, om arkitekten var god eller bare en tåbe. Derfor vil vi gerne til museet vandre. Derfor skal vi vinde og ikke de andre!" (Hannah, 4 kl. Atheneskolen, Søborg)

Engagerede lærere
"I 4. klasse på Taarbæk Skole elsker de at arbejde med det kreative element. Det gør noget helt særligt ved sammenholdet og eleverne ser pludselig hinanden i nogle andre roller, end de er vant til. Den fagligt svage elev kan pludselig vise sig at være den stærkeste i denne kontekst" (4.kl. Tårbæk Skole)

"Jeg var ikke et sekund i tvivl om at jeg skulle sende en ansøgning afsted i håbet om at få muligheden for at vinde et ophold til min fantastiske 6. klasse, som jeg har haft siden 4. klasse... som afslutning på 3 gode år" (Julie Ritmann, 6 kl. Hampelandskolen i Ølstykke) 

"Hvorfor er det nu lige 1.A, som skal vinde lejrskoleopholdet? Jeg har kendt dem i ½ år og hvilken glæde. Det er de mest fantastiske børn, jeg længe har mødt " (Pia Ankjær Christiansen, Fredensborg Skole)

Opbakkende og søde forældre
"Vi synes 2.H har fortjent en lejrskole på Louisiana. Fordi de er en gruppe børn, som er utroligt gode til at sætte sig og bruge deres hoveder, deres hænder og deres kreative sider" (Frederiksværk)

Dato for lejrskoleopholdet: 29.8-2.9.2016.
Læs mere om lejrskoleopholdet i programmet nedenfor.

Louisiana Lejrskole er…

Tid til kunstoplevelser i verdensklasse
Tid til fælles fordybelse og undren
Tid til nye perspektiver på tværs af fagene
Tid til at sætte kunst på skemaet
Tid til at lære af kunstneriske eksperimenter og kreativitet
Tid til at forstå billed-bombardementet i vores hverdag
Tid til dage ved vandet
Tid til gode grin

LOUISIANA PÅ EGEN HÅND

Besøg Louisiana på egen hånd uden undervisning. Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00. PRIS: Kr. 125.
Ved uanmeldt besøg registrerer vi jeres oplysninger ved ankomst. PRIS: Kr. 175.
Skal besøget faktureres, bemærk administrationsgebyr: Kr. 125.

Kontakt os

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

learning@louisiana.dk