Gå til hovedindhold

Gl. Villa og Nordfløj

I den Gamle Villa og Nordfløjens åbne og lette forløb af glaskorridorer, med kig til Skulpturparkens grønne, møder man et skiftende udvalg af værker fra Louisiana Samling. 

I den Gamle Villa vises for tiden en grafisk serie Uden titel (Sophie) af tyske Thomas Schütte. Der er tale om 25 hurtigt nedfældede portrætskifter, hvor Schütte legende eksperimenterer med det klassiske portrætformat og den traditionsrige raderingsteknik. På turen gennem fløjens glasgange passeres et nyere hovedværk i samlingen, nemlig den tyske mester Gerhard Richters inkjet-print Strip - en på en gang uoverskuelig og samtidig dragende systematisering af farve. 

Siden møder man et af Francis Picabias særlige krakelerede malerier og en række af Alberto Giacomettis skulpturer og kan nyde udsigten til værker værker af bl.a. Max Ernst og Alicja Kwade i parken.

Mellem Giacometti-salen og Jorn-rummet er der indrettet et 'Videospace' med udvalgte videoværker fra samlingen af Nastió Mosquitos, Alex Da Corte, Paul McCarthy, Yorgos Sapountzis, Salla Tykkä, Marilyn Minter og Pipilotti Rist.