Gå til hovedindhold

Gl. Villa og Nordfløj

I den Gamle Villa og Nordfløjens åbne og lette forløb af glaskorridorer, med kig til Skulpturparkens grønne, er et udvalg af Louisiana Samlings værker udstillet. 

Med start i den Gamle Villa, møder man først en række af Per Kirkebys nye og tidlige værker. Præsentationen består af et udvalg af hans farverige malerier og en bronzeskulptur fra 2002. På turen gennem Nordfløjens glasgange passerer man værker af to tyske kunstnere Thomas Demand og Gerhard Richter. Siden møder man en række af Alberto Giacomettis skulpturer.

Mellem Giacometti-salen og Jorn-rummet præsenteres en række værker fra museets samling af seks billedhuggere; Astrid Noack, Louise Nevelson, Barbara Hepworth, Louise Bourgeois, Sonja Ferlov Mancoba og Kirsten Ortwed. Med udsyn til haven på begge sider, indtager skulpturerne både gulv og vægge, og spænder fra klassiske Astrid Noack til samtidige Kirsten Ortwed.

PER KIRKEBY I VILLAEN

Louisiana har den største og vigtigste samling værker af Per Kirkeby, Danmarks store og internationalt berømmede billedkunstner, der døde fornylig. Et udvalg af disse værker kan for tiden ses i Villaen, og på Louisiana Channel kan du opleve en dialog mellem kunstneren og Louisianas direktør Poul Erik Tøjner, optaget i forbindelse med den retrospektive udstilling, museet viste i 2008, da Kirkeby fyldte 70 år.

PER KIRKEBY PÅ LOUISIANA CHANNEL