Gå til hovedindhold
Åbent
11-22

Er det fair at tale om adoptionsindustrienFire stemmer om at adoptere børn fra fattige lande.

Hvordan finder børn og adoptionsforældre deres identitet mellem godgørenhed og trafficking? Engang så man adoption af børn fra fattige lande som noget positivt og en win/win situation. Nu har en række sager om uheldig eller ligefrem ulovlig adoption samt en større opmærksomhed på den økonomiske ulighed åbnet for voldsom kritik af hele ideen om transnational adoption.

Aftenens debattører:

  • Lene Myong, ph.d. i transnational adoption, dvs. adoption af børn fra et land til et andet. Født i 1972 i Seoul, Korea og opvokset i Danmark. Hun blev cand.mag. i litteraturvidenskab i 2002 og ph.d. fra Danmarks Pædagogiske Universitet i 2009.
  • Dorrit Saietz, journalist på Politiken. Hun blev indstillet til Cavlingprisen for sine artikler om 12-årige Amy, der i 2012 blev tvangsfjernet fra sin adoptionsfamilie. 
  • Maja Lee Langvad, forfatter, født 1980 i Korea og adopteret til Danmark, da hun var 3 mdr. Debuterede med tekstsamlingen ’Find Holger Danske’ i 2006. Til maj udkommer ’HUN ER VRED – Et vidnesbyrd om transnational adoption’, som både er et digt, et kollektivt vidnesbyrd og en dokumentation af forholdene i adoptionsindustrien. Bogen er skrevet mens Langvad fra 2007 til 2010 boede i Seoul.
  • Robert Jonasen psykolog og leder af de adoptionsforberedende kurser under Familiestyrelsen. 

 

VÆRT: Marie Tetzlaff

Hvor: 
Louisiana Koncertsal
Pris: 
Gratis for museets gæster

Pladsreservation tilrådes (gebyr kr. 10) 

Foregår: