Gå til hovedindhold

Beruset spiritualitet – en flerstemmig forlængelse af Hilma af Klint med kunstner Lea Porsager og kunsthistoriker Lars Bang Larsen.

Louisiana har inviteret en kunstner og en kunstteoretiker til at se nærmere på Hilma af Klint. Sammen. Velkommen til en lidt anderledes Lecture, der byder på struktureret og illustreret ping-pong med mange bolde i luften og Hilma af Klint i centrum.

Med temaer som geometri og abstraktion, sex og attitude, snegle og idioti, kundalini og Marx, taler kunstneren Lea Porsager og kunsthistorikeren Lars Bang Larsen – og en hemmelig gæst – om og omkring Hilma af Klints værk. 

Lea Porsager (f. 1981) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og på Städelschule i Frankfurt. Seneste udstillinger omfatter: Henie Onstad Kunstsenter, Høvikodden 2013-2014; Lunds Konsthall, Lund 2013; Emily Harvey Foundation, New York 2013; Neue Gesellschaft für Bildende Kunst, Berlin 2013; Contemporary Art Center (CAC), Vilnius 2013. I 2008 blev Porsager tildelt Montana ENTER Prize for værket LEAP - The Awakening of the Dark Muses. I 2012 deltog hun på dOCUMENTA(13) med Anatta Experiment. Porsager har ofte det okkulte og det mystiske som emne og har i en årrække været optaget af Hilma af Klint.

Lars Bang Larsen (f. 1972), ph.d. er kurator og kunstteoretiker. Han har arrangeret udstillinger i ind- og udland, og er bl.a. forfatter til bøgerne Networks (2014) og Art & Psychedelia (2014). Han har til udstillingen med Hilma af Klint bidraget til Louisiana Revy med artiklen ”Sympati for det usynlige – Hilma af Klint og det esoteriskes æstetik”.

 

Hvor: 
Louisiana Koncertsal
Pris: 
Gratis for museets gæster

Pladsreservation tilrådes (billetgebyr kr. 10)

Foregår: