Gå til hovedindhold

Thierry de Duve. Oplev den anerkendte kunstteoretiker på Louisiana.

Kunstens historie kan fortælles på mange måder. Herunder historien om det moderne maleris fødsel. Thierry de Duve er internationalt anerkendt for sin forskning i modernismen, såvel som for sin veloplagte pen. På Louisiana vil han dele sin teori om, hvad det modernistiske maleri voksede ud af. I sin lecture ser han på dynamikkerne på kunstscenen i det sene 1800 tals Paris og når omkring så forskellige figurer som Edouard Manet, Marcel Duchamp og Hilma af Klint.

Udstillingen med Hilma af Klint har affødt en række diskussioner om, hvordan vi har fortalt historien om den moderne kunst. På et ”museum for moderne kunst” som Louisiana er den slags diskussioner vigtige og interessante – ikke mindst, fordi de giver redskaber til at tænke over de mekanismer, som driver kunsten og kulturen i dag. I forbindelse med Hilma af Klint-udstillingen er der peget på, hvordan abstraktionen i 1900-tallets begyndelse er tæt forbundet til en åndelig søgen. Thierry de Duve vil berøre dette – men vil også give en anden forklaring.

Thierry de Duve er historiker og filosof og underviser aktuelt på School of Visual Arts i New York. Han har senest bidraget med en omfattende artikelserie til tidsskriftet Artforum.

Forelæsningen holdes på engelsk og ledsages af illustrationer.

Hvor: 
Louisiana Koncertsal
Pris: 
Gratis for museets gæster

Pladsreservation tilrådes (billetgebyr kr. 10)

Foregår: