Gå til hovedindhold
Åbent
11-22

En aften om tegnestuen Elemental og historien om Chiles nationalstadion

Museumsinspektør og kurator Kjeld Kjeldsen fortæller om samarbejdet med den chilenske tegnestue Elemental og udstillingens tilblivelse.

Martin Keiding, arkitekt MAA og chefredaktør for magasinet Arkitekten, vil fortælle om Chiles pavillon på dette års Arkitektur Biennale i Venedig. Keiding tager os med på en gennemgang af pavillonens arkitektoniske præsentation og fortolkning af det berømte og berygtede nationalstadion i Santiago.

Hvor: 
Koncertsalen
Pris: 
Gratis for museets gæster. Pladsreservation anbefales.
Foregår: 


Den 29. september, 1979, blev Chiles nationale stadion i Santiago
omdannet til et gigantisk bureaukratisk kontor da 37.000 lodder blev overdraget til bosættere i byens slumområder, hvor de mere eller mindre ureguleret allerede boede. Det hele blev filmet og kommunikeret som en fest under sloganet: En begivenhed, En etage, En bygning, og En by
Denne begivenhed er udgangspunkt for Chiles Pavillon ved Venedigs Arkitektur Biennale – historien om Santiagos stadion med fokus på de politiske og sociale forhold knyttet direkte til én bygning: sport, koncerter, pavebesøg, men også magtdemonstrationer under Augusto Pinochets diktatur, hvor bygningen blev inddraget som koncentrationslejr.