Gå til hovedindhold

Philip Guston - et fantastisk rodehoved 

Gratis omvisning i et anderledes, intenst format på 20-30 minutter.

Pensler, cigaretter, kopper, ure, lyspærer, flere cigaretter, søm, sko… Philip Gustons malerier vrimler med genstande fra kunstnerens egen hverdag. Simple og almindelige ting, javist, men også ting med stor betydning. De nære ting. Hvad alle de mange genstande i malerierne skal gøre godt for, kommer vi med et bud på med afsæt i maleriet Division (1975), som indgår i Louisiana faste samling. Det er lige nu del af den aktuelle udstilling Painting, Smoking, Eating – late works by Philip Guston.  

På udstillingen møder vi Philip Guston midt i alt hans rod. Udstillingen fortæller historien om en kunstner, der vil væk fra den abstrakte ekspressionismes højtidelige retorik - en retorik Guston selv benyttede sig af i 1950erne og 1960erne – og ned på jorden igen. Han ville fortælle historier, og det gjorde han ved at tage udgangspunkt i sin egen hverdag. 

Med et Kunstkick kan du se velkendte kunstnere fra samlingen i nyt lys med en af Louisianas kunstformidlere, som enten vil præsentere overraskende krydsklip mellem ældre og yngre kunstnere. Eller afstikkere fra kunstens verden til fx filosofien, filmen, litteraturen mm.

Hvor: 
Mødested i Foyeren ved museets indgang.
Pris: 
Gratis for museets gæster

Pladsreservation er ikke nødvendig.

Foregår: 

Grupper på mere end seks personer bedes booke en omvisning. Læs mere om pris og hvordan du booker her.