Gå til hovedindhold

Hr og fru Arp - kunst og kærlighed

Gratis omvisning i et anderledes, intenst format på 20-30 minutter.

Fra villaen kan fru Arps luftige maleri ”Ligevægt” fra 1923 skæve ud til hr Arps mange bløde bronzeskulpturer på plænen ved Magnolietræet. Bl.a. hans frodige Venus fra Meudon, som menes at være en hyldest til Fru Arp. Sophie Taeuber-Arp og Jean Arp havde hver sin selvstændige karriere og praksis, men var under indflydelse af hinandens kunst og kærlighed hele livet igennem.

De to mødte hinanden i 1915 ved en udstilling med Jean Arps værker i Zurich og giftede sig i 1922. Hør mere om deres gensindige inspiration og samarbejde, der allerede begyndte i Zurich med en serie collager og broderede værker bl.a. “Duo-Collages” i 1916-18. Hvor Taeuber-Arp’s abstrakte geometriske værker gjorde indtryk på Jean Arp, blev hun omvendt gennem ham introduceret til en bred skare af modernismens kunstnere i det sprælske Paris. I 1930, opførte Taeuber-Arp og Arp et hus sammen i Meudon nær Paris med udgangspunkt i Taeuber-Arp’s tegninger.

Med et Kunstkick kan du se velkendte kunstnere fra samlingen i nyt lys med en af Louisianas kunstformidlere, som enten vil præsentere overraskende krydsklip mellem ældre og yngre kunstnere. Eller afstikkere fra kunstens verden til fx filosofien, filmen, litteraturen mm.

Hvor: 
Mødested i Foyeren ved museets indgang.
Pris: 
Gratis for museets gæster

Pladsreservation er ikke nødvendig.

Foregår: 

Grupper på mere end seks personer bedes booke en omvisning. Læs mere om pris og hvordan du booker her.