Gå til hovedindhold
Åbent
11-18

Jacob Gades Legat
Koncert og prisuddeling

Denne aften indledes af strygerensemblet DUEN – Det danske Ungdomsensemble dirigeret af Morten Ryelund, som spiller værkerne ’Andante Festivo’ af Sibelius, Ravels ’Tzigane’ og en dobbeltkoncert for to violiner af J.S. Bach. Efter prisuddelingen fortsætter ensemblet med Vivaldis ’La Notte’ og Griegs ’Suite fra Holbergs tid’.

Solister
Adam Koch Christensen - violin
Kaya Møller - violin
Annissa Gybel - violin
Joachim Becerra Thomsen – fløjte

Hvor: 
Koncertsalen.
Pris: 
Kr. 125 (+ gebyr kr. 10).

Bemærk, at koncertbilletten inkluderer entré til museet.

Foregår: 

JACOB GADES LEGAT
Jacob Gades Legat blev oprettet i 1956 med det formål at understøtte unge talentfulde musikere. Hvert år uddeles der store priser til unge musikere i begyndelsen af 20’erne og en række talentpriser til helt unge mellem 10 og 16 år. Legatets indtægter stammer hovedsagelig fra afgifter på Jakob Gades kompositioner, især Tango Jalousie (1925) komponeret til en film af Donald Crisp (1882-1974), Don Q, Son of Zorro, med Douglas Fairbanks i hovedrollen.

DUEN
Det danske Ungdomsensemble (DUEN) er det danske strygerensemble bestående af ca. 25 af Danmarks mest talentfulde strygere. I spidsen står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund. De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier og er blevet udvalgt efter en optagelsesprøve. Hvert medlem har en fast plads i ensemblet i to år. Kendetegnet blandt de unge strygere er en smittende spilleglæde og et højt teknisk niveau - et tidsbillede af toppen af ungt dansk strygerliv.

DUEN er kendt for at begejstre både publikum og anmeldere ved koncerter. Siden 2012 har DUEN bl.a. spillet til Klassiske Dage i Holstebro (med bl.a. Viktoria Mullova, Michala Petri, Håkan Hardenberger, Andreas Brantelid og Janne Thomsen), STRØM festival i København (med Mike Sheridan), Schubertiaden i Roskilde, CHART Art Fair på Charlottenborg, KlubRå og Avalon på Roskilde Festival, været på turné i Kina og Holland, lavet TV og indspillet CD’en 'Nordic Light'. Til næste år planlægger DUEN turnéer til Moskva og Rumænien.