Gå til hovedindhold

Louisiana Literature 2018

Glæd dig! Louisiana Literature 2018 afholdes fra 23.-26. august og byder på et væld af spændende, intense og bevægende møder med anmelderroste forfattere fra hele verden. Årets udenlandske forfatternavne – fra bl.a. Mexico, Marokko, Bulgarien, Japan, Canada, Spanien og Irland – offentliggøres løbende her på siden. Det endelige program inklusiv de danske forfattere offentliggøres i august - men du kan følge med i optakten på Louisiana Literatures facebookside og Instagram.

Se eller gense højdepunkter fra tidligere års festivaler.

Den tysk-østriske stjerneforfatter Daniel Kehlmann, er kendt bl.a. for romanen Opmålingen af verden fra 2005, der solgte 1.5 millioner eksemplarer. Nu er han tilbage med romanen Tyll.

TEJU COLE

Teju Cole, født i Lagos i 1975 og nu bosat i Brooklyn. Han besøgte litteraturfestivalen i 2014 i forbindelse med den prisvindende debutroman Åben by.

Japanske Yoko Tawada (f. 1960) har boet i Berlin i mere end 35 år og vil på festivalen præsentere sin genistreg af en roman med titlen En isbjørns erindringer.

LOUISIANA CHANNEL

Med fire dages intenst og tætpakket program er det næsten umuligt at få det hele med, men festivalen har heldigvis et langt "efterliv" på Louisiana Channel. Her er det muligt at se og høre indslag med mange af de forfattere, der gennem årene har gæstet Louisiana Literature, bl.a. Zadie Smith, Patti Smith, Tomas Espedal, Herta Müller og Nicole Krauss.

NYHEDER & UPDATES

Nyheder, forfatter-citater og daglige doser af festival-atmosfære - følg med her: 
 
facebook
twitter
instagram 

Lydtur

Kom med forfatterne på en rejse rundt omkring på museet
- og hør lydturene fra 2017.

Louisiana og litteraturen

Litteraturen har altid spillet en særlig rolle for Louisiana. Museet har i løbet af årene budt forfattere og litterære arrangementer indenfor på lige fod med andre kunstarter som musik og arkitektur. Der har været afholdt nordiske poesidage på museet og i 1980'erne fandt østeuropæiske dissidentforfattere et frit talerum her. Det var også på Louisiana, at Salman Rushdie i 1992 viste sig offentligt for første gang efter flere år under jorden på grund af sin fatwa.

Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010. Siden er Louisiana Literature blevet en fast tilbagevendende begivenhed, der hvert år samler over 40 internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster i løbet af de fire festivaldage.

Med Louisiana Literature løftes museets tradition for et stærkt engagement i litteraturens verden således ind i en ny tid - samtidig med at festivalen slår et slag for den gode litteratur og nødvendigheden heraf.


C. L. DAVIDS FOND OG SAMLING støtter Louisiana Literature

ons30 maj
Åbent
11-22

  • Literature

    Mød Arundhati Roy som optakt til Louisiana Literature 2018

    Mød en af Indiens stærkeste forfatter-stemmer Arundhati Roy, der er...