Gå til hovedindhold

Louisiana Literature 2018

Glæd dig! Louisiana Literature 2018 afholdes fra 23.-26. august og byder på et væld af spændende, intense og bevægende møder med anmelderroste forfattere fra hele verden. Forfatterne optræder på scener rundt omkring på museet, både inde og ude, så deres ord og stemmer kan opleves mellem natur, arkitektur og billedkunst.

Følg festivalen på Facebook og Instagram.

ÅRETS FESTIVAL PROGRAM

Få et overblik over de fire festivaldage og de mange indslag på årets Louisiana Literature. I programmet finder du også en præsentation af de optrædende forfattere og en oversigt over scenerne på museet. Du kan bladre i programmet her eller downloade det som pdf herunder.

 

ENTRÉ OG ADGANG TIL FESTIVALENS SCENER

ENTRÉ
Entré til museet giver gratis adgang til festivalen. Entrébillet kan købes online eller på museet. Billetter og klubkort giver adgang til Louisiana, men garanterer ikke plads ved de enkelte arrangementer.

ADGANG TIL FESTIVALENS SCENER
Til arrangementer i Koncertsalen er der begrænset siddeplads og ingen ståpladser, derfor udleveres nummererede billetter 1 time før salens arrangementer begynder. Billetterne udleveres ved Koncertsalen, maks. fire billetter pr. person. Dørene til salen åbner 20 minutter før. Adgang med billet senest 10 minutter før. Dørene lukker præcis. Koncertsalens arrangementer kan også opleves direkte på Liveskærm i Skulpturparken.

Til arrangementer på Vestscenen og i teltene på Parkscenen og Villascenen er der adgang uden billet – efter først-til-mølle-princippet. Der er begrænset antal stole, men mulighed for at stå. På de to teltscener kan man også lytte med fra en plads på græsset. Bemærk, at vi på Parkscenen rydder teltet efter arrangementer i forbindelse med lydprøver eller anden forberedelse, og der er ikke mulighed for f.eks. at efterlade ejendele for at holde sin plads.

For alle scener gælder det at museets personale kan afvise adgang af hensyn til sikkerheden.

BOGSALG OG SIGNERING
Louisiana Butik sælger bøger af litteraturfestivalens forfattere. Efter interviews og samtaler i Koncertsalen og på Vestscenen er der 15 minutters bogsalg og bogsignering. Salg og signering ved Parkscenen foregår i et separat telt på plænen.

MAD OG DRIKKE
Mad og drikke kan købes i Louisiana Cafe og ved to udskænkningssteder i parken. Mad og drikke må ikke medtages ved festivalens scener.

JAVIER MARÍAS

Javier Marías er en af Spaniens mest roste og anerkendte forfattere, og hans værker er udkommet i mere end fem millioner eksemplarer på knap 50 sprog.

ANNE CARSON

Canadiske Anne Carson besøgte sidste festivalen i 2012 - men nu er hun tilbage med hendes seneste bog Float, som udkommer til august på dansk.

JOHANNES ANYURU

Med romanen En storm kom fra paradiset, historien om hans fars flugt fra Uganda til Sverige, kom svenske Johannes Anyuru ud til et stort publikum.

NIELS FREDRIK DAHL

Den prisbelønnede norske lyriker, novelle- og romanforfatter Niels Fredrik Dahl (f. 1957), vil på festivalen præsentere romanen Mor om natten.

CHRISTIAN KRACHT

Schweiziske Christian Krachts seneste roman De Døde, som er blevet lovprist af de tyske anmeldere, udkommer på dansk op til litteraturfestivalen.

 

TAHAR BEN JELLOUN

Tahar Ben Jelloun er en af de vigtigste nulevende stemmer i den arabiske verden og har en lang række prisvindende litterære værker bag sig.

Gunnhild Øyehaug

Sidste år udkom norske
Gunnhild Øyehaugs roman Undis Brekke på dansk - og i juni følger i en samlet udgivelse Drømmeskriver
og Knuder.

CAConrad

Den amerikanske digter CAConrad
opdagede som ni-årig Emily Dickinson og begyndte selv at skrive digte.
Digtsamlingen Franks Bog udkom tidligere i år på dansk. 

Guadalupe Nettel

Guadalupe Nettel er født i Mexico, men vokset op i Frankrig og har tidligt engageret sig i politisk aktivisme i den militaristiske zapatister-bevægelse.

Georgi Gospodinov

Bulgarske Georgi Gospodinov er en forfatter, som skriver i et overrumplende poetisk sprog. Til august udkommer desuden hans bog En naturlig roman på dansk.

DELPHINE DE VIGAN

I dagene op til festivalen udkommer franske Delphine de Vigans nye roman
De loyale om skilsmissebarnet Theo.

DOMENICO STARNONE

Italienske Domenico Starnone (f. 1943) har i hjemlandet været kendt i mange år for at skrive i den postmoderne stil fra Italo Calvino – nu udkommer to af hans romaner på dansk.

HIROMI ITŌ

Japanske Hiromi Itō (f. 1955) regnes for at være en af det moderne Japans største digtere med adskillige digtsamlinger bag sig, foruden romaner og essays.

PÉTER NÁDAS

Ungarske Péter Nádas er en af Europas vigtigste nulevende romanforfattere, og vil på festivalen præsentere alle tre bind af sit seneste magnum opus, Parallelle historier.

SALLY ROONEY

Den irske forfatter Sally Rooneys debutroman, Samtaler med venner, der udkom i 2016, er netop udkommet på dansk.

JAN KJÆRSTAD

Jan Kjærstad blev i 1990'erne kendt for trilogien Forføreren, Erobreren og Opdageren, men er vendt stærkt tilbage med romanen Storefjeld, som udkom sidste år.

MARIANA ENRIQUEZ

Enriquez debuterede som 21-årig og har siden udgivet bl.a. romaner og noveller. I efteråret udkom hendes novelle på dansk med titlen Ting vi mistede i ilden.

DANIEL KEHLMANN

Den tysk-østriske stjerneforfatter Daniel Kehlmann, er kendt bl.a. for romanen Opmålingen af verden fra 2005. Nu er han tilbage med romanen Tyll.

TEJU COLE

Teju Cole, født i Lagos i 1975 og nu bosat i Brooklyn. Han besøgte litteraturfestivalen i 2014 i forbindelse med den prisvindende debutroman
Åben by.

YOKO TAWADA

Japanske Yoko Tawada (f. 1960) har boet i Berlin i mere end 35 år og vil på festivalen præsentere sin genistreg af en roman med titlen En isbjørns erindringer.

LOUISIANA CHANNEL

Med fire dages intenst og tætpakket program er det næsten umuligt at få det hele med, men festivalen har heldigvis et langt "efterliv" på Louisiana Channel.  Her er det muligt at se og høre indslag med mange af de forfattere, der gennem årene har gæstet Louisiana Literature, bl.a. Zadie Smith, Paul Auster, Margaret Atwood, Patti Smith, Richard Ford, Karl Ove Knausgård, Svetlana Aleksijevitj, Herta Müller - og mange flere...

NYHEDER & UPDATES

Nyheder, forfatter-citater og daglige doser af festival-atmosfære - følg med her: 
 
facebook
twitter
instagram 

LOUISIANA LITERATURE HØJDEPUNKTER

Se eller gense højdepunkter fra tidligere års festivaler.

Louisiana og litteraturen

Litteraturen har altid spillet en særlig rolle for Louisiana. Museet har i løbet af årene budt forfattere og litterære arrangementer indenfor på lige fod med andre kunstarter som musik og arkitektur. Der har været afholdt nordiske poesidage på museet og i 1980'erne fandt østeuropæiske dissidentforfattere et frit talerum her. Det var også på Louisiana, at Salman Rushdie i 1992 viste sig offentligt for første gang efter flere år under jorden på grund af sin fatwa.

Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010. Siden er Louisiana Literature blevet en fast tilbagevendende begivenhed, der hvert år samler over 40 internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster i løbet af de fire festivaldage.

Med Louisiana Literature løftes museets tradition for et stærkt engagement i litteraturens verden således ind i en ny tid - samtidig med at festivalen slår et slag for den gode litteratur og nødvendigheden heraf.


C. L. DAVIDS FOND OG SAMLING støtter Louisiana Literature

tor23 aug
Åbent
11-22

 • Louisiana Literature

  Fire dages litteraturfestival med forfattere fra ind- og udland

  Sommerens internationale litteraturfestival Louisiana Literature...

fre24 aug
Åbent
11-22

 • Louisiana Literature

  Fire dages litteraturfestival med forfattere fra ind- og udland

  Sommerens internationale litteraturfestival Louisiana Literature...

lør25 aug
Åbent
11-18

 • Louisiana Literature

  Fire dages litteraturfestival med forfattere fra ind- og udland

  Sommerens internationale litteraturfestival Louisiana Literature...

søn26 aug
Åbent
11-18

 • Louisiana Literature

  Fire dages litteraturfestival med forfattere fra ind- og udland

  Sommerens internationale litteraturfestival Louisiana Literature...