Gå til hovedindhold

Louisiana Literature

Louisianas litteraturfestival, der traditionen tro skulle have fundet sted i august, kan desværre ikke afholdes i sin nuværende form i år. I stedet markeres Louisianas engangement i litteraturen med arrangementer i parken, spredt hen over sommeren, og en ny serie film med danske forfattere til efteråret.

Sommeren over inviterer holdet bag Louisiana Literature museets gæster til at tage plads i græsset foran Parkscenen og opleve oplæsning, performance og samtaler med danske forfattere. Selve programmet, der meldes ud løbende – bl.a. på festivalens sociale medier – vil byde på møder med Søren Ulrik Thomsen, Peter Adolphsen, Harald Voetmann, Adda Djørup, Pia Tafdrup, Stine Pilgaard, Knud Romer, Jeanett Albeck, Jens Albinus og Jomi Massage.

”Vi er utrolig glade for at kunne slå et slag for forfatterne og dansk litteratur – og at kunne gøre det live for museets gæster i parken,” fortæller festivalleder Christian Lund. Som yderligere erstatning vil festivalen til efteråret blive markeret gennem en serie filmportrætter med danske forfattere, som optages i løbet af sommeren. Suzanne Brøgger, Henrik Nordbrandt, Hanne Højgaard Viemose og Ursula Andkjær Olsen er blandt de forfattere, som vil blive portrætteret.

OM LOUISIANA LITERATURE

Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010 og blev fra starten en bragende succes. Siden er Louisiana Literature blevet en begivenhed, der samler internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster. Her kan du se eller gense højdepunkter fra TIDLIGERE ÅRS FESTIVALER

NYHEDER & UPDATES

Nyheder, forfatter-citater og daglige doser af festival-atmosfære - følg med her: 
 
facebook
twitter
instagram 

BOGUDGIVELSE
10 ÅRS JUBILÆUM

26 internationale kunstnere skriver om værker fra Louisiana. Bogen udkom i anledning af Louisiana Literatures 10 års jubilæum i 2019.

Forside, Looking Writing Reading Looking

Highlights fra tidligere års festivaler

Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010 og blev fra starten en bragende succes. Siden er Louisiana Literature blevet en fast tilbagevendende begivenhed, der hvert år samler over 40 internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster i løbet af de fire festivaldage. Her kan du se eller gense højdepunkter fra TIDLIGERE ÅRS FESTIVALER

LOUISIANA CHANNEL

Med fire dages intenst og tætpakket program er det næsten umuligt at få det hele med, men festivalen har heldigvis et langt "efterliv" på Louisiana Channel.  Her er det muligt at se og høre indslag med mange af de forfattere, der gennem årene har gæstet Louisiana Literature, bl.a. Michel Houellebecq, Ben Okri, Zadie Smith, Paul Auster, Margaret Atwood, Patti Smith, Richard Ford, Svetlana Aleksijevitj - og mange flere...

Louisiana og litteraturen

Litteraturen har altid spillet en særlig rolle for Louisiana. Museet har i løbet af årene budt forfattere og litterære arrangementer indenfor på lige fod med andre kunstarter som musik og arkitektur. Der har været afholdt nordiske poesidage på museet og i 1980'erne fandt østeuropæiske dissidentforfattere et frit talerum her. Det var også på Louisiana, at Salman Rushdie i 1992 viste sig offentligt for første gang efter flere år under jorden på grund af sin fatwa.

Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010. Siden er Louisiana Literature blevet en fast tilbagevendende begivenhed, der hvert år samler over 40 internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster i løbet af de fire festivaldage.

Med Louisiana Literature løftes museets tradition for et stærkt engagement i litteraturens verden således ind i en ny tid - samtidig med at festivalen slår et slag for den gode litteratur og nødvendigheden heraf.


C. L. DAVIDS FOND OG SAMLING støtter Louisiana Literature