Gå til hovedindhold

Børnehus

På Louisiana har børnene deres helt eget fristed i tre etager, hvor der hver dag er en lang række aktiviteter og mulighed for kreativ udfoldelse. Aktiviteterne forestås af Louisianas kunstformidlere, og de tager alle udgangspunkt i museets udstillinger og samling. Børnehuset lukker kl. 18.00, selve værkstederne kl. 17.30

Du kan følge livet i Børnehuset
Facebook og på Instagram.

TEGN DIT FORÅR – OG VIND

Louisiana Børnehus inviterer nu alle børn til at tage del i en stor tegne-event med det helt særlige forår 2020 som omdrejningspunkt. Vil du være med? Du kan tegne dit liv, som det ser ud lige nu og her. Du kan tegne, hvad du tænker på – eller drømmer om. Tegne din familie, der arbejder derhjemme, en fin sommerfugl eller udsigten fra dine vinduer.

Alle tegninger kan være med! Alle deltager i lodtrækningen om præmier fra panduro hver uge. Og siden viser vi et udvalg af dem i Louisana Børnehus, når museet er åbnet igen.

 

SÅDAN ER DU MED

På Børnehusets facebook og instagram samler vi tips og inspiration til alle tegneglade børn. Her viser vi også nogle af de bedste forårstegninger, og hver uge kårer Børnehusets leder, Louise Hauerberg, og Louisianas kurator Matthias Ussing Seeberg desuden ugens vinder, som modtager en flot gaveæske med male & tegneting fra panduro til en værdi af 300 kr.

For at være med skal du bare uploade din tegning på instagram og huske at tagge den med #børntegnerforåret

Og når Louisiana er åbnet igen, så kan du være heldig at blive inviteret til at udstille på museet, så husk at gemme din originale tegning. For vi vil nemlig gerne samle et udvalg af alle de fine tegninger og vise dem i Louisiana Børnehus.

TEGNETIPS FRA BØRNEHUSET

Find dine farver i naturen eller i køleskabet, tegn lys og skygge eller et hjørne af dine stue. Herunder kan du se (og downloade i pdf-format) en række små og enkle opgaver, du kan prøve derhjemme, mens Louisiana Børnehus er lukket.

Brug dem samtidig som inspiration til vores #børntegnerforåret event.

Åbne værksteder

Tegn, mal, modeller og udforsk kunstneres og arkitekters arbejdsmetoder og udtryk. Børnehusets åbne værksteder tager udgangspunkt i Louisianas aktuelle udstillinger og museets samling. Værkstederne er åbne tirsdag-søndag kl. 11.00-17.30.

SE ALLE AKTUELLE VÆRKSTEDER HERUNDER

ANN VERONICA JANSSENS — FARVEVÆRKSTED
I Børnehusets laboratorium kan du eksperimentere med farver og lys som materialer.

NANCY SPERO — TEGNEVÆRKSTED
Kroppe i forskellige størrelser danser på papiret i Nancy Speros værker. Tegn og farvelæg dine egne dansende figurer.

GENERATION WEALTH — FOTOVÆRKSTED
Med inspiration fra udstillingen Lauren Greenfield – Generation Wealth, kan du tage et foto af dig selv iklædt pailletkasketter, guldkæder og glimmertøj.

GENERATION WEALTH — TEGNEVÆRKSTED
Udstillingen Lauren Greenfield – Generation Wealth handler om, hvad penge kan gøre ved mennesker. I værkstedet kan du skabe og designe din egen pengeseddel - og på guldtræet kan du tegne eller skrive, hvad der er vigtig for dig, som ikke koster penge.

TATIANA BILBAO — BYGGEVÆRKSTED
Med limpistol kan du bygge små mexicanske huse med tændstikker, små træer, bølgepap og papirkaktusser.

PER KIRKEBY  MALEVÆRKSTED
Naturens mange lag er malet ind i Per Kirkebys billeder. Bland naturens mange farver og mal dit eget naturbillede i forskellige lag med tykke og tynde penselstrøg.

JEAN DUBUFFET  LERVÆRKSTED
Få en flad krusedulle-tegning til at blive en rumlig lerskulptur inspireret af Jean Dubuffet.

SØNDAGS
VÆRKSTED

Gå i kunstnernes fodspor og afprøv deres ideer, materialer og teknikker. Hver søndag 12.30-14.00.

Børnehusets billedskoler

Et 9-ugers forløb, hvor børn og unge med afsæt i kunsten på Louisiana arbejder med kunstneres metoder og teknikker, og udfordrer og udvikler deres kreative evner.

MÅNEDENS BILLEDKONKURRENCE

Alle børn og unge, der har lavet en tegning, en skulptur eller et maleri i Børnehuset, kan deltage i Månedens Billedkonkurrence. Billedet eller værket skal være inspireret af et kunstværk set på Louisiana. Hver måned findes 3 vindere. Vinderne får deres billede/skulptur udstillet på Børnehusets Instagramprofil og en gave fra Panduro.

Vigtigt: Husk at skrive navn, adresse, alder og dato på billedet/værket. Det færdige værk skal hænges på væggen på Børnehusets midterste etage. Vinderne får direkte besked og gaven tilsendt.

Det er desværre ikke muligt at gemme alle bidrag til månedens billedkonkurrence, derfor gemmes kun vindernes billeder og modeller. Disse kan afhentes fra den 1. i den efterfølgende måned.

FØDSELDAGS
VÆRKSTED

Hold fødselsdag på Louisiana! Forløbet varer 2 timer, hvor vi først går på opdagelse i museets samling, og derefter kan børnene arbejde kreativt i værkstedet.

LOUISIANA
LEARNING

Forløb for børnehaver, fritidshjem og SFO'er. Book et 2-timers besøg med undervisning på museet og aktiviteter i værkstedet.

LÆS MERE


PANDURO
 er sponsor af materialer til Louisiana Børnehus