Gå til hovedindhold

Arkitekturfestival på Louisiana

Louisiana viser den 7. april film udvalgt af den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao i samarbejde med COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL.

Mød den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao på Louisiana til en filmdag, der stiller skarpt på hendes føde- og hjemby, Mexico City. Bilbao har udvalgt og vil introducere filmene ’The Young and the Damned’ og ’Love is a Bitch’ og i forlængelse af den første film vil hun i samtale med CAFx’ Pernille Maria Bärnheim tale om byens særegne karakter og komplekse mangfoldighed.

Louisianas udstillingsserie Arkitekturens Værksteder, sætter til oktober fokus på Tatiana Bilbaos markante og mangfoldige virke som arkitekt. Bilbao arbejder med landskabet i forskellige skalaer - fra den mexicanske natur over bylandskaber til landskabet i den enkelte bygning og altid med fokus på de sociale forhold i Mexicos byer. Louisianas kurator, Kjeld Kjeldsen, vil introducere dagen.

PROGRAM, SØNDAG 7. APRIL

Kl 11:30 - 13:45: THE YOUNG AND THE DAMNED
The Young and the Damned’ (Los Olvidados) står som et af Luis Buñuels hovedværker og er ubetinget den mest kendte film i hans omfattende mexicanske produktion, som tæller ikke færre end 20 titler. Filmen udspiller sig i Mexico City og har en gruppe gadebørn som sine hovedkarakterer. Oprindelig blev den negativt modtaget i Mexico grundet sit socialrealistiske forlæg, men det ændrede sig, da den sikrede Buñuel prisen for bedste instruktør ved Cannes Film Festival i 1951.

Louisianas kurator Kjeld Kjeldsen åbner arrangementet med en introduktion til efterårets udstilling, hvorefter Tatiana Bilbao introducerer filmen. Efter filmen vil der være en samtale mellem Tatiana Bilbao og CAFx’ Pernille Maria Bärnheim.

Luis Buñuel / 1950 / Mexico / 88 min. / Spansk med engelske undertekster.

PLADSRESERVATION

Kl 13.45 -14.45: PAUSE

KL 14:45 - 17:35: LOVE IS A BITCH
’Love is a Bitch’ (Amores Perros) udspiller sig i et nutidigt Mexico City og knytter tre parallelle historier sammen, der giver indblik i byens sammenfiltring af forskellige virkeligheder på tværs af social-økonomiske skel. Filmen er instruktøren Alejandro González Iñárritus første film i hans 'dødstrilogi', der også tæller '21 gram' og 'Babel'. Inárittu har skabt sig en solid karriere i Hollywood og har bl.a. vundet en række Oscars for filmene 'Birdman' og 'The Revenant'.

Tatiana Bilbao introducerer filmen.

Alejandro González Iñárritu / 2000 / Mexico / 154 min. / Spansk med engelske undertekster.

PLADSRESERVATION

Arrangementerne foregår på engelsk.

ALT DET PRAKTISKE

CAFx arrangementerne på Louisiana er gratis når entré til Louisiana er betalt. Copenhagen Architecture Festival tilbyder i år et festivalarmbånd, der kommer med en masse fordele i festivalperioden 4.-14. april: Medlemmer af Louisiana Klubben kan købe armbåndet til reduceret pris på kr. 100 (normalpris kr. 150) og få fri el. reduceret entré til festivalens mange arrangementer samt rabat på flere cafeer og restauranter i København. Festivalarmbåndet giver fri entre til Louisiana.

Armbåndet kan blandt andet købes på Louisiana fra den 14. marts. Her kan du også få et fysisk program i hånden så du kan orientere dig om de mange tilbud. Gyldigt medlemskort skal fremvises for at kunne købe armbånd til reduceret pris. Se mere om rabatter med armbånd på cafx.dk.

Copenhagen Architecture Festival

Festivalen er Danmarks største arkitekturfestival og afholdes i år for sjette gang. Programmet byder på film, debatter, udstillinger og events. Gennem forskellige temaer stiller festivalen skarpt på arkitekturen og gentænker repræsentationen af bygningerne - og alt det der foregår mellem og i dem. Ud over visninger på Louisiana, vil du kunne opleve festivalen på en række andre venues. Festivalprogrammet kan fås på Louisiana eller ses på festivalens hjemmeside.