Gå til hovedindhold

Arkitektur filmdage

Louisiana viser den 5. og 6. maj film om arkitektur i samarbejde med COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL.

BÊKA & LEMOINE - EN RETROSPEKTIV FILMKAVALKADE PÅ LOUISIANA
Filmparret, Ila Bêka & Louise Lemoine, kendt for bl.a. Koolhaas Houselife (2008) og en perlerække af andre arkitekturfilm, hvor bygningsværker portrætteres fra nye vinkler, er tilbage på festivalen med en større retrospektiv kavalkade, som vises i Koncertsalen på Louisiana. Parret er blevet kendt og hyldet for deres mere personlige og uprætentiøse tilgang til arkitekturen med fokus på bygningernes og byernes hverdagsliv og relationer til brugere og beboere frem for den traditionelt mere autonomt-ikoniske fremstilling af arkitekturen. Bêka & Lemoines film er blevet vist på førende institutioner i hele verden som MoMA i New York og parret har været faste gæster hos CAFx siden festivalens start i 2014.

I anledningen af den retrospektive filmserie har vi sat filmparret i stævne med Jakob Fenger fra den danske kunstnergruppe Superflex, Karsten Ifversen, forfatter og arkitekturkritiker fra Politiken og Anders Kold og Kjeld Kjeldsen, museumsinspektører fra Louisiana  -  til spændende samtaler, der giver nærmere indblik i deres praksis. 

Du kan i løbet af to dage krydse globen, mens du læner dig tilbage i sædet og glider ind i filmuniverset.

Program

LØRDAG 5. MAJ - BYPORTRÆTTER
Få indblik i Bêka & Lemoines arbejder med byportrætter fra verden rundt - fra Skt. Petersborg til Rabat. Først på dagen har vi sat instruktørparret stævne med billedkunstneren Jakob Fenger fra den danske kunstnergruppe SUPERFLEX. De tre kunstnere deler i deres kunstneriske praksis en demografisk tilgang til mennesker, steder og værker, hvor arkitektur og kunst formidles jordnært og afspejler hverdagslivets konkrete relationer. Moderator: Anders Kold, museumsinspektør på Louisiana. Derefter viser vi to film - Homo Urbanus og 24 Heures sur Place.

Kl. 11.30-12.30 Bêka & Lemoine i samtale med Jakob Fenger fra SUPERFLEX.
Kl. 13.15-15.45:
 Filmvisning Homo Urbanus.
Kl. 16.15-17.45: Filmvisning 24 Heures sur Place.

SØNDAG 6. MAJ - BOLIGPORTRÆTTER
Oplev Bêka & Lemoines særlige arbejdsmetode i forhold til de boligportrætter, som de er blevet kendt for fra deres on-going filmserie Living Architectures (2007-). Dagen starter med en samtale mellem filmparret og forfatter og arkitekturkritiker på Politiken, Karsten Ifversen om duoens praksis og formidling af arkitektur. Moderator: Kjeld Kjeldsen, museumsinspektør på Louisiana. Derefter viser vi et mindre udpluk fra serien - Infinite Happiness, Barbicania og Moriyama-San.

Kl. 11.30-12.30: Bêka & Lemoine i samtale med Karsten Ifversen.
Kl. 13.00-14.25: Filmvisning Infinite Happiness.
Kl. 14.40-16.10: Filmvisning Barbicania.
Kl. 16.25-17.30: Filmvisning Moriyama-San.

Samtalerne og filmvisningerne på Louisiana er gratis, når entré til museet er betalt - pladsreservation anbefales. Reservér plads ved de enkelte arragenementer længere nede på siden.

Copenhagen Architecture Festival

Festivalen er Danmarks største arkitekturfestival og afholdes i år for femte gang. Programmet byder på film, debatter, udstillinger og events. Gennem forskellige temaer stiller festivalen skarpt på arkitekturen og gentænker repræsentationen af bygningerne - og alt det der foregår mellem og i dem. Ud over visninger på Louisiana, vil du kunne opleve festivalen på en række andre venues. Festivalprogrammet kan fås på Louisiana eller ses på festivalens hjemmeside.