Gå til hovedindhold

Arkitektur filmdage

Louisiana viser 12.-13. marts tre film om arkitektur i samarbejde med COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL X 2016.

Arkitekturen har historisk set været domineret af mænd, men i de seneste årtier er flere kvindelige arkitekter begyndt at sætte deres aftryk på byggekunsten.

Søndag den 13. marts stilles skarpt på kvinder i arkitekturen - både fra et historisk perspektiv og i dag. Vi viser filmen om en af arkitekturens kvindelige frontløbere Eileen Gray samt et filmisk portræt af fem af samtidens mest innovative kvindelige arkitekter.

Til festivalen har arkitekt Dorte Mandrup og Louisianas direktør Poul Erik Tøjner udvalgt tre film, der anvender oplevelsen af den fremmede by som ramme for tilfældige, men betydningsfulde møder, den ene af dem, den svimlende multiplot-film Babel kan ses på Louisiana lørdag den 12. marts.

Arkitektur filmdage er et andet perspektiv på værdier knyttet til rum og sted - og forbinder sig til Louisianas engagement i arkitekturens historie og udtryk.

Filmvisningerne er gratis for museets gæster (tilmelding tilrådes)

Copenhagen Architecture Festival

Festivalen er Danmarks største arkitekturfestival og afholdes i år for fjerde gang. Programmet byder på film, debatter, udstillinger og events. Gennem forskellige temaer stiller festivalen skarpt på arkitekturen og gentænker repræsentationen af bygningerne - og alt det der foregår mellem og i dem. Ud over visninger på Louisiana, vil du kunne opleve festivalen på en række andre venues. Festivalprogrammet kan fås på Louisiana eller ses på festivalens hjemmeside.

TRAILER FOR ÅRETS FESTIVAL

Hvordan vil du gerne leve, tænke, arbejde, føle, bevæge dig, bygge og bo?

Den tredje udgave af Copenhagen Architecture Festival undersøger både vores forhold til arkitekturen og tager os - via festivalens film - på en rejse til den helt nære arkitektur, her i Danmark, samt fortællinger om bygninger i resten af verden. Få en forsmag i dette års festivaltrailer.