Gå til hovedindhold

besøg louisiana

LOUISIANA MUSEUM OF MODERN ART er et førende internationalt museum for moderne kunst. Her mødes kunsten, naturen og arkitekturen i et enestående samspil, der tiltrækker gæster fra hele verden og gør et Louisiana-besøg til noget helt særligt året rundt.

Museet, der ligger i Nordsjælland med panoramaudsigt over Øresund, byder hvert år på 6-10 udstillinger og rummer en fornem kunstsamling, der er blandt de største i Skandinavien. Louisiana er samtidig et levende og engageret kulturhus med aftenåbent tirsdag-fredag til 22.00 og et rigt udbud af aktiviteter og arrangementer for både børn og voksne.

Louisiana er lukket
foreløbig til og med 13. april

Louisiana efterlever de opaterede retningslinjer og anbefalinger fra de danske myndigheder i forbindelse med den aktuelle Covid-19 situation. Museet er derfor lukket og samtlige planlagte arrangementer i lukkeperioden aflyst. For information in English 

Har du spørgsmål? Se mere herunder

Vi beklager naturligvis for de gener, som dette måtte medføre for vores gæster og mange medlemmer og er klar til at besvare evt. spørgsmål på mail@louisiana.dk eller facebook Messenger. 

Vi ser naturligvis frem til at kunne byde jer velkommen på Louisiana, så snart der igen er mulighed for det – og opdaterer her på siden og på sociale medier, når vi har nyt.

Find Vej

LOUISIANA
MUSEUM OF MODERN ART

Gl. STRANDVEJ 13
3050 HUMLEBÆK

Find vej med rejseplanen.dk »
Se placering på googlemaps »

FRI ENTRÉ FOR
BØRN & UNGE

På Louisiana er der fri entré for børn og unge op til 18 år. Er man under 14 år, skal man dog færdes med en voksen.

KØB ET KLUBKORT
OG FÅ
FRI ENTRE
ET HELT ÅR

Inkl. 200 aftener
med kunst, kultur, debat, musik

 

Læs mere

INDTRYK FRA LOUISIANA

Et år på Louisiana - stemninger, indtryk, oplevelser for store og små.

Mødet med kunsten, arkitekturen og naturen på museet er en helhedsoplevelse. 

En række gæster giver deres bud på et yndlingssted på museet.

"Alt er på plads" – den franske stjernearkitekt Jean Nouvel om Louisiana.

Louisiana aktiviteter foran og bag facaden, som du er med til at støtte...

MED BIL

FRA KØBENHAVN: Louisiana ligger 35 km nord for København, ad motorvej E47 / E55, eller ad Strandvejen langs Øresundskysten.
FRA HELSINGØR: Louisiana ligger 10 km syd for Helsingør, ad motorvej E47 / E55, eller ad Strandvejen langs Øresundskysten.

LADESTATION TIL ELBIL

Lad elbilen op imens du ser museets udstillinger, går en tur i parken eller besøger cafeen. Du kan finde fire ladestandere ude foran museet for enden af Gl. Strandvej. Ladestanderne er Clever Type-2 AC 11-22 kW.

P-PLADSER

Der er gratis p-pladser ved museet samt alternative p-pladser ved Humlebæk Center cirka 10 minutters gang fra museet. Parkeringspladserne ved museet er offentlige og ikke videoovervåget, hvorfor vi anbefaler, at man tømmer bilen for værdier og benytter baggagebokse på museet.

P-pladser for handicappede findes på Louisevej lige ud for museets hovedindgang. Bemærk, at det ikke er tilladt at parkere på Louisevej uden for de afmærkede parkeringsbåse.

Busser bedes benytte P-pladsen ved Humlebæk Kro. Chaufføren bydes på en kop kaffe i ventetiden. Voucher kan hentes ved Louisianas billetsalg, når passagererne sættes af ved museet, og kan indløses på Humlebæk Kro eller i Louisiana Cafe.

MED TOG

Med DSB  Øresund / Kystbanen tager turen ca. 35 minutter fra Københavns Hovedbanegård og 10 minutter fra Helsingør. Fra Humlebæk Station er der 10 minutters gang til museet.

Med REJSEKORT er der rabat på rejser, som starter uden for myldretiden, dvs. kl. 11-13 og efter kl. 18 samt lørdage, søndage og helligdage.

MED BUS

Bus 388 til Humlebæk Strandvej/Louisiana:
Fra/til Lyngby Station via Klampenborg og Humlebæk Station
Fra/til Helsingør Station

KOM BILLIGERE TIL LOUISIANA

Særbilletter med rabat kan købes hos adskillige trafikselskaber og via turistordninger – tjek priser og vilkår hos det enkelte selskab. Louisiana samarbejder med følgende selskaber og ordninger:

DSB
COPENHAGEN CARD
FORSEA (HELSINGBORG - HELSINGØR FÆRGER)
SKÅNETRAFIKEN / ØRESUND RUNDT
STOREBÆLT
ØRESUNDSBRON

AFTENÅBENT TIRSDAG-FREDAG TIL 22.00

200 aftener, hvor du i ro og mag kan fordybe dig i udstillingerne eller samlingen, komme på tæt hold af den aktuelle kulturdebat, møde sæsonens bedste forfattere, dyrke din klassisk musikinteresse, nyde cafeens lækre aftenbuffet, shoppe i butikken uden stress og jag – og ikke mindst opleve museet, Skulpturparken og Øresund i skumrings- og aftenlys. 

AFTENPROGRAM GRATIS FOR MUSEETS GÆSTER

  • OMVISNINGER
  • LOUISIANA LECTURES
  • LOUISIANA LIVE

KLASSISKE KONCERTER Kræver særskilt billet, som enten sælges i abonnement eller løssalg

AFTENBUFFET I LOUISIANA CAFE Spis så meget du vil for kr. 179

ADGANG TIL CAFE OG SKULPTURPARK

Kræver entrébillet eller klubkort. 

ADGANG TIL LOUISIANA BUTIK

Louisiana Butik kan besøges kortvarigt uden entréafgift, idet der løses billet, som refunderes inden for en halv time.

BETALING

I billetsalg, Klub, Cafe og Butik kan der betales med gængse betalingskort / fremmede valutaer. Ved betaling i fremmed valuta gives DKK retur.

GARDEROBEBOKSE

Aflåselige garderobebokse findes i underetagen ved Louisiana Butik. Boksene har møntindkast og kræver et depositum på 20 kr.

RYGSÆKKE, STORE TASKER, PARAPLYER

Må ikke tages med i udstillingsområderne.

MEDBRAGT MAD

Medbragt mad må kun spises i parken. Picnic-selskaber i parken er ikke tilladt.

FOTOGRAFERING

Som udgangspunkt er det tilladt at fotografere i udstillingerne (dog uden anvendelse af blitz, kamerastativ og/eller selfie-stang). Der kan dog være undtagelser mht. særudstillingerne, hvorfor man bedes holde øje med skiltningen ved den enkelte udstilling. Er man i tvivl, er man altid velkommen til at spørge.
Man må gerne fotografere i parken og museets samlinger.

MOBILTELEFON

Det er ikke tilladt at tale i mobiltelefon i museets særudstillinger.

RYGNING

Rygning er ikke tilladt indenfor på museet.

KÆLEDYR

Kæledyr må ikke medbringes på museets område, heller ikke i parken.

BØRN

Børn og unge op til 18 år fri entré.
Børn under 14 år skal færdes med en voksen.

BARNEVOGNE

Adgang til højre i gården via automatisk dør.
Mindre klapvogne kan medbringes i udstillingsområderne. Barnevogne og større klapvogne kan under besøget stilles i museets barnevognsparkering i underetagen ved Louisiana Butik. Her er det også muligt at låne små klapvogne. Barnevognsparkering og klapvognsudlån har møntindkast og kræver 20 kr. i depositum.

HANDICAP-FORHOLD

KØRESTOLE / GANGBESVÆREDE

Adgang til højre i gården via automatisk dør.

Kørestole og rollatorer kan lånes på museet, forudbestilling tilrådes. Det er også muligt at låne klapstole i særudstillingerne. Ramper, elevatorer og trappelifte giver adgang til udstillingsområderne i de forskellige niveauer.

Koncertsalen: Kørestolsbrugere bedes købe billet til koncertsalens balkon, eller kontakte publikumservice på tel 4919 0719.

Louisianas kørestole er sponsoreret af ETAC A/S. 

HØRE- OG SYNSHÆMMEDE

Synshandicappede kan efter forudgående aftale få tilladelse til at berøre udvalgte skulpturer med handsker. Kontakt publikumservice på tel 4919 0719.
Førerhund er tilladt.
Tegnsprogstolk kan bestilles til omvisningerne. Koncertsalen er udstyret med teleslynge.

LEDSAGEORDNING 
Besøgende med handicap kan få en ledsager med gratis.

GOD ADGANG 
Louisiana er medlem af mærkeordningen 'God Adgang'.

TOILETTER

Toiletter findes i alle fløje på museet. De fleste med handicaptoilet samt pusleplads.