Gå til hovedindhold

Udstillet samling

Tre rum, som den besøgende næsten altid vil søge imod – og finde – ligger som henholdsvis to perler på Nordfløjens glasgange og så næsten gemt inderst i Sydfløjen. Giacometti-salen og Jorn-rummet er faste og klassiske favoritter, mens Kusamas installation 'Gleaming Lights of the Souls' har været i museets Samling siden 2010.
En tur gennem gennem Nordfløjens glaskorridorer byder på et møde med en række fornemme værker, der viser spændvidden i Louisianas Samling. Fra Alberto Giacomettis gående kvinde, til franske Eugène Leroys pastose malerier og ikke mindst Poul Gernes hypnotiske Skydeskive.
De omkring 60 værker i parken udgør en vigtig og permanent del af Samlingen. I et særligt samspil med udsigten, naturen, vejret og årstidernes skiften tager såvel de markante og centralt placerede skulpturer som de mere skjulte og gådefulde sig vidt forskelligt ud fra gang til gang. Og Skulpturparken er derfor et besøg værd året rundt.
I forbindelse med byggeriet af Østfløjen – den sidste store udvidelse af museet – blev der opført to glaspavilloner, hvoraf den sydlige i dag huser en stor gruppe præcolumbianske genstande (dvs. fra før Columbus kom til Amerika), der i 2001 blev doneret til museet af Niels Wessel Bagges Kunstfond.
Louisiana On Paper
3.9.2015 - 29.11.2015
Med Lucian Freud - A Closer Look vises en udsøgt samling af Lucian Freuds grafiske værker. De giver os en sjælden mulighed for at komme helt tæt på én af Englands mest indflydelsesrige og interessante kunstnere. Lucian Freud (1922-2011) er menneskemaler , hans billeder er ublufærdige og skærer til benet, når det handler om manden og kvinden som...
14.11.2015 - 3.1.2016
Anselm Kiefer , Juan Munoz , Thomas Demand , Cindy Sherman , Per Kirkeby , Matthew Day Jackson , Rineke Dijkstra og mange flere. Sæsonens præsentation af værker fra Louisianas samling byder på et udvalg af bl.a. fotografi, maleri og skulptur. Louisianas samling af moderne kunst og samtidskunst er en dynamisk størrelse, der ikke alene fortsat...
17.9.2015 - 24.1.2016
Med værker fra mere end seks årtier præsenterer Louisiana nu en omfattende og fascinerende retrospektiv udstilling - den første nogensinde i Skandinavien - med den japanske kunstner Yayoi Kusama. Et møde med en helt igennem original og dybt fascinerende kunstner.
Louisiana One Work
12.11.2015 - 31.1.2016
David Altmejd har med The Flux and the Puddle skabt et af det seneste års mest opsigtsvækkende værker inden for skulptur og installation. En fascinerende og skræmmende tour de force, der handler om kroppen og dens plads i verden.