Gå til hovedindhold

Udstillet samling

22.1.2015 til 1.3.2015
Gensyn med den israelske kunstner Yael Bartanas tre fascinerende, provokerende og visuelt meget smukke film. Louisiana var medproducent på den sidste af filmene og har siden erhvervet hele trilogien til Samlingen. "Et af videokunstens mest gennemførte og rystende fiktive værker," skrev en anmelder, da Louisiana i foråret 2012 udstillede Yael...
Tre rum, som den besøgende næsten altid vil søge imod – og finde – ligger som henholdsvis to perler på Nordfløjens glasgange og så næsten gemt inderst i Sydfløjen. Giacometti-salen og Jorn-rummet er faste og klassiske favoritter. BEMÆRK, at Kusamas installation 'Gleaming Lights of the Souls' IKKE kan ses p.t. p.g.a. opsætning af ny udstilling.
En tur gennem den Gamle Villa og langs Nordfløjens glaskorridorer byder på et møde med en række fornemme værker, der viser spændvidden i Louisianas Samling. Fra en af avantgardens kvinder til Alberto Giacomettis gående kvinde, fra Op Art til fluxus, og fra Josef Albers' stringente kvadrater til sprælske masonitplader af en ung Per Kirkeby.
De omkring 60 værker i parken udgør en vigtig og permanent del af Samlingen. I et særligt samspil med udsigten, naturen, vejret og årstidernes skiften tager såvel de markante og centralt placerede skulpturer som de mere skjulte og gådefulde sig vidt forskelligt ud fra gang til gang. Og Skulpturparken er derfor et besøg værd året rundt.
I forbindelse med byggeriet af Østfløjen – den sidste store udvidelse af museet – blev der opført to glaspavilloner, hvoraf den sydlige i dag huser en stor gruppe præcolumbianske genstande (dvs. fra før Columbus kom til Amerika), der i 2001 blev doneret til museet af Niels Wessel Bagges Kunstfond.