Gå til hovedindhold

Månedens billedkonkurrence

TIDLIGERE VINDERE

Herunder finder du tidligere vindere af Månedens Billedkonkurrence i Børnehuset. Materialerne til disse konkurrencer er sponsoreret af Panduro Hobby.

Vindere af billedkonkurrencen november 2014

GERTRUD 7 ÅR
Billedet ligner en stjerne i forskellige farver.

 

Kigger man tæt på billedet ses forskellige geometriske former, der er hurtigt farvet i forskellige farver. Gertrud har måske ladet sig inspirere af August Herbin. I stedet for at kategorisere formerne i felter eller rum som August Herbin gør, har Gertrud lagt formerne i en rundkreds, så de danner en form for stjerne.     

 

AMALIE 8 ÅR
Maleriet er lidt ru, malet med brunlige farver, der skiftevis er duppet og malet på.

Det resulterer i at Amalie får malet et flot og spændende billede med varierende strukturer i landskabsformerne. Hun har måske gået rundt i Riverbed og mærket de ru sten, hvorefter hun har malet sine oplevelser efterfølgende? Den grove tekstur er kaffegrums, som Amalie så fint har malet ind i sine bakker eller bjerge. 

MARIA 11 ÅR
Hvad har en elefant at gøre i Olafur Eliassons Riverbed?

 

 

180 tons sten = 30 elefanter har Maria skrevet. Selv har hun med blyant tegnet én elefant, der står på en masse små lavasten. Lidt længere fremme foran elefanten bliver stenene større og har en anderledes struktur. Fin tegning og en sjov tanke, som hun evt. har diskuteret med sin mor eller far. 

VINDERE AF BILLEDKONKURRENCEN OKTOBER 2014

ALEXANDRA 14 ÅR
Alexandra har modelleret en fin blomst i rødler.

 

Hun har modelleret inde fra blomstens centrum og har skiftevis sat blomster og kronblade på med rødler. Hun er inspireret af kunstneren Emil Nolde, som malede blomstermalerier. Hun har på en fin teknisk måde forvandlet sine indtryk i en rummelig blomst.  

ELIOT 6 ÅR
Eliot har været en tur i Søhaven.

 

 

 

 

Her har han med en tynd fin tusch tegnet et kort over hvor han har gået. På ruten ses stier og træer og broen over Humlebæk er også indtegnet. Tegningen er efterfølgende farvelagt med brunlige og grønlige tynde akvarelfarver. Tegningen virker inspirerende, så man får lyst til at gå turen i Søhaven - på samme måde som kunstneren Olafur Eliasson inviterer os til at gå en tur i sit værk Riverbed.

 

ISABELL 7 ÅR
Isabell har brugt forskellige cirkelstørrelser, trekanter og firkanter, både aflange og ligesidede.

Til forskel fra kunstneren August Herbins orden med de enkeltvise geometriske former, ligger Isabells former spredt ud på papiret i flere lag. Hun har brugt modsatte farver som f.eks. rød og grøn eller orange og blå. Der hvor de geometriske former og farver ligger ovenpå hinanden og evt. blev blandet har Isabell valgt sine egne overraskende farver, som stikker ud på en spændende måde. 

VINDERE AF BILLEDKONKURRENCEN SEPTEMBER 2014

LUCAS 7 ÅR
Lucas har tegnet en meget fin tegning.

 

Tegningen forestiller  ”En dame, der er blevet forelsket i en skulptur”. Damen har fået en firkantet mave ligesom skulpturen. Måske har Lucas set skulpturen, der hedder frøen af Max Ernst. Frøen tager imod en buket blomster og i taleboblen har Lucas tegnet fine luftige bobler; samme form som munden! Himlen er blå, græsset er grønt og solen skinner. Flot tegnet og godt fundet på at gøre skulpturen ”levende”.

 

MILLE OG JULIE 15 & 16 ÅR
Mille og Julie har malet et fællesbillede.

 

Billedet er malet med rolige, vandrette penselstrøg. Farverne er blå og rød der nogle steder blandes farverne og bliver til violet. Øverst til venstre i billedet svæver et blankt rødt hjerte. Baggrundens klare blå fremhæver hjertets farve og form. Billedet kan minde om nogle af Emil Noldes farvestærke malerier af himmel og hav. Mille og Julies skriver dog, at billedet er inspireret af Tommelfingeren af Cesar …..ting der står ud helt alene…

 

FREJA 6 ÅR
Freja har tegnet et billede med geometriske former.

 

Hun skriver, at hun er inspireret af sin hjerne.  Hun har tegnet efter skabeloner og har derefter selv digtet videre. Den orange rektangulære form danner baggrund. Ovenpå ses et lysegrønt kvadrat. Kvadratet er fyldt med en mørkegrøn cirkel. To trekanter  - en orange og en lilla vender  spidsen nedad og lapper over de andre farver. Tegningen viser opfindsom brug af enkle geometriske former.

 

Vindere af Billedkonkurrencen AUGUST 2014

Ida Marie 14 år
Ida Marie er inspireret af efterårets blomster og Emil Nolde.

Billedet er malet med en dækkende vandfarve der hedder gouache. Der er en lethed over malestrøgene og en fin balance i fordelingen af de rosa og blå blomster. Stilkene er meget tynde og fine som kontrast til de store grønne blade malet med en tykkere pensel.

 

Hannah 12 år
Hannah er inspireret af det italienske landskab.

 

Emil Nolde malede også malerier af landskab, hav og himmel. Hannah har brugt gouache. Gouachen er brugt på forskellige måder; havet nederst i billedet er malet i flere blå/ grønne lag. Bjergene er malet med en tyk, varm rødbrun farve, man kan se penslen følger bjergenes stejle hældning. Himlen er malet med små dup i rød, gul og blå, de viser at solens gule farver smitter af på himlen.

 

Cosmo Kyriakidis 6 år
Cosmo har skabt en sjov og fantasifuld collage.

 

Collagen viser en "levende" skulptur, som er klippet i sort papir og kopier af skulptur, træer og bygninger fra Louisianas skulpturpark. Cosmo har forklaret hvad skulpturen er inspireret af: "Skulpturen blev til halv mand og halv giraf. På den måde kan skulpturen nå æblerne, der hænger højt på æbletræerne. Den kan ikke være inde i et hus."

 

Vindere af billedkonkurrencen juli 2014

Carolina 10 år
Carolina er inspireret af Hilma af Klint og har malet fire figurer med organiske former.

Med hver sin farve mod den sorte baggrund står figurerne klart frem, og billedet fremstår enkelt og stærkt i sit udtryk. Carolina har valgt, at male den sorte helt ud til kanten og det afrunder motivet og samler billedet i et hele.

 

Sigurd 7 år
Sigurd har malet blomster i forskellige farver og har skabt hver blomst med et enkelt dub med penslen.

 

Blomsterne står efter hinanden på en grøn græsplæne eller eng, som Sigurd har malet med et enkelt langt strøg med penslen. Ovenover er en gul sol eller er der to sole? Og øverst er himlen i en klar blå farve. Sigurd har valgt at lade områder af det hvide papir stå umalet. Det er med til at give billedet en lethed.

 

Nikolai 10 år
Nikolai er inspirere af Emil Nolde og har malet en solnedgang med akvarelfarver.

 

I forgrunden har Nikolai malet med lange penselstrøg og brugt vand til at få blå og lilla farver til at blandes sammen. Det giver fine farvespil og en rytmisk, bølgende bevægelser henover havvandet. I baggrunden har Nikolai valgt at male en himmel med orange og gule nuancer. Det giver varme og spænding til motivet.

 

Vindere af billedkonkurrencen juni 2014

Rosa Bureau 8 år
Rosas billede er inspireret af forår. Hun har tegnet tre detaljerede tegninger med akvarelblyanter.

Nederst på papiret kommer en stor smuk gul-orange blomst frem. Den har mange blomsterblade, fint fordelt i forskellige størrelser. Midten er blågrøn, inderst lyser blomsten; rund og lyserød. Længere oppe til venstre svæver en fin rød blomst med fire blomsterblade. Konturen er svag lysegrøn, sløret af vandet. Øverst i billedet har Rosa tegnet to lysegrønne stængler, den ene er bøjet tungt med en blomsterknop forneden. Den anden er sprunget ud i fine røde og blå nuancer. 

 

Alba Svejstrup 13 år
Alba har tegnet to fine naturstudier med farveblyant, der er vandopløselige.

Den røde blomst ligner en valmue. Stænglen er lang og frisk lysegrøn. Nederst fylder det grønne lidt mere. Øverst folder fire lette lyse røde blomster blade sig ud. De er malet med en tydelig rød konturstreg og har mange fine røde nuancer. Inderst ses et sort plet. Lidt sorte kontraster ses også på blomsterbladene. 

 

Ella Brodersen 7 år
Ella har tegnet en enkel tegning med farveblyant inspireret af Hilma af Klint.

Nederst på tegningen ses et vandret grønt felt… man tænker på græs. Midt på græsstykket vokser en rød blomst. Blomstens stængel bugter sig og har to store mørkegrønne blade. Blomsterhovedet er gult med fem røde blomsterblade omkring. Solen er også rund og gul, bare større end blomsten! Den stråler i tre varme farver: gul, orange og rød.

 

VINDERE AF BILLEDKONKURRENCEN MAJ 2014

Karla 10 år
Karla er inspireret af naturen og har studeret blomster tæt på.

Omridset af blomsterne er tegnet med en blød blyant. De tre grupper af blomster har samme lyserøde farve i blomsten. Stængler og blade har tre forskellige nuancer af grønt. En mørkegrøn, en lys grøn og en gulgrøn farve. Farverne Karla har brugt er vandopløselige og har fået liv og struktur med pensel og vand.

 

Trine 9 år
Trine er inspireret af Hilma af Klint og har tegnet et fint lille botanisk studie af en blomst.

 

Det inderste punkt er mørkegrønt med små prikker i. Omkring midten har Trine set lilla blade, der bevæger sig i mange retninger med buede linjer. Stænglen er helt lige og lysegrøn. Det store grønne blad har Trine valgt at male og fremhæve med en mørkegrøn konturstreg.

Emily Rose 12 år
Emily Rose har tegnet fine, lange blomster og er inspireret af Giacometti.

 

Blomsterne med de lange stængler minder hende måske om gruppen af Venedig-kvinder? Der er syv blomster på billedet; tre blå og tre orange. Den gule farve i midten er ens på dem alle. Bladene under blomsten vender enten op eller ned. Der ses fine små detaljer i stænglens bevægelse og højden varierer rytmisk op og ned. Baggrunden eller luften imellem blomsterne har Emily Rose valgt at vise med hurtige lette skraveringer i farverne blå, sort og lidt rød. 

VINDERE AF BILLEDKONKURRENCEN APRIL 2014

Julius 8 år
Julius er inspireret af Hilma af Klint. Billedet er malet i nuancer af grøn og lilla.

Den lyse farve er guld. Motivet er en stor kantet figur med mange runde hjørner. Inden i figuren ses forskellige flader; nogle er runde, de lapper over hinanden og bliver mindre og mindre - de viser en bevægelse, en udvikling. Andre flader er mere firkantede; én er delt op med en blyantstreg -  vandret, lodret og fra hjørne til hjørne. Julius billede er spændende at gå på opdagelse i. Han har malet sin helt egen version af de indtryk han har fået fra Hilma af Klint udstillingen. 

Sira 4 år
Siras runde hus er inspireret af DET ARABISKE NU. Hun har brugt to farver papir - hvidt og gråt.

Sira har klippet runde former, rombe former og dråbe former. Der er en fin bort med buer foroven og trekanter forneden. Huset afsluttes med et firkantet tag. Flot formet og klippet!

Vindere af Billedkonkurrencen marts 2014

Esther 8 år
Esther er inspireret af Jackson Pollock.


Hun har brugt en særlig teknik, hvor malingen er dryppet og strintet på. Esther har brugt 4 farver; De tre primærfarver; rød, gul og blå. Der er også dryppet med grøn maling. Nogle steder flyder malingen sammen og danner nye runde, skæve organiske former. Andre steder på billedet er strintene blevet til lange tynde striber. Billedet er spændende at gå på opdagelse i; det veksler mellem meget små prikker og lidt større tilfældige dryp.

Eva 8 år
Eva har kigget på en skulptur af Svend Wiig Hansen.

 

Hun har formet sin egen lille fine lerfigur. Figuren er formet som et ”kuglemenneske” dvs. at små klumper ler er sat sammen så de tilsammen former et menneske. Mennesket må være en kvinde. Hun har langt rødt hår, blå bikini, lilla kjole og grønne planter eller en grøn fisk? Måske er det i virkeligheden en havfrue? 

Joakim 11 år
Joakim er inspireret af udstillingen Det Arabiske Nu.


Joakim har klippet og formet et flot pop-up kort. 
Bagest på kortet ses mange høje huse eller tårne. Foran har Joakim skabt en smuk vifteformet bygning. Den består af en masse hvide strimler, der samles i en cirkel med sort og hvidt mønster. På gulvet ses et stjerneformet mønster omgivet af en blå farve… måske et vandbassin?   

Vindere af billedkonkurrencen februar 2014

Emilie 10 år
Emilie er inspireret af en arabisk borg ude i en ørken.

 

Borgen er virkelig flot sammensat af foldet papir og forskellige papirklip. De to tårne er symmetrisk placeret og forbundet med en gangbro med to porte forenden. Fine stjerneformede mønstre er placeret på hvert tårn og grønne og brune palmer vokser op ad facaden. På borgens lyse blå midterparti ses på  hver side af den centrale port, to frodige appelsintræer. Rundt om porten er vist et geometrisk mønster  – forestiller sikkert smukke klinker. Foran porten har Emili bøjet et stykke brunt papir til en fin gangbro. Nedenunder findes en vandkanal med små blå bølger. Hele borgen har mange fine detaljer! 

Phillip 10 år
Phillip er inspireret af arabiske tårne.

 

Han har sikkert set udstillingen DET ARABISKE NU. Phillips tårn er foldet, klippet og limet i papir. De fine huller danner rækker af geometriske mønstrer. Nogle er trekantede, andre firkantede  -  nogle har runde, bølgede former.  Lyset siver ind igennem hullerne og slører de præcise mønstrer. Tårnets udseende  ændrer sig  afhængig af hvor man står. Det er et enkelt tårn, der rummer mange oplevelser!

Anna 5 år
Anna har tegnet en fin tegning med blyant. Hun er inspireret af udstillingen Jorn & Pollock.

Blyantstregen snor sig tilfældigt rundt på papiret. Nogle gange krydser stregerne hinanden. Når det sker formes forskellige runde felter. Anna har udfyldt  felterne med blyant så de tydeligt kan ses. Det er en levende tegning, der viser en flot bevægelse. Anna har tænkt på ophæng med en fin klippet strimmel papir foroven!  

Vindere af Billedkonkurrencen januar 2014

Esther 3 år
I Arktis-udstillingen har Esther måske set en film om nordlys og ladet sig inspirere til at tegne sin egen version.

 

På tegningen fylder den stærke orange mest og lyset har en svævende form. Blyantsstregerne skaber en fornemmelse bevægelse. Måske kan nordlyset minde om et levende væsen.

 

Benedicte 1 år
Benedicte har været ude i Arktis-udstillingen og i Børnehuset har hun arbejdet videre med det hun har set.

 

I baggrunden er et stort, hvidt isbjerg, - den ligner en væg af is. I det kolde, blå hav flyder to mindre isbjerge, formet af tyndt hvidt papir. Det ser rigtig koldt ud!

 

Mikkel 9 år
Mikkel er inspireret af Arktis-udstillingen til sin pop-up. Han har brugt blyant til at tegne en iglo.

Igloen har han klippet ud og limet på. I forgrunden kan man se en slæde. Der er også en eskimo, som står og kigger på det magiske nordlys.  

 

Anna 5 år
Anna har brugt farveblyanter til at tegne et mønster.

Måske er det en automattegning, hvor farveblyanten har bevæget sig over papiret i en stor bevægelse. Hun har brugt farveforskelle; - (komplementærkontrasterne) rigtig godt; den røde mod den grønne, den orange mod den blå den gule mod den lilla. 

 

Vindere af billedkonkurrencen december 2013

TYRA 16 ÅR
Tyra er inspireret af Arktis. Hun har klippet og limet et pop-up billede.

To pingviner – som ellers kun findes på Arktis i fantasien – læner sig op ad stejle og krøllede (silkepapir) isbjerge. Kontrasten mellem de sorte pingviner og de hvide isbjerge er flot. Den store hval står lodret i spring i vandet og det blå hav bølger i baggrunden.

ANNA  8 ÅR
Anna har klippet et pop-up kort med mange detaljer.

 

Eskimoen  kigger direkte på os, vinker  -  men ser lidt forskrækket ud;  isbjørnen står lige bag ved!!. Måske er isbjørnen mere optaget af de små fisk i vandet? Havet og himlen er blåt, stenene grå og solen skinner i et varmt orange mønster. 

ASSAR 7 ÅR
Assar er inspireret af lim iskrystaller.

 

Måske har Assar har kigget på væggen i børnehuset med alle de limede tændstik iskrystaller. Blyants tegningen viser alle de spidse, kantede former der opstår indeni og imellem iskrystallerne. Assar  må have brugt lang tid og stor koncentration  på at tegne de mange streger. 

Vindere af billedkonkurrencen november 2013

Lukas 11 år
Lukas er i inspireret af Isbjerge.

 

På et lille stykke pap har han formet  isbjerge af ler og maling. De fem isbjerge er modelleret omhyggeligt med et ler redskab.  Man kan se revner og sprækker. Der løber en lys blå aflang form fra et af isbjergene, det viser sikkert at isbjerget er ved at smelte! Lukas har været god til at skabe et stort landskab selv i et meget lille format.

Thobias 6 år
Thobias har set udstillingen Arktis og er blevet inspireret af den nyfødte hvalunge.

 

Hvalungen er udstoppet på udstillingen, men på Thobias pop-up billede er hvalungen levende og har det skønt i vandet mellem isbjergene. Bag hvalungen ses en stor rund sol. Solen danner en flot mellemgrund, midt i havet. På baggrunden har Thobias limet  fem lange stråler og givet plads til en enkelt flyvende fugl. 

Noa og Milla 10 og 6 år
Noa og Mille er inspireret af North Pole. Det fine billede er klippet, limet og tegnet.

Der er tre nuancer; hvid, lys blå og sort. Nederst i billedet er limet et helt vandret blåt stykke papir - vand. Et sort bjerg med is på toppen - fint med silkepapir - står som en markant trekantet form. Til venstre i billedet hopper en hval glad op ad vandet. Skyerne svæver øverst. De er fantasifuldt klippet ud af mønstret papir med små blå cirkler.