Gå til hovedindhold

Månedens billedkonkurrence

TIDLIGERE VINDERE

Herunder finder du tidligere vindere af Månedens Billedkonkurrence i Børnehuset. Materialerne til disse konkurrencer er sponsoreret af Panduro Hobby.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE DECEMBER 2015

Hannah, 7 år
Hannah har været inspireret af Yayoi Kusama. Hun har tegnet med fedtfarver på sort papir og skabt et billede med organiske former og figurer i mange klare farver. Er det mon græskar, planter, dyr eller fantasifigurer, som dukker frem af mørket?

Victoria, 9 år 
Victoria har været inspireret af Yayoi Kusamas prikker - og i hendes maleri har hun med en tynd pensel forbundet prikkerne med sorte streger og skabt et flot, grafisk mønster. Et stort virvar af uendelighed.

Karen, 11 år
Karen har malet en stor rød ballon med prikker. En flot og kraftig figur, som står let i et hvidt rum med grå nuancer og en horisontlinje. Måske har Karen stået i Kusamas ballon-installation og er blevet inspireret til at male sin egen.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE NOVEMBER 2015

Alma, 9 år
Alma har fanget Kusamas magiske univers i denne collage. De mange lag af materialer skaber dybde og relief, og griber ind i hinanden: de mønstrede prikker svæver øverst som små planeter, mens sommerfugle, blomster og grene gemmer sig bag fangearmene.

Mikkeline, 10 år
Mikkeline har været i Kusamas udstillingsrum med klaveret og de mange prikker, og det har inspireret hende til den fine tegning, hvor Kusamas klare farver og prikker kommer i spil i en sjov, organisk fiskeform, der snor sig på papiret.

Andreas, 13 år
Andreas har fortolket Kusamas uendelighedsmaleri, hvor de sorte prikker på den gule baggund kan ligner dyr, planter eller noget helt abstrakt.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE OKTOBER 2015

Alexander, 10 år
Alexander har helt sikkert oplevet Yayoi Kusamas store installation med røde balloner i sjove former og med hvide prikker på. Alexander har malet 4 røde figurer og han har endda flere gange brugt det hvide papir til at lave hvide prikker på de røde figurer. Godt fundet på!

Mira, 7 år
Mira har været rigtig tålmodig i sit maleri. Først har hun malet en baggrundsfarve og derefter har hun ventet til det tørrede. Med inspiration fra Yayoi Kusama har hun så malet små netlignende mønstre i gul og blå, og afsluttet med små, lilla prikker.

Jana, 8 år
jana har lavet 4 små græskar i forskellige størrelser og farver. Hun har været inspireret af Yayoi Kusamas mange græskar og har brugt lerredskaberne til at give græskarene en forskelligartet overflade. Bagefter har Jana malet sine minigræskar i flotte faver.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE SEPTEMBER 2015

Svea, 5 år
Svea har været i Kusama-udstillingen og er blevet ”vild med prikker!”. Hendes maleri er da også fyldt med prikker og cirkler i kontrasterende farver, hvor kølige lyserøde og lilla farver, møder varm orange og mintgrøn i en sjov roterende cirkeldans.

Karen, 8 år
Karen har været i AFRIKA-udstillingen og set Wangechi Mutu’s vilde collager. I Karens collage er et fint sammenspil mellem det symmetriske i kompositionen og de organiske dyrekroppe, der nærmest bliver til ornamenter på billedfladen.

Vicktoria, 9 år
Vicktoria har lavet en collage, der er inspireret af ”træerne der skifter farve i løbet af efteråret”. Hun sammensat et reliefbillede, hvor træpinde mimer stammer, græs og siv, og papir klippet i bløde former er trækroner i forskellige efterårsfarver.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE AUGUST 2015

Sebastian Cámara, 10 år
Sebastina er inspireret af udstillingen AFRIKA. Farverne er grå og en varm rød-orange. Formen minder om (kontinentet) Afrika; Stregerne der hurtigt er malet over den røde form kunne fortælle om et stort kontinent delt i mange lande.

Anders, 8 år
Anders er inspireret af ”pindehusene ved søerne og min mormor og en mand med et kamera”. Anders har tegnet alt, hvad han har set i Søhaven. Den blå himmel, træerne og broen over Humlebæk er med på tegningen.

Carolina Cámara, 12 år
Caroline er inspireret af Afrika. Billedet består af livlige streger i rød-brune farver og prikker i gul og mørk orange. Måske har Caroline afprøvet Asger Jorns snor-dyppe metode?

BILLEDKONKURRENCE VINDERE JULI 2015

Peter, 4 år
Peters billede er inspireret af ”Peters palmer” og har både elementer af collage og tegning med blyant, ligesom kunstneren Peter Doig også benytter sig af forskellige teknikker. På billedet ses en ø med et palmetræ, kokosnødder og mange forskellige eksotiske dyr: Fugle, fisk, krabber og en farlig haj.

Jana, 7 år
Janas stemningsfulde billede er inspireret af Peter Doig. Billedet viser en solnedgang og er holdt i mørke nuancer af rød, lille og grå tegnet med farveblyant. Man får næsten helt lyst til at sejle på havet og se solen gå ned over vandet.

Frida, 7 år
Frida er blevet inspireret af Asger Jorns snoremalerier, som hun synes er flotte. Her har Frida selv malet med snore. Baggrunden har hun malet i en sart blå farve, mens snorene i forskellige farver livligt krydser hinanden på maleriet. Det er som om, snorene næsten springer ud af billedet.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE JUNI 2015

Olivia, 5 år
Olivia har måske ladet sig inspirere af Peter Doig, da hun malede dette fine billede. Hun er inspireret af sin ferie, og i maleriet ses et hus midt i et drømmende landskab. Måske ligger huset ved en sø eller i en skov, som Olivia har besøgt i sin ferie?

Julia, 8 år
Julias farverige maleri er inspireret af Peter Doigs landskaber. Der er noget mystisk over maleriet med regnbuen og blandingen af stærke og sarte farver. Julia har været god til at variere penselstrøgene; tynde og tykke i mange retninger.

Axela, 8 år
Axelas collage er inspireret af Peter Doig og hans farvetoner: sorte, gule, grønne, røde og lilla farver. Hun har tegnet blomster som vokser, fordi det regner udenfor. Via 4 små billeder fortælles én historie om fugle og blomster, som findes omkring os.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE MAJ 2015

Mark, 6 år
Mark har digtet videre på en malet baggrund inspireret af Peter Doig. Mark skriver at der mangler billeder og figurer af dinosaurer. På billedet ses tre flotte dinosaurer - og nederst i billedet ses et skræmt menneske, der spræller i luften.

Nova, 8 år
Nova er inspireret af David Hockney og hun har lagt mærke til at Hockney kan lide at tegne i naturen. På Novas lille lerrelief ser man Hockney med gult tøj og sort kasket, der kigger og tegner. Flot med et friskt grønt træ og en mørk baggrund.

Mille, 9 år
Milles kultegning er inspireret af David Hockneys tegninger i naturen. Måske hun har tegnet i Søhaven ved Børnehuset, da hun skriver, at hun er inspireret ”… af alle de grene og træer, der var så flotte og det var som om at de kiggede på mig”. 

BILLEDKONKURRENCE VINDERE APRIL 2015

Max, 9 år
På tegningen ser en person ud af vinduet i et hus i en bakke. Bruger man fantasien ligner det et hoved med græs som hår og et træ i panden. 

Martina, 9 år
Inspireret af David Hockneys kultegninger har Martina indfanget naturen med blyant og brugt kullet til at farvelægge tegningen. 

Karen, 7 år
Karen er inspireret af Louisianas park og Max Ernsts finurlige skulpturer på museet. Det kan man se i hendes collage, hvor skulptur, skyer og træer spiller sammen med den flotte gule baggrund.

billedkonkurrence vindere marts 2015

Silje 10 år

Inspireret af den irske kunstner Richard Mosses værker, hvor det grønne løv er pink i stedet for grønt.

Carolina 11 år

Geometrisk collagebillede der fuldt ud kan leve op til inspirationskilderne - de russiske konstruktivisters dansende billeder. 

Julius, 9 år

Et fint lille hoved i ler - måske inspireret af Paula Modersohn-Beckers malede selvportrætter på lærred. 

Vindere af billedkonkurrencen februar 2015

FELIX 8 ÅR

Inspireret af Paula Modersohn-Beckers portræt - og Felix' eget univers.

MARTHA 13 ÅR

Collage med inspiration fra de russiske konstruktivister fra Celia Ascher samlingen. 

ISABELLA 10 ÅR

Et miks af Paula Modersohn-Beckers malerier af birketræer og udsigten ud over Søhaven.

Vindere af billedkonkurrencen Januar 2015

ELLA VICTORIA FEJFER, 9 ÅR
har ladet sig inspirere af Olafur Eliassons Riverbed. Små klumper ler, malet i grålige nuancer, er sat fast på et stykke pap. Ella har rullet forskellige størrelser klumper ler og prikket dem med huller, så de ligner lavasten. Klumperne er lagt omhyggeligt, så der er variation mellem store og små ”lavasten”, hvilket får den til at ligne et slags mini månelandskab. Midt på pappet er der malet en tyk streg i en mørkere farve, så pappet bliver opdelt. Måske som en lille bæk?

 

 

CARL INLEMANN, 10 ÅR
har tegnet og farvet fire geometriske former. De svæver rundt på en hvid baggrund. Med en sort farve har Carl tegnet flænger på figurerne. Måske er Carl inspireret af kunstneren Lucio Fontana som skar en flænge i sit lærred. I stedet for at skære en flænge har Carl tegnet en flænge. Titlen ”Flænge fra fortiden” er poetisk og kan betyde flere ting.

KARLA NØRBY, 8 ÅR
har malet en pige med lyst hår og fletninger. Pigen kigger ud på os. Eller gør hun? På samme måde som kunstneren Paula Modersohn Becker har Karla malet sit billede, hvor øjnene er meget lidt levende. Vi kan ikke se om hun smiler eller ej. Når udtrykket ligger imellem to modpoler, at smile eller ikke smile, at kigge på os eller ikke kigge på os, så får vi lyst til at blive ved med at undersøge billedet.