Gå til hovedindhold

Månedens billedkonkurrence

TIDLIGERE VINDERE

Herunder finder du tidligere vindere af Månedens Billedkonkurrence i Børnehuset. Materialerne til disse konkurrencer er sponsoreret af Panduro Hobby.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE JULI 2015

Peter, 4 år
Peters billede er inspireret af ”Peters palmer” og har både elementer af collage og tegning med blyant, ligesom kunstneren Peter Doig også benytter sig af forskellige teknikker. På billedet ses en ø med et palmetræ, kokosnødder og mange forskellige eksotiske dyr: Fugle, fisk, krabber og en farlig haj.

Jana, 7 år
Janas stemningsfulde billede er inspireret af Peter Doig. Billedet viser en solnedgang og er holdt i mørke nuancer af rød, lille og grå tegnet med farveblyant. Man får næsten helt lyst til at sejle på havet og se solen gå ned over vandet.

Frida, 7 år
Frida er blevet inspireret af Asger Jorns snoremalerier, som hun synes er flotte. Her har Frida selv malet med snore. Baggrunden har hun malet i en sart blå farve, mens snorene i forskellige farver livligt krydser hinanden på maleriet. Det er som om, snorene næsten springer ud af billedet.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE JUNI 2015

Olivia, 5 år
Olivia har måske ladet sig inspirere af Peter Doig, da hun malede dette fine billede. Hun er inspireret af sin ferie, og i maleriet ses et hus midt i et drømmende landskab. Måske ligger huset ved en sø eller i en skov, som Olivia har besøgt i sin ferie?

Julia, 8 år
Julias farverige maleri er inspireret af Peter Doigs landskaber. Der er noget mystisk over maleriet med regnbuen og blandingen af stærke og sarte farver. Julia har været god til at variere penselstrøgene; tynde og tykke i mange retninger.

Axela, 8 år
Axelas collage er inspireret af Peter Doig og hans farvetoner: sorte, gule, grønne, røde og lilla farver. Hun har tegnet blomster som vokser, fordi det regner udenfor. Via 4 små billeder fortælles én historie om fugle og blomster, som findes omkring os.

BILLEDKONKURRENCE VINDERE MAJ 2015

Mark, 6 år
Mark har digtet videre på en malet baggrund inspireret af Peter Doig. Mark skriver at der mangler billeder og figurer af dinosaurer. På billedet ses tre flotte dinosaurer - og nederst i billedet ses et skræmt menneske, der spræller i luften.

Nova, 8 år
Nova er inspireret af David Hockney og hun har lagt mærke til at Hockney kan lide at tegne i naturen. På Novas lille lerrelief ser man Hockney med gult tøj og sort kasket, der kigger og tegner. Flot med et friskt grønt træ og en mørk baggrund.

Mille, 9 år
Milles kultegning er inspireret af David Hockneys tegninger i naturen. Måske hun har tegnet i Søhaven ved Børnehuset, da hun skriver, at hun er inspireret ”… af alle de grene og træer, der var så flotte og det var som om at de kiggede på mig”. 

BILLEDKONKURRENCE VINDERE APRIL 2015

Max, 9 år
På tegningen ser en person ud af vinduet i et hus i en bakke. Bruger man fantasien ligner det et hoved med græs som hår og et træ i panden. 

Martina, 9 år
Inspireret af David Hockneys kultegninger har Martina indfanget naturen med blyant og brugt kullet til at farvelægge tegningen. 

Karen, 7 år
Karen er inspireret af Louisianas park og Max Ernsts finurlige skulpturer på museet. Det kan man se i hendes collage, hvor skulptur, skyer og træer spiller sammen med den flotte gule baggrund.

billedkonkurrence vindere marts 2015

Silje 10 år

Inspireret af den irske kunstner Richard Mosses værker, hvor det grønne løv er pink i stedet for grønt.

Carolina 11 år

Geometrisk collagebillede der fuldt ud kan leve op til inspirationskilderne - de russiske konstruktivisters dansende billeder. 

Julius, 9 år

Et fint lille hoved i ler - måske inspireret af Paula Modersohn-Beckers malede selvportrætter på lærred. 

Vindere af billedkonkurrencen februar 2015

FELIX 8 ÅR

Inspireret af Paula Modersohn-Beckers portræt - og Felix' eget univers.

MARTHA 13 ÅR

Collage med inspiration fra de russiske konstruktivister fra Celia Ascher samlingen. 

ISABELLA 10 ÅR

Et miks af Paula Modersohn-Beckers malerier af birketræer og udsigten ud over Søhaven.

Vindere af billedkonkurrencen Januar 2015

ELLA VICTORIA FEJFER, 9 ÅR
har ladet sig inspirere af Olafur Eliassons Riverbed. Små klumper ler, malet i grålige nuancer, er sat fast på et stykke pap. Ella har rullet forskellige størrelser klumper ler og prikket dem med huller, så de ligner lavasten. Klumperne er lagt omhyggeligt, så der er variation mellem store og små ”lavasten”, hvilket får den til at ligne et slags mini månelandskab. Midt på pappet er der malet en tyk streg i en mørkere farve, så pappet bliver opdelt. Måske som en lille bæk?

 

 

CARL INLEMANN, 10 ÅR
har tegnet og farvet fire geometriske former. De svæver rundt på en hvid baggrund. Med en sort farve har Carl tegnet flænger på figurerne. Måske er Carl inspireret af kunstneren Lucio Fontana som skar en flænge i sit lærred. I stedet for at skære en flænge har Carl tegnet en flænge. Titlen ”Flænge fra fortiden” er poetisk og kan betyde flere ting.

KARLA NØRBY, 8 ÅR
har malet en pige med lyst hår og fletninger. Pigen kigger ud på os. Eller gør hun? På samme måde som kunstneren Paula Modersohn Becker har Karla malet sit billede, hvor øjnene er meget lidt levende. Vi kan ikke se om hun smiler eller ej. Når udtrykket ligger imellem to modpoler, at smile eller ikke smile, at kigge på os eller ikke kigge på os, så får vi lyst til at blive ved med at undersøge billedet.

Vindere af billedkonkurrencen December 2014

UMA 13 ÅR
Uma er inspireret af kunstneren Olafur Eliassons værk Model Room.

 

 

Hun har skabt en smuk, rumlig stjerne-form. Modellen virker rund, men består af otte trekanter. Denne dobbelthed er med til, at give modellen et både blødt og kantet udtryk. Det er flot, at modellen er flettet sammen.

WILLIAM 13 ÅR
William har arbejdet med geometriske former.

 

 

Inspireret af kunstneren Auguste Herbin har William brugt trekanter, rektangel, firkant og cirkel og skabt flere lag i billedet ved at tegne formerne ind over hinanden og farvelægge dem. Det giver en fornemmelse af, at farverne blander sig med hinanden. William skriver, at han er inspireret af Vesterbro. Måske er det rækværkerne langs Metrobyggerierne, der er udsmykket med kunstværker og poesi?

SOFIA 7 ÅR
Sofia har været inspireret af kunstnerne Jean Dubuffet og Olafur Eliasson.

 

 

Sofia har valgt et naturmotiv og klare farver. Himlen har en frisk, blå farve og ingen skyer. Måske har Sofie vandret nedad museumsgangene og kigget på de mange blade, der vokser på jorden langs vinduerne. De har den samme grønne farve som græsset i Sofias billede. Fra græsset springer blomster i forskellige lyse og grågrønne nuancer op i luften. Blomsterne bliver fremhævet af det hvide rundt om dem.

Vindere af billedkonkurrencen november 2014

GERTRUD 7 ÅR
Billedet ligner en stjerne i forskellige farver.

 

Kigger man tæt på billedet ses forskellige geometriske former, der er hurtigt farvet i forskellige farver. Gertrud har måske ladet sig inspirere af August Herbin. I stedet for at kategorisere formerne i felter eller rum som August Herbin gør, har Gertrud lagt formerne i en rundkreds, så de danner en form for stjerne.     

 

AMALIE 8 ÅR
Maleriet er lidt ru, malet med brunlige farver, der skiftevis er duppet og malet på.

Det resulterer i at Amalie får malet et flot og spændende billede med varierende strukturer i landskabsformerne. Hun har måske gået rundt i Riverbed og mærket de ru sten, hvorefter hun har malet sine oplevelser efterfølgende? Den grove tekstur er kaffegrums, som Amalie så fint har malet ind i sine bakker eller bjerge. 

MARIA 11 ÅR
Hvad har en elefant at gøre i Olafur Eliassons Riverbed?

 

 

180 tons sten = 30 elefanter har Maria skrevet. Selv har hun med blyant tegnet én elefant, der står på en masse små lavasten. Lidt længere fremme foran elefanten bliver stenene større og har en anderledes struktur. Fin tegning og en sjov tanke, som hun evt. har diskuteret med sin mor eller far. 

VINDERE AF BILLEDKONKURRENCEN OKTOBER 2014

ALEXANDRA 14 ÅR
Alexandra har modelleret en fin blomst i rødler.

 

Hun har modelleret inde fra blomstens centrum og har skiftevis sat blomster og kronblade på med rødler. Hun er inspireret af kunstneren Emil Nolde, som malede blomstermalerier. Hun har på en fin teknisk måde forvandlet sine indtryk i en rummelig blomst.  

ELIOT 6 ÅR
Eliot har været en tur i Søhaven.

 

 

 

 

Her har han med en tynd fin tusch tegnet et kort over hvor han har gået. På ruten ses stier og træer og broen over Humlebæk er også indtegnet. Tegningen er efterfølgende farvelagt med brunlige og grønlige tynde akvarelfarver. Tegningen virker inspirerende, så man får lyst til at gå turen i Søhaven - på samme måde som kunstneren Olafur Eliasson inviterer os til at gå en tur i sit værk Riverbed.

 

ISABELL 7 ÅR
Isabell har brugt forskellige cirkelstørrelser, trekanter og firkanter, både aflange og ligesidede.

Til forskel fra kunstneren August Herbins orden med de enkeltvise geometriske former, ligger Isabells former spredt ud på papiret i flere lag. Hun har brugt modsatte farver som f.eks. rød og grøn eller orange og blå. Der hvor de geometriske former og farver ligger ovenpå hinanden og evt. blev blandet har Isabell valgt sine egne overraskende farver, som stikker ud på en spændende måde. 

VINDERE AF BILLEDKONKURRENCEN SEPTEMBER 2014

LUCAS 7 ÅR
Lucas har tegnet en meget fin tegning.

 

Tegningen forestiller  ”En dame, der er blevet forelsket i en skulptur”. Damen har fået en firkantet mave ligesom skulpturen. Måske har Lucas set skulpturen, der hedder frøen af Max Ernst. Frøen tager imod en buket blomster og i taleboblen har Lucas tegnet fine luftige bobler; samme form som munden! Himlen er blå, græsset er grønt og solen skinner. Flot tegnet og godt fundet på at gøre skulpturen ”levende”.

 

MILLE OG JULIE 15 & 16 ÅR
Mille og Julie har malet et fællesbillede.

 

Billedet er malet med rolige, vandrette penselstrøg. Farverne er blå og rød der nogle steder blandes farverne og bliver til violet. Øverst til venstre i billedet svæver et blankt rødt hjerte. Baggrundens klare blå fremhæver hjertets farve og form. Billedet kan minde om nogle af Emil Noldes farvestærke malerier af himmel og hav. Mille og Julies skriver dog, at billedet er inspireret af Tommelfingeren af Cesar …..ting der står ud helt alene…

 

FREJA 6 ÅR
Freja har tegnet et billede med geometriske former.

 

Hun skriver, at hun er inspireret af sin hjerne.  Hun har tegnet efter skabeloner og har derefter selv digtet videre. Den orange rektangulære form danner baggrund. Ovenpå ses et lysegrønt kvadrat. Kvadratet er fyldt med en mørkegrøn cirkel. To trekanter  - en orange og en lilla vender  spidsen nedad og lapper over de andre farver. Tegningen viser opfindsom brug af enkle geometriske former.

 

Vindere af Billedkonkurrencen AUGUST 2014

Ida Marie 14 år
Ida Marie er inspireret af efterårets blomster og Emil Nolde.

Billedet er malet med en dækkende vandfarve der hedder gouache. Der er en lethed over malestrøgene og en fin balance i fordelingen af de rosa og blå blomster. Stilkene er meget tynde og fine som kontrast til de store grønne blade malet med en tykkere pensel.

 

Hannah 12 år
Hannah er inspireret af det italienske landskab.

 

Emil Nolde malede også malerier af landskab, hav og himmel. Hannah har brugt gouache. Gouachen er brugt på forskellige måder; havet nederst i billedet er malet i flere blå/ grønne lag. Bjergene er malet med en tyk, varm rødbrun farve, man kan se penslen følger bjergenes stejle hældning. Himlen er malet med små dup i rød, gul og blå, de viser at solens gule farver smitter af på himlen.

 

Cosmo Kyriakidis 6 år
Cosmo har skabt en sjov og fantasifuld collage.

 

Collagen viser en "levende" skulptur, som er klippet i sort papir og kopier af skulptur, træer og bygninger fra Louisianas skulpturpark. Cosmo har forklaret hvad skulpturen er inspireret af: "Skulpturen blev til halv mand og halv giraf. På den måde kan skulpturen nå æblerne, der hænger højt på æbletræerne. Den kan ikke være inde i et hus."