Gå til hovedindhold

Lydture 2013

Her har du mulighed for at læne dig godt tilbage – måske lukke øjnene for en stund – og lade dig føre med på én af de otte Lydture, der var i spil på Louisiana i forbindelse med Literature festivalen 2013. Thomas Boberg undersøger f.eks. effekten af tømmermænd i mødet med Asger Jorn. Dy Plambeck graver døde soldater op af Søhaven og Harald Voetmann finder sammenhænge mellem aztekiske offerritualer og den store danske brunch-buffet. Og så er der gode råd til unge kunstnere fra Yoko Ono.

TOMOMI ADACHI
The Honey Bee
is Almost Gone...

Den fulde titel af Adachis lydtur var "The Honey Bee is Almost Gone with His Three Wives Whose Names are the Same". Kunne høres ved det lille japanske ahorntræ midt i Skulpturparken. (Varighed: 5 min. På engelsk. Stemmer: Lu Olkowski, Emily Botein og Kristiania Clark)

THOMAS BOBERG
Dead Drunk Danes

Dialog om kunsten, livet – og parforholdet – der udspringer af Asger Jorns monumentale maleri Dead Drunk Danes i museets Jorn-rum. (Varighed: 7 min. Med Sarah Boberg)

METTE MOESTRUP
22 TRIN

Om trin, dét at tage et skridt – og dét at tænke over det. Mette Moestrup har skrevet dette stykke til vindeltrappen, der fører mellem balkonen og Store Sal i østfløjen.
(Varighed: 4 min.)

ASTA OLIVIA NORDENHOF
SÆTNINGER I ASGER JORN RUMMET

"De strøg dér er så afgjort en ræv, mens dem derovre, de kunne godt være en borgmester." Asta Olivia Nordenhof ser bl.a. på fredelige bæster i Asger Jorns billeder.
(Varighed: 8 min. Indtalt af Anne Vester Høyer)

MIKKEL THYKIER
OG MONIA SANDER
SMÅ SKRIDT

I nordgangen ud for Alberto Giacomettis skulptur Femme qui marche bliver der tid til at fundere over dét at gå på museum - eller sidde eller ligge eller komme eller vende tilbage...
(Varighed: 9 min.)

HARALD VOETMANN
XIPE TOTEC OG DEN STORE DANSKE BRUNCH-BUFFET

Er der en sammenhæng? Mellem danskernes brunch-buffet og aztekiske offerritualer? Og hvordan står det til med kunstnerparret? Harald Voetmann er inspireret af en præcolumbiansk figur i Wessel Bagge-samlingen.
(Varighed: 8 min. Med Johanne Dalgaard)

YOKO ONO
LETTER TO A YOUNG ARTIST

"The world is your oyster – it will provide you with unlimited material for your art." I forbindelse med udstillingen, der blev vist hen over sommeren 2013, skrev og indtalte Yoko Ono denne lykønskning og disse råd til et ungt menneske, der har valgt at blive kunstner.
(Varighed: 3 min. På engelsk)