Gå til hovedindhold

Louisiana Børnehus

På Louisiana har børnene som et af de få steder i museumsverdenen deres eget hus. Siden åbningen i 1994 har huset fungeret som et levende og inspirerende fristed for flere generationer af børn og unge, der her har kunnet bruge deres sanser og fantasi og fået en både oplevelsesrig og helt naturlig introduktion til kunstens verden.

Børnehuset er i løbet af ugen og i weekenden ramme om en lang række varierede aktiviteter, bl.a. åbne værksteder, som både knytter sig til aktuelle udstillinger og værker i samlingen. Særlige værkstedsaktiviteter og tilbud til de små, lidt større og familierne er på programmet i skolernes ferier, og så arrangerer Børnehusets medarbejdere også flere gange om året de populære Billedskoler og Billedværksteder, hvor hhv. børn og voksne får tid og mulighed for at eksperimentere med kunstneriske teknikker og materialer.

20 Års fødselsdag

Mandag den 15. september 2014 kom skolebørn fra hele landet til Louisiana for at fejre at Louisiana Børnehus fyldte 20 år.
Museet havde inviteret 1300 børn og deres lærere til en dag med workshops og Hat-walk på Louisiana.

aktiviteter for børn

Hver eneste dag i dagtimerne er der åbne værksteder i Børnehuset, hvor børn mellem 4 og 16 år kan arbejde kreativt – male, tegne, modellere og udforske de voksne kunstneres og arkitekters arbejdsmetode og udtryk. Alle børn kan deltage i månedens billedkonkurrence med de billeder og værker, de har skabt i Børnehuset.

For børn, der har lyst til at udforske og udvikle deres kreative evner, tilbydes Billedskoler både forår, sommer og efterår.

I skoleferier og omkring højtider arrangerer Børnehuset særlige aktivitetsprogrammer.

Alle aktiviteter for børn tager udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger og i Louisianas samling, så børnene præsenteres for kunstnerne og deres værker, som de så efterfølgende kan lade sig inspirere af i deres egne udfoldelser. Det er Louisianas kunstfaglige medarbejdere, der tilrettelægger og forestår de forskellige aktiviteter.

SE MERE UNDER DET SKER FOR BØRN

Rum og arkitektur


Louisiana Børnehus består af 500 børnevenlige kvadratmeter, fordelt over tre etager. Huset er tegnet af arkitekt Claus Wohlert som sammenhængende organiske og funktionelle rum, der er tilpasset børns aktive dialog med moderne kunst. Her er ingen afgrænsninger og tærskler. Og rummenes naturlige forløb opfordrer til bevægelse, nysgerrighed og aktiv udforskning med kunstens materialer og teknikker.

 

SØHAVEN FOR BØRN

Uden for Børnehusets vinduer ligger Søhaven, hvor man gå på opdagelse ad kringlede stier. I dag er søen en fredelig kulisse for Børnehus og Giacometti-sal og således del af det samspil mellem arkitektur, natur og kunst, man hele tiden møder på Louisiana.
Haven er et oplagt sted at spise den medbragte madpakke, mens man nyder udsigten. Og det er også her, man finder Louisianas populære rutschebane!

Søhaven har sit navn fra Kirkesøen el. Humlebæk sø, der oprindeligt blev udgravet og omdannet til en befæstet kaperhavn under englændernes bombardement af København i 1807. Bag de høje volde og skanser kunne der ligge op til hundrede små kanonbåde eller kaperskibe. Med adgang til Øresund skulle de bekæmpe og erobre de engelske orlogs- og handelsfartøjer i danske farvande. Anlægget kom dog aldrig til at fungere som krigshavn, da krigen sluttede, før det stod færdigt.BØRNEHUSET

TIR-SØN 11-18
HELLIGDAGE 11-18
MANDAG LUKKET

 

Aktiviteterne
lukker 17.30 

Fødselsdagsværksted
i Børnehuset

Kunne du tænke dig at lave noget anderledes i anledning af din fødselsdag?
inviter dine venner til fødselsdagsværksted i Børnehuset.

VARIGHED: 2 timer
PRIS: Kr. 950

Sammen med en kunstformidler fra Børnehuset går I på opdagelse i en af Louisianas udstillinger og taler om og tegner, hvad I ser. Bagefter arbejder I med billeder eller skulpturer i Børnehusets værksted, hvor der er mulighed for at afprøve forskellige materialer og teknikker. Fødselsdagsgaver, kage, flag, mad og sang må vente, til I er hjemme igen. Det bliver der slet ikke tid til i værkstedet!

Vælge mellem følgende temaer:

  • Skulpturens forvandlinger
  • Maleriets forvandlinger
  • Asger Jorn - maleri
  • Giacometti – skulptur
  • Skulpturparken

ANTAL: Max 16 børn og 2 voksne
PRIS: Kr. 950 (prisen er inkl. materialer og saftevand samt kaffe/te til de voksne)
VARIGHED: 2 timer
HVORNÅR: Fredage 14.00-16.00 eller lørdage 11.00-13.00
BOOKING: Ring på tel 4919 0719 (tirsdag-fredag 9.00 -15.00)

Værkstedet kan naturligvis også bookes, hvis man ikke har fødselsdag, men bare har lyst til en anderledes oplevelse med venner eller familie.

AKTIVITETER FOR VOKSNE

Børnehuset danner også ramme om kreative aktiviteter for voksne. Med udgangspunkt i de aktuelle udstillinger udbydes f.eks. Billedværksteder, som både giver en dybere indføring i den pågældende udstilling og giver mulighed for at træne ens eget kreative talent under kyndig vejledning. Øvelserne i værkstedet kan have fokus på maleri, tegning, skulptur eller installation. 

SE MERE OM WORKSHOPS FOR VOKSNE


PANDURO HOBBY
 er sponsor af materialer til Louisiana Børnehus