Gå til hovedindhold

2 -10. klasse & ungdomsudd. mm.

LOUISIANA LEARNING tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

Del dine oplevelser med os: #LouisianaLearning

Aktuelt forløb
Paula Modersohn-Becker 

5.12.2014 - 6.4.2015 

SIDSTE CHANCE: UNDERVISNINGSFORLØB PÅ TYSK. 
Lad dine elever øve sig i at tale tysk, mens I sammen oplever én af de kvindelige profiler i det moderne europæiske maleri.
Krop, identitet, barndom og skønhed er nogle af de temaer...

"Vi oplevede pigerne mere reflekterede og ærlige, måske fordi det kun var piger. Også i forhold til netop denne kunstner, der beskæftiger sig med kvindefrigørelse og udtrykker glæde ved mangfoldigheden og det uperfekte”. Citat af lærer Birgitte Geilager i forbindelse med et 2-timers undervisningsforløb i Paula Modersohn-Becker. 5. årgangs piger, Humlebæk Skole.

...den tyske modernist, Paula Modersohn-Becker (1876-1907) tog op i sine radikalt fornyende malerier for over 100 år siden. Hun er kendt for at kaste sit nysgerrige blik på kvindefiguren og for et værk, der skaber en særlig forening af det primitive liv blandt helt almindelige mennesker på landet og en storhed og monumentalitet, der peger ud over Nordtysklands brune moselandskaber. I sine fremstillinger af kvinder og børn, af moderfiguren og af sig selv eksperimenterer hun hele tiden med form og identitet. 

Louisiana Learning tilbyder 1 og 2 timers-undervisningsforløb i Paula Modersohn-Becker. 
Kombinér evt. forløbet med forløbet Kroppens Sprog, hvor værker af andre kunstnere fra Louisianas samling bliver inddraget som en del af undervisningsforløbet. Hvis du ønsker dette, husk at oplyse det til Bookingen, når du ringer og bestiller.

HVORNÅR: Tirsdag-fredag 11.15 og 13.00. 1-times forløb tilbydes også 12.30 og 14.00.
ANTAL: Max 28 elever
PRIS: Kr. 400 for 1-time. Kr. 800 for 2-timer. Priserne er inkl. kunstformidler, materialer og entré.
BOOKING: Ring på tlf: 49 19 07 19 (tirsdag - fredag 9.00-15.00)
MØDESTED: I Foyeren ved museets indgang

VI GENTAGER SUCCESSEN MED UNDERVISNINGSFORLØB PÅ TYSK!
Lad dine elever øve sig i at tale tysk, mens I sammen oplever én af de kvindelige profiler i det moderne europæiske maleri. Flere af Modersohn-Beckers værker indgik i nazisternes udstilling med "Entartete Kunst" i 1937. Hun er desuden kendt for sit nære venskab med digteren Rainar Maria Rilke, hvis Requiem für eine Freundin er skrevet til hende. Kunstformidleren Greta Kühnast bor til daglig i Berlin, men taler også dansk og arbejder på Louisiana som assistent på udstillingen. Hun vil fortælle om udstillingen på letforståeligt tysk og samtidig få eleverne til at tale med hinanden om malerierne og hjælpe dem med at finde de tyske ord.

MODERSOHN-BECKER PÅ TYSK
Vælg mellem følgende datoer:
21.1., 28.1., 4.2.
Alle dage 11.15, 12.30 og 14.00. 

Richard Mosse. Drag, 2012. Soldat fra Mai Mai Yakutumba-militsen slæber en anden soldat gennem græsset i en kampsimuleringsøvelse, i nærheden af South Kivu, Demokratisk Republik Congo. © Richard Mosse. Courtesy kunstneren, Jack Shainman Gallery & carlier | gebauer

INSPIRATIONSDAG
BRUG KUNSTEN: AFRIKA I NYT LYS

Temaet for den tredje BRUG KUNSTEN inspirationsdag 9.4.2015 er Afrika. Louisiana kaster med to forskellige udstillinger i 2015 hver sit blik på det komplekse kontinent: RICHARD MOSSE fra 5.2-25.5 og AFRIKA fra 25.6-25.10.

PROGRAM OG TILMELDING 9.4.2015

TIDLIGERE INSPIRATIONSDAGE

Richard Mosse: Video installation 'The Enclave'. Photo: Installation shots UNSW Sydney, 2014: ©Lizzie Eve .

Glæd dig til
Richard Mosse

5.2.2015 - 25.5.2015

Videoinstallationen The Enclave af den irske kunstner Richard Mosse er et rystende vidnesbyrd fra det splittede Congo. Over en periode på tre år har Mosse rejst i det østlige Congo og her fulgt de bevæbnede...

...oprørsgrupper i en krigszone præget af etniske konflikter og massakrer på civile. Med sine flere end 5,4 millioner ofre bliver krigen kaldt Den Afrikanske Verdenskrig og er beskrevet som den største humanitære katastrofe siden Anden Verdenskrig.

Richard Mosse gør med The Enclave et forsøg på at synliggøre denne glemte tragedie. Seks videoskærme med konstant skiftende billeder leverer en ophobning af emotionelt og sanseligt ladede billeder, der aldrig samles i en helhed, men forbliver indtryk, en række stærke følelsesmæssige påvirkninger.

Hør kunstneren fortælle om sit arbejde i video-interviewet her.

OBS! Kun undervisning til ungdomsuddannelser!

Louisiana Learning tilbyder 1-times undervisningsforløb i Richard Mosse-udstillingen.

HVORNÅR: Tirsdag-fredag 11.15, 12:30, 13.00 og 14.00.
ANTAL: Max 28 elever.
PRIS: Kr. 400 for 1-time. Prisen er inkl. kunstformidler, materialer og entré.
BOOKING: Ring på tlf: 49 19 07 19 (tirsdag - fredag 9.00-15.00)
MØDESTED: I Foyeren ved museets indgang.

Jeff Wall, Boxing, 2011.Light-jet print. Courtesy Jeff Wall. © Jeff Wall.

Glæd dig til
Jeff Wall

12.3.2015 - 21.6.2015

”Det er dig, der skriver manuskriptet”, siger den canadiske kunstner Jeff Wall (f. 1946), som bruger fotografiet til at skabe åbne billedfortællinger. Planlæg allerede nu en forårstur til Louisiana med din klasse, oplev de store sceniske stykker, hvor hverdagens almindeligheder blander sig med det filmiske, og digt selv med.

1-times forløb

TIRS - FRE
11.15
12.30
13.00
14.00

 

PRIS: KR. 400

2-timers forløb

TIRS - FRE
11.15
13.00

 

 

 

PRIS: KR. 800

kunsteder.dk

Hvad gør kunsten ved stedet? Og hvad gør stedet ved kunsten? Kunsteder.dk er et undervisningssite, hvor gymnasielærere og elever kan finde viden og inspiration til at beskæftige sig med kunst og dens kontekst som en del af undervisningen i både billedkunst, dansk, medier, drama, historie og samfundsfag, samt i tværfaglige forløb.

Mobilguide
til parken

Hør historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.  

Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets trådløse netværk.

DU KAN OGSÅ HENTE MOBILGUIDEN HER

FAGLIG SPARRING
inspiration til undervisningen

Få en introduktion til vores aktuelle udstillinger og få mulighed for at udveksle ideer til din undervisning med andre undervisere. Louisiana Learning afholder desuden seminarer, der stiller skarpt på spørgsmål som hvorfor er det vigtigt at sætte kunst på skemaet, og hvordan kunst kan inddrages på tværs af fagene? 

Projektsamarbejder

Louisiana Learning samarbejder med flere skoler, gymnasier og organisationer omkring længerevarende forløb. Det giver mulighed for at gå i dybden og udvikle indholdet i fællesskab. Vi hører gerne fra dig, hvis du har forslag til spændende fælles projekter.

LOUISIANA PÅ EGEN HÅND

I kan også besøge Louisiana på egen hånd uden undervisning. Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00.
PRIS: Kr. 120

Ved uanmeldt besøg skal der betales normal entré til museet. 

Kontakt os

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

learning@louisiana.dk

UBS er sponsor for Louisiana Learning