Gå til hovedindhold

2 -10. klasse & ungdomsudd. mm.

LOUISIANA LEARNING tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

Del dine oplevelser med os: #LouisianaLearning

Jeff Wall, Boxing, 2011.Light-jet print. Courtesy Jeff Wall. © Jeff Wall.

Aktuelt forløb
Jeff Wall

12.3.2015 - 21.6.2015

”Det er dig, der skriver manuskriptet”, siger den canadiske kunstner Jeff Wall (f. 1946), som bruger fotografiet til at skabe åbne billedfortællinger. Planlæg allerede nu en forårstur til Louisiana med din klasse, oplev de store sceniske stykker, hvor hverdagens almindeligheder blander sig med det filmiske, og digt selv med.

Hørsholm Lilleskole, 5. klasse, på besøg. Foto: Line Ali Chayder.  Produktionsskolen K-U-B-A på besøg. Foto: Frederik Højfeldt Nielsen.

Louisiana Learning tilbyder 1-times undervisningsforløb i Jeff Wall-udstillingen.

Se også interviewet med Jeff Wall på Louisiana Channel her, hvor de snakker om arbejdet med steder, mennesker og variationer af skønhed.

HVORNÅR: Tirsdag-fredag 11.15, 12:30, 13.00 og 14.00.
ANTAL: Max 28 elever.
PRIS: Kr. 400 for 1-time. Prisen er inkl. kunstformidler, materialer og entré.
BOOKING: Ring på tlf: 49 19 07 19 (tirsdag - fredag 9.00-15.00)
MØDESTED: I Foyeren ved museets indgang.

Richard Mosse: Video installation 'The Enclave'. Photo: Installation shots UNSW Sydney, 2014: ©Lizzie Eve .

Aktuelt forløb
Richard Mosse

5.2.2015 - 25.5.2015

Videoinstallationen The Enclave af den irske kunstner Richard Mosse er et rystende vidnesbyrd fra det splittede Congo. Over en periode på tre år har Mosse rejst i det østlige Congo og her fulgt de bevæbnede...

...oprørsgrupper i en krigszone præget af etniske konflikter og massakrer på civile. Med sine millioner af ofre bliver krigene i dette område kaldt "Den Afrikanske Verdenskrig" og er beskrevet som den største humanitære katastrofe siden Anden Verdenskrig.

Krigene fylder dog meget lidt i mediebilledet. Netop med usynligheden som våben, i form af en særlig militær overvågningsfilm, som registerer det usynlige spektrum af infrarødt lys, gør Mosse et forsøg på at synliggøre disse glemte tragedier. Seks videoskærme med konstant skiftende billeder leverer en ophobning af emotionelt og sanseligt ladede billeder, der aldrig samles i en helhed, men forbliver indtryk, en række stærke følelsesmæssige påvirkninger.

Mosse både trækker på og bryder med de gængse konventioner inden for dokumentargenren ved fx at kombinere krigens rædsler med naturens skønhed.  ”Sometimes war is beautiful (…) Beauty is one of the mainlines to make people feel something. It is the sharpest tool in the box.”

Udstillingen kan fx inddrages i historie, samfunds- og mediefag i gymnasiet. Den kan også bruges til at undersøge dokumentargenren i forbindelse med et medieforløb i faget dansk.

”I want to challenge documentary photography – throw it against the wall so it breaks into pieces”. Richard Mosse.

Hør kunstneren fortælle om sit arbejde i video-interviewet her.

OBS! Kun undervisning til ungdomsuddannelser!

Louisiana Learning tilbyder 1-times undervisningsforløb i Richard Mosse-udstillingen.

HVORNÅR: Tirsdag-fredag 11.15, 12:30, 13.00 og 14.00.
ANTAL: Max 28 elever.
PRIS: Kr. 400 for 1-time. Prisen er inkl. kunstformidler, materialer og entré.
BOOKING: Ring på tlf: 49 19 07 19 (tirsdag - fredag 9.00-15.00)
MØDESTED: I Foyeren ved museets indgang.

Aktuelt forløb
Paula Modersohn-Becker 

5.12.2014 - 6.4.2015 
 
Krop, identitet, barndom og skønhed er nogle af de temaer den tyske modernist, Paula Modersohn-Becker (1876-1907), tog op i sine radikalt fornyende malerier for over 100 år siden. Hun er kendt...

Foto: 5. årgangspiger, Humlebæk Skole laver iscenesatte selvportrætter.8. klasse, Kokkedal Skole undersøger selvportrætterLærerstuderende fra Oslo laver collager inspireret af Paula Modersohn-Becker

...for at kaste sit nysgerrige blik på kvindefiguren og for et værk, der skaber en særlig forening af det primitive liv blandt helt almindelige mennesker på landet og en storhed og monumentalitet, der peger ud over Nordtysklands brune moselandskaber. I sine fremstillinger af kvinder og børn, af moderfiguren og af sig selv eksperimenterer hun hele tiden med form og identitet. 

Vi oplevede pigerne mere reflekterede og ærlige, måske fordi det kun var piger. Også i forhold til netop denne kunstner, der beskæftiger sig med kvindefrigørelse og udtrykker glæde ved mangfoldigheden og det uperfekte, siger lærer Birgitte Geilager fra Humlebæk Skole i forbindelse med et 2-timers undervisningsforløb i Paula Modersohn-Becker. 

Louisiana Learning tilbyder 1- og 2-timers undervisningsforløb i Paula Modersohn-Becker. I værkstedet arbejder vi med malede selvportrætter eller med collager inspireret af Paula Modersohn-Beckers værker.
Kombinér evt. forløbet med forløbet Kroppens Sprog, hvor værker af andre kunstnere fra Louisianas samling bliver inddraget som en del af undervisningsforløbet. Hvis du ønsker dette, husk at oplyse det til Bookingen, når du ringer og bestiller.

HVORNÅR: Tirsdag-fredag 11.15 og 13.00. 1-times forløb tilbydes også 12.30 og 14.00.
ANTAL: Max 28 elever
PRIS: Kr. 400 for 1-time. Kr. 800 for 2-timer. Priserne er inkl. kunstformidler, materialer og entré.
BOOKING: Ring på tlf: 49 19 07 19 (tirsdag - fredag 9.00-15.00)
MØDESTED: I Foyeren ved museets indgang

Richard Mosse. Drag, 2012. Soldat fra Mai Mai Yakutumba-militsen slæber en anden soldat gennem græsset i en kampsimuleringsøvelse, i nærheden af South Kivu, Demokratisk Republik Congo. © Richard Mosse. Courtesy kunstneren, Jack Shainman Gallery & carlier | gebauer

INSPIRATIONSDAG
BRUG KUNSTEN: AFRIKA I NYT LYS

Temaet for den tredje BRUG KUNSTEN inspirationsdag 9.4.2015 er Afrika. Louisiana kaster med to forskellige udstillinger i 2015 hver sit blik på det komplekse kontinent: RICHARD MOSSE fra 5.2-25.5 og AFRIKA fra 25.6-25.10.

PROGRAM OG TILMELDING 9.4.2015

TIDLIGERE INSPIRATIONSDAGE

Unge uledsagede asylansøgere sætter drager op på stranden foran Louisiana i forbindelse med projektet Med kunsten som rejsekammerat. Foto: Line Ali Chayder.

Internationalt seminar
Med kunsten i kufferten

Onsdag 22.4.2015, 9.30 – 16.15

Louisiana Learning inviterer til internationalt seminar med afsæt i museets forløb for asylsøgende børn og unge med kunsten som rejsekammerat.

Seminaret sætter fokus på, hvordan kunst kan skabe rum for fordybelse, styrke sociale relationer og være et afsæt for at fortælle sin egen historie.

Louisianas formidlingsprojekt Med kunsten som rejsekammerat er seminarets udgangspunkt. Elever fra Røde Kors skoler har i særligt tilrettelagte forløb mødt kunsten og arbejdet med opgaver formuleret ud fra de værker, de har oplevet på museet. Mødet med kunsten og fordybelsen i materialerne har fungeret som socialt rum, refleksions- og frirum – et sted hvor bekymringer og problemer ikke har været udgangspunktet.

Seminaret er for dig, der arbejder med sårbare grupper og er nysgerrig i forhold til, hvordan kunst kan inddrages, eller dig, der arbejder inden for kulturområdet og ønsker at invitere marginaliserede grupper indenfor.

Demokrati på spil

Elever fra Allerød Gymnasium og Københavns Åbne Gymnasium udstiller på TATE. Eleverne har i samarbejde med kunsteren Albert Potrony udviklet et demokratispil på Louisiana, som de har opført live på TATE sammen med engelske elever. Live-opførelsen er en del af TATEs udstilling Reach Out i forbindelse med det internationale læringsprogram ART EXCHANGE. 

 

1-times forløb

TIRS - FRE
11.15
12.30
13.00
14.00

 

PRIS: KR. 400

2-timers forløb

TIRS - FRE
11.15
13.00

 

 

 

PRIS: KR. 800

Undervisningssite
KUNST OG STEDER

Hvad gør kunsten ved stedet? Og hvad gør stedet ved kunsten? Kunsteder.dk er et undervisningssite, hvor gymnasielærere og elever kan finde viden og inspiration til at beskæftige sig med kunst og dens kontekst som en del af undervisningen i både billedkunst, dansk, medier, drama, historie og samfundsfag, samt i tværfaglige forløb.

KUNSTEDER.DK

Mobilguide
til parken

Hør historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.  

Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets trådløse netværk.

DU KAN OGSÅ HENTE MOBILGUIDEN HER

FAGLIG SPARRING
inspiration til undervisningen

Få en introduktion til vores aktuelle udstillinger og få mulighed for at udveksle ideer til din undervisning med andre undervisere. Louisiana Learning afholder desuden seminarer, der stiller skarpt på spørgsmål som hvorfor er det vigtigt at sætte kunst på skemaet, og hvordan kunst kan inddrages på tværs af fagene? 

Projektsamarbejder

Louisiana Learning samarbejder med flere skoler, gymnasier og organisationer omkring længerevarende forløb. Det giver mulighed for at gå i dybden og udvikle indholdet i fællesskab. Vi hører gerne fra dig, hvis du har forslag til spændende fælles projekter.

LOUISIANA PÅ EGEN HÅND

I kan også besøge Louisiana på egen hånd uden undervisning. Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00.
PRIS: Kr. 120

Ved uanmeldt besøg skal der betales normal entré til museet. 

Kontakt os

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

learning@louisiana.dk

UBS er sponsor for Louisiana Learning