Gå til hovedindhold

2 -10. klasse & ungdomsudd. mm.

LOUISIANA LEARNING tilbyder undervisning til klasser fra 2. klasse og op efter. Besøg museet i 1 eller 2-timers undervisningsforløb eller kom på egen hånd. Før og efter besøget kan du benytte dig af vores gratis undervisningsmaterialer til at arbejde med hjemme i klassen.

Louisiana Learning lægger vægt på fælles undren, diskussion og eksperimenter i mødet med kunsten. Al undervisning er dialogbaseret og foregår altid foran værkerne med kreative øvelser undervejs. Med et 2-timers undervisningsforløb kan klassen også besøge vores værksted og udfolde sig kreativt i en anden skala. Vælg mellem forløb i de aktuelle udstillinger eller faste forløb med afsæt i museets samling.

I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har projektuge, udvekslingsklasser eller ideer til et spændende samarbejde.

Hilma af Klint

Hvorfor insisterede Hilma af Klint på, at hendes værker først måtte offentliggøres tyve år efter hendes død? Start foråret i et hidtil uset univers af former, farver og symboler og vurdér selv, om ikke tiden er moden til at tage imod hendes værker nu?

Svenske Hilma af Klint har hidtil ikke optaget meget plads i kunsthistorien, men med et billedunivers, der er visuelt stærkt, farveeksperimenterende og symbolrigt, kan hun i dag indskrives som én af den abstrakte kunsts pionerer. 

Hun er banebrydende for den kunst, som vender sig væk fra gengivelsen af den synlige verden. Hilma af Klint kæder indre erfaring og symbolsprog sammen i abstrakte malerier, som aldrig blev vist offentligt i hendes levetid, hvor hun udelukkende udstillede sine figurative billeder. Det drejer sig for hende om at skabe billeder, der visualiserer energier og sammenhæng, som vi ikke kan se med det blotte øje, og hendes værk tager således udgangspunkt i en åndelig dimension.

HVORNÅR: Tirsdag-fredag 11.15 og 13.00. 1-times forløb tilbydes også 12.30 og 14.00.
ANTAL: Max 28 elever
PRIS: Kr. 400 for 1-time. Kr. 800 for 2-timer. Priserne er inkl. kunstformidler, materialer og entré.
BOOKING: Ring på tlf: 49 19 07 19 (tirsdag - fredag 9.00-15.00)
MØDESTED: I Foyeren ved museets indgang

det arabiske nu

Kom med ind bag mashrabiya-væggen og oplev en parafrase over det traditionelle arabiske hus med sin labyrintiske karakter, her transformeret af nutidige arkitekter. Tag med til nye byer som Dubai, gamle yemenitiske civilisationer og til nye arkitektur-projekter, der forholder sig til ørkenen som sted.

Hvad er arabisk identitet for dig? Den arabiske verden består af 22 lande, der har det ene fællestræk, at de har arabisk som hovedsprog. Der tales andre sprog end arabisk, der praktiseres andre religioner end islam, landskabet varierer – og det præger naturligvis levevis og arkitektur. Det er ikke muligt at tale om arabisk kultur i ental. Men kan man spore særlige fælles værdier i den arabiske arkitektur, sådan som det måske er muligt at definere en særlig nordisk arkitektur? Hvor New Nordic var den første i Louisianas udstillingsrække Arkitektur, identitet og kultur, er Det arabiske nu nummer to. Udstillingen er en crossover-udstilling, der viser arkitektur, kunst og dokumentarisk film og forsøger at tegne et billede af ”det arabiske nu” vha. overordnede spor og linjer samt nedslag i områder, hvor betydningsfulde udviklinger finder sted lige nu. På udstillingen kan du også opleve arabiske samtidskunstnere, som undersøger arabisk identitet og kultur i dag.

HVORNÅR: Tirsdag-fredag 11.15 og 13.00. 1-times forløb tilbydes også 12.30 og 14.00.

ANTAL: Max 28 elever
PRIS: Kr. 400 for 1-time. Kr. 800 for 2-timer. Priserne er inkl. kunstformidler, materialer og entré.
BOOKING: Ring på tlf: 49 19 07 19 (Tirsdag - fredag 9.00 - 15.00)
MØDESTED: I Foyeren ved museets indgang

1-times forløb

TIRS - FRE
11.15
12.30
13.00
14.00

 

PRIS: KR. 400

2-timers forløb

TIRS - FRE
11.15
13.00

 

 

 

PRIS: KR. 800

kunststeder

Hvad gør kunsten ved stedet? Og hvad gør stedet ved kunsten? Kunsteder.dk er et undervisningssite, hvor gymnasielærere og elever kan finde viden og inspiration til at beskæftige sig med kunst og dens kontekst som en del af undervisningen i både billedkunst, dansk, medier, drama, historie og samfundsfag, samt i tværfaglige forløb.

Mobilguide
til parken

Hør historierne bag flere af parkens markante skulpturer – af bl.a. Moore, Calder og Heerup – på Louisianas mobilguide.  

Du kan hente Louisianas mobilguide på din egen mobiltelefon gratis via museets trådløse netværk.

DU KAN OGSÅ HENTE MOBILGUIDEN HER

FAGLIG SPARRING
inspiration til undervisningen

Få en introduktion til vores aktuelle udstillinger og få mulighed for at udveksle ideer til din undervisning med andre undervisere. Louisiana Learning afholder desuden seminarer, der stiller skarpt på spørgsmål som hvorfor er det vigtigt at sætte kunst på skemaet, og hvordan kunst kan inddrages på tværs af fagene? 

Projektsamarbejder

Louisiana Learning samarbejder med flere skoler, gymnasier og organisationer omkring længerevarende forløb. Det giver mulighed for at gå i dybden og udvikle indholdet i fællesskab. Vi hører gerne fra dig, hvis du har forslag til spændende fælles projekter.

LOUISIANA PÅ EGEN HÅND

I kan også besøge Louisiana på egen hånd uden undervisning. Husk at melde jeres ankomst senest dagen før inden 14.00.
PRIS: Kr. 120

Ved uanmeldt besøg skal der betales normal entré til museet.