Gå til hovedindhold

Louisiana Literature 2018

Glæd dig! Louisiana Literature 2018 afholdes fra 23.-26. august og byder på et væld af spændende, intense og bevægende møder med anmelderroste forfattere fra hele verden. Årets udenlandske forfatternavne – fra bl.a. Mexico, Marokko, Bulgarien, Japan, Canada, Spanien og Irland – offentliggøres løbende her på siden. Det endelige program inklusiv de danske forfattere offentliggøres i august - men du kan følge med i optakten på Louisiana Literatures Facebookside og Instagram.

Gunnhild Øyehaug

Sidste år udkom norske
Gunnhild Øyehaugs roman Undis Brekke på dansk - og i juni følger i en samlet udgivelse Drømmeskriver
og Knuder.

CAConrad

Den amerikanske digter CAConrad
opdagede som ni-årig Emily Dickinson og begyndte selv at skrive digte.
Digtsamlingen Franks Bog udkom tidligere i år på dansk. 

Guadalupe Nettel

Guadalupe Nettel er født i Mexico, men vokset op i Frankrig og har tidligt engageret sig i politisk aktivisme i den militaristiske zapatister-bevægelse.

Georgi Gospodinov

Bulgarske Georgi Gospodinov er en forfatter, som skriver i et overrumplende poetisk sprog. Til august udkommer desuden hans bog En naturlig roman på dansk.

DELPHINE DE VIGAN

I dagene op til festivalen udkommer franske Delphine de Vigans nye roman Loyaliteter om skilsmissebarnet Theo.

DOMENICO STARNONE

Italienske Domenico Starnone (f. 1943) har i hjemlandet været kendt i mange år for at skrive i den postmoderne stil fra Italo Calvino – nu udkommer to af hans romaner på dansk.

HIROMI ITŌ

Japanske Hiromi Itō (f. 1965) regnes for at være en af det moderne Japans største digtere med adskillige digtsamlinger bag sig, foruden romaner og essays.

PÉTER NÁDAS

Ungarske Péter Nádas er en af Europas vigtigste nulevende romanforfattere, og vil på festivalen præsentere alle tre bind af sit seneste magnum opus, Parallelle historier.

SALLY ROONEY

Den britiske forfatter Sally Rooneys debutroman, Samtaler med venner, der udkom i 2016, er netop udkommet på dansk.

JAN KJÆRSTAD

Jan Kjærstad blev i 1990'erne kendt for trilogien Forføreren, Erobreren og Opdageren, men er vendt stærkt tilbage med romanen Berge, som udkom sidste år.

MARIANA ENRIQUEZ

Enriquez debuterede som 21-årig og har siden udgivet bl.a. romaner og noveller. I efteråret udkom hendes novelle på dansk med titlen Ting vi mistede i ilden.

DANIEL KEHLMANN

Den tysk-østriske stjerneforfatter Daniel Kehlmann, er kendt bl.a. for romanen Opmålingen af verden fra 2005. Nu er han tilbage med romanen Tyll.

TEJU COLE

Teju Cole, født i Lagos i 1975 og nu bosat i Brooklyn. Han besøgte litteraturfestivalen i 2014 i forbindelse med den prisvindende debutroman
Åben by.

YOKO TAWADA

Japanske Yoko Tawada (f. 1960) har boet i Berlin i mere end 35 år og vil på festivalen præsentere sin genistreg af en roman med titlen En isbjørns erindringer.

LOUISIANA CHANNEL

Med fire dages intenst og tætpakket program er det næsten umuligt at få det hele med, men festivalen har heldigvis et langt "efterliv" på Louisiana Channel.  Her er det muligt at se og høre indslag med mange af de forfattere, der gennem årene har gæstet Louisiana Literature, bl.a. Zadie Smith, Tomas Espedal, Patti Smith, Herta Müller og Nicole Krauss - og mange flere...

NYHEDER & UPDATES

Nyheder, forfatter-citater og daglige doser af festival-atmosfære - følg med her: 
 
facebook
twitter
instagram 

LOUISIANA LITERATURE HØJDEPUNKTER

Se eller gense højdepunkter fra tidligere års festivaler.

Louisiana og litteraturen

Litteraturen har altid spillet en særlig rolle for Louisiana. Museet har i løbet af årene budt forfattere og litterære arrangementer indenfor på lige fod med andre kunstarter som musik og arkitektur. Der har været afholdt nordiske poesidage på museet og i 1980'erne fandt østeuropæiske dissidentforfattere et frit talerum her. Det var også på Louisiana, at Salman Rushdie i 1992 viste sig offentligt for første gang efter flere år under jorden på grund af sin fatwa.

Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010. Siden er Louisiana Literature blevet en fast tilbagevendende begivenhed, der hvert år samler over 40 internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster i løbet af de fire festivaldage.

Med Louisiana Literature løftes museets tradition for et stærkt engagement i litteraturens verden således ind i en ny tid - samtidig med at festivalen slår et slag for den gode litteratur og nødvendigheden heraf.


C. L. DAVIDS FOND OG SAMLING støtter Louisiana Literature