Gå til hovedindhold

Louisiana Literature

Louisianas internationale litteraturfestival LOUISIANA LITERATURE præsenterer litteratur i oplæsning, samtale, diskussion, sang og performance. Forfatterne optræder på scener rundt omkring på museet, både ude og inde, så det skrevne og fortalte ord får plads mellem natur, arkitektur og billedkunst. Sæt allerede kryds i kalenderen 20.-23. august 2015 hvor næste LOUISIANA LITERATURE finder sted.

Se eller gense nogle af de store LOUISIANA LITERATURE OPLEVELSER fra tidligere festivaler.

Om Louisiana Literature

Louisianas litteraturfestival debuterede i august 2010 og blev fra starten en bragende succes. Siden er Louisiana Literature blevet en fast tilbagevendende begivenhed, der hvert år samler over 40 internationale og danske forfattere og flere tusinde gæster i løbet af de fire festivaldage.

I forbindelse med Louisiana Literature er det meste af museet i spil – og i samspil – når forfatterne rykker ind med oplæsning, performance, interviews og diskussion. Hermed løfter Louisiana ikke blot en gammel arv – et stærkt engagement i litteraturens verden – ind i en ny tid; museet ønsker samtidig at slå et slag for den gode litteratur og nødvendigheden heraf.

LOUISIANA CHANNEL

Med fire dages intenst og tætpakket program er det næsten umuligt at få det hele med, men festivalen har heldigvis et langt "efterliv" på museets tv-kanal Louisiana Channel. Her er det muligt at se og høre indslag med mange af de forfattere, der gennem årene har gæstet Louisiana Literature, bl.a. Patti Smith, Tomas Espedal, Herta Mûller, Nicole Krauss, Karl Ove Knausgård og Kerstin Ekman.


C. L. DAVIDS FOND OG SAMLING støtter Louisiana Literature