Gå til hovedindhold

for børn

Louisiana er i høj grad i børnehøjde – hver eneste dag i dagtimerne. Børnehuset er børnenes helt eget sted på museet med kreative aktiviteter over tre etager. Hver eneste dag er der åbne værksteder, hvor børn mellem 4 og 16 år kan arbejde kreativt – male, tegne, modellere og udforske de voksne kunstneres og arkitekters arbejdsmetode og udtryk.

Alle aktiviteter for børn tager udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger og i Louisianas samling, så børnene præsenteres for de store kunstnere og deres værker, som de så efterfølgende kan lade sig inspirere af i deres egne udfoldelser. Det er Louisianas kunstfaglige medarbejdere, der står de forskellige aktiviteter for børn.

Alle børn kan deltage i Månedens Billedkonkurrence med de billeder og værker, de har skabt i Børnehuset. For børn, der har lyst til at udforske og udvikle deres kreative evner, tilbydes Billedskoler både forår, sommer og efterår. I skoleferier og omkring højtider arrangerer Børnehuset særlige aktivitetsprogrammer.

BØRNEHUSET

TIR-SØN 11-18
HELLIGDAGE 11-18
MANDAG LUKKET

 

Aktiviteterne
lukker 17.30 

For børn

Børnehusets 20 års fødselsdag
Snobrød, åbne-
værksteder, familie-
omvisninger mm.

Kunst
kuffert

Lån den gratis i Børnehuset og tag den med ud i Louisianas Samling eller Skulpturpark og løs opgaver. 

For børn

Familieomvisning
Sommerferie med store kunstoplevelser
i Louisiana samling.

Åbne værksteder

Her kan børn tegne, male, modellere og eksperimentere med farver og former - med udgangspunkt i museets udstillinger og råd fra kunstfaglige medarbejdere.

HVORNÅR: Tirsdag - søndag 11.00-17.30
FOR HVEM: Børn 4-16 år
4-5 årige skal følges med en voksen
GRATIS for museets gæster inkl. materialer

Åbne værksteder lige nu

MODELVÆRKSTED - OLAFUR ELIASSON: Se hvordan den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson på efterårets store udstilling har arbejdet med forsøg og eksperimenter, arbejdsprocesser og færdige værker. Klip, fold og lim din egen model.

TEGNEVÆRKSTED - FARVER PÅVIRKER FORMER: På Louisiana findes kunstværker, der KUN består af firkanter, trekanter og cirkler. I værkstedet kan du selv prøve at arbejde med disse former og se hvad der sker med dem, når du farvelægger dem. 

MALEVÆRKSTED - JEAN DUBUFFET: Jean Dubuffet blandede sand, grus og andre skøre materialer i malingen til malerier. Prøv, som ham, at male i flere lag. Rids og skrab ind under overfladen, så der kommer et menneske frem. 

 

LERVÆRKSTED ”ISLANDSKE LAVASTEN": Olafur Eliasson har fyldt museets rum med islandske sten. Stenene er meget forskellige i former og farver. De ligner ikke de sten vi finder på stranden i Danmark. Form og farvelæg din egen islandske lavasten.

ISLANDSK KUNSTESPEDITION: Deltag i en kunstekspedition, hvor du med kuffert, kort og lup kan opdage og udforske lyde og dufte og indsamle dit eget kunstmateriale.

FORTÆLLERUMMET: Lyt til islandske sagaer og tegn til.

SØNDAGSVÆRKSTEDER

Børnene går i kunstnernes fodspor og afprøver deres ideer, materialer og teknikker. En kombination af samtale i den aktuelle udstilling og kreativt arbejde i Børnehuset. 

HVORNÅR: Søndag 11.30-13.00 med start i Børnehuset
FOR HVEM: Børn 4-16 år. 4-5 år skal følges af voksen
PRIS: Kr. 20 – inkl. materialer
TILMELDING: På dagen i Børnehuset, max. 16 børn 

SØHAVEN FOR BØRN

Uden for Børnehusets vinduer ligger Søhaven, hvor man gå på opdagelse ad kringlede stier. I dag er søen en fredelig kulisse for Børnehus og Giacometti-sal og således del af det samspil mellem arkitektur, natur og kunst, man hele tiden møder på Louisiana.
Haven er et oplagt sted at spise den medbragte madpakke, mens man nyder udsigten. Og det er også her, man finder Louisianas populære rutschebane!

Søhaven har sit navn fra Kirkesøen el. Humlebæk sø, der oprindeligt blev udgravet og omdannet til en befæstet kaperhavn under englændernes bombardement af København i 1807. Bag de høje volde og skanser kunne der ligge op til hundrede små kanonbåde eller kaperskibe. Med adgang til Øresund skulle de bekæmpe og erobre de engelske orlogs- og handelsfartøjer i danske farvande. Anlægget kom dog aldrig til at fungere som krigshavn, da krigen sluttede, før det stod færdigt.BØRNEHUSETS BILLEDSKOLER

10 ugers forløb, hvor børn og unge introduceres for kunstnere og værker og afprøver kunstneriske arbejdsmetoder, der udfordrer og udvikler egne kreative evner.

HVORNÅR: Forår, sommer og efterår. SE KALENDER
FOR HVEM: 3 hold: 4-6 årige / 7-10 årige / 11-14 årige
PRIS: 
Kr. 1.600 / Klubpris kr. 1.400. Inklusiv materialer

Billedskolen introducerer børn og unge for kunstværker og kunstnere fra de aktuelle udstillinger og fra museets egen samling. Det foregår blandt andet ved omvisninger med Louisianas kunstformidlere. For at skærpe oplevelsen af kunstværkerne bliver børnene også introduceret til skitsetegning. 

Indtrykkene giver inspiration til arbejdet i Børnehusets værksted, hvor der eksperimenteres med materialer, og hvor forskellige kunstneriske arbejdsprocesser undersøges og afprøves. Efter hver sæson holdes afslutning med en fernisering i Børnehuset, hvor forældre og familie er velkomne.

Målet med billedskolerne er at give børn og unge en større oplevelse af kunsten. De får lov at tale om og reflektere over det, de ser, og de får opbygget fortrolighed med forskellige teknikker og materialer.

Efterårets billedskoler

Efterårets billedskoler tager udgangspunkt i udstillingerne Olafur Eliasson og Emil Nolde, samt værker fra Louisianas samling, og der vil blive arbejdet med tegning, maleri, grafisk tryk og skulptur.

11-14 ÅR10. september - 19. november 
7-10 ÅR (HOLD 1): 11. september - 20. november
7-10 ÅR (HOLD 2)18. september - 27. november
4-6 ÅR: 9. september - 18. november

Månedens Billedkonkurrence

Alle børn og unge, der har lavet en tegning, formet en skulptur eller malet et maleri i Børnehuset, kan deltage i Månedens Billedkonkurrence. Billedet eller værket skal være inspireret af et kunstværk set på Louisiana, og der findes tre vindere hver måned.

Vigtigt: Husk at skrive navn, adresse, alder og dato på billedet/værket. Det færdige værk skal hænges på væggen på Børnehusets midterste etage.

Hver måned findes 3 vindere. Vinderne får deres billede/skulptur udstillet på Børnehusets hjemmeside og en fin gave fra Panduro Hobby.
Vinderne får direkte besked og gaven tilsendt.

Det er desværre ikke muligt at gemme alle bidrag til månedens billedkonkurrence, derfor gemmes kun vindernes billeder og modeller. 
Disse kan afhentes fra den 1. i den efterfølgende måned.

Se TIDLIGERE VINDERE af månedens billedkonkurrence.

VINDERE AF BILLEDKONKURRENCEN SEPTEMBER 2014

LUCAS 7 ÅR
Lucas har tegnet en meget fin tegning.

 

Tegningen forestiller  ”En dame, der er blevet forelsket i en skulptur”. Damen har fået en firkantet mave ligesom skulpturen. Måske har Lucas set skulpturen, der hedder frøen af Max Ernst. Frøen tager imod en buket blomster og i taleboblen har Lucas tegnet fine luftige bobler; samme form som munden! Himlen er blå, græsset er grønt og solen skinner. Flot tegnet og godt fundet på at gøre skulpturen ”levende”.

 

MILLE OG JULIE 15 & 16 ÅR
Mille og Julie har malet et fællesbillede.

 

Billedet er malet med rolige, vandrette penselstrøg. Farverne er blå og rød der nogle steder blandes farverne og bliver til violet. Øverst til venstre i billedet svæver et blankt rødt hjerte. Baggrundens klare blå fremhæver hjertets farve og form. Billedet kan minde om nogle af Emil Noldes farvestærke malerier af himmel og hav. Mille og Julies skriver dog, at billedet er inspireret af Tommelfingeren af Cesar …..ting der står ud helt alene…

 

FREJA 6 ÅR
Freja har tegnet et billede med geometriske former.

 

Hun skriver, at hun er inspireret af sin hjerne.  Hun har tegnet efter skabeloner og har derefter selv digtet videre. Den orange rektangulære form danner baggrund. Ovenpå ses et lysegrønt kvadrat. Kvadratet er fyldt med en mørkegrøn cirkel. To trekanter  - en orange og en lilla vender  spidsen nedad og lapper over de andre farver. Tegningen viser opfindsom brug af enkle geometriske former.

 

Fødselsdagsværksted
i Børnehuset

Kunne du tænke dig at lave noget anderledes i anledning af din fødselsdag?
inviter dine venner til fødselsdagsværksted i Børnehuset.

VARIGHED: 2 timer
PRIS: Kr. 950

Sammen med en kunstformidler fra Børnehuset går I på opdagelse i en af Louisianas udstillinger og taler om og tegner, hvad I ser. Bagefter arbejder I med billeder eller skulpturer i Børnehusets værksted, hvor der er mulighed for at afprøve forskellige materialer og teknikker. Fødselsdagsgaver, kage, flag, mad og sang må vente, til I er hjemme igen. Det bliver der slet ikke tid til i værkstedet!

Vælge mellem følgende temaer:

 • Skulpturens forvandlinger
 • Maleriets forvandlinger
 • Asger Jorn - maleri
 • Giacometti – skulptur
 • Skulpturparken

ANTAL: Max 16 børn og 2 voksne
PRIS: Kr. 950 (prisen er inkl. materialer og saftevand samt kaffe/te til de voksne)
VARIGHED: 2 timer
HVORNÅR: Fredage 14.00-16.00 eller lørdage 11.00-13.00
BOOKING: Ring på tel 4919 0719 (tirsdag-fredag 9.00 -15.00)

Værkstedet kan naturligvis også bookes, hvis man ikke har fødselsdag, men bare har lyst til en anderledes oplevelse med venner eller familie.


PANDURO HOBBY
 er sponsor af materialer til Louisiana Børnehus

søn26 okt
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Byg en geometrisk model inspireret af Olafur Eliasson.

  Gå på opdagelse i værket Model room s mange forskellige modeller og...

søn2 nov
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Gæt et dyr - Fantasifulde Marx Ernst-dyr i modellervoks.

  Marx Ernsts skulpturer er bygget op af trekanter, firkanter og...

søn9 nov
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Hov, det ligner en sky! - Byg modeller i fjerlette materialer inspireret af Olafur Eliasson.

  Udforsk Olafur Eliassons mange modeller med Børnehusets...

søn16 nov
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Sten, sten og atter sten - Olafur Eliassons Riverbed og lavasten i ler.

  Olafur Eliasson har fyldt dele af museets rum med islandske sten. Tag...

søn23 nov
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Malingen, der krympede - Francis Picabia og krakeleringsmaleri.

  På Louisiana hænger et maleri af Francis Picabia, der ser rigtig...

søn30 nov
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Skulpturen i naturen - Henry Heerups granitskulpturer.

  Midt imellem bregner og græs står en række af Henry Heerups...

søn7 dec
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Hov, det ligner en sky! - Byg modeller i fjerlette materialer inspireret af Olafur Eliasson.

  Udforsk Olafur Eliassons mange modeller med Børnehusets...