Gå til hovedindhold

for børn

Louisiana er i høj grad i børnehøjde – hver eneste dag i dagtimerne. Børnehuset er børnenes helt eget sted på museet med kreative aktiviteter over tre etager. Hver eneste dag er der åbne værksteder, hvor børn mellem 4 og 16 år kan arbejde kreativt – male, tegne, modellere og udforske de voksne kunstneres og arkitekters arbejdsmetode og udtryk.

Alle aktiviteter for børn tager udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger og i Louisianas samling, så børnene præsenteres for de store kunstnere og deres værker, som de så efterfølgende kan lade sig inspirere af i deres egne udfoldelser. Det er Louisianas kunstfaglige medarbejdere, der står de forskellige aktiviteter for børn.

Alle børn kan deltage i Månedens Billedkonkurrence med de billeder og værker, de har skabt i Børnehuset. For børn, der har lyst til at udforske og udvikle deres kreative evner, tilbydes Billedskoler både forår, sommer og efterår. I skoleferier og omkring højtider arrangerer Børnehuset særlige aktivitetsprogrammer.

BØRNEHUSET

TIR-SØN 11-18
HELLIGDAGE 11-18
MANDAG LUKKET

 

Aktiviteterne
lukker 17.30 

For børn

Børnehusets 20 års fødselsdag
Snobrød, åbne-
værksteder, familie-
omvisninger mm.

Kunst
kuffert

Lån den gratis i Børnehuset og tag den med ud i Louisianas Samling eller Skulpturpark og løs opgaver. 

For børn

Familieomvisning
Sommerferie med store kunstoplevelser
i Louisiana samling.

Åbne værksteder

Her kan børn tegne, male, modellere og eksperimentere med farver og former - med udgangspunkt i museets udstillinger og råd fra kunstfaglige medarbejdere.

HVORNÅR: Tirsdag - søndag 11.00-17.30
FOR HVEM: Børn 4-16 år
4-5 årige skal følges med en voksen
GRATIS for museets gæster inkl. materialer

Åbne værksteder lige nu

MALEVÆRKSTED MED EMIL NOLDE: Blomster, landskaber og portrætter i intense farver. Prøv Emils Nolde maleteknik ”vådt i vådt” med akvarel.

FRA FIRKANT TIL SKULPTUR: Jean Dubuffets skulptur har både bløde buer og hårde kanter. De sorte streger viser skulpturens skæve form. I ler-værkstedet kan du selv gøre Dubuffet kunsten efter ved at forme en firkant i ler, som både har hårde kanter og bløde buer. Opdag hvad der sker med din skulptur når du maler sorte streger langs kanten.

POP UP SKULPTUR: Gå på opdagelse i Louisianas Skulpturpark og tegn nogle af de mange skulpturer. I værkstedet kan du forvandle dem til tredimensionelle skulpturer. Du kan også lave din egen lille skulpturbog, hvor skulpturerne popper up, når du bladre i den.

MALEVÆRKSTED MED PHILIP GUSTON: Sko, cigaretter, huse, og drømme er blandt de ting Philip Guston maler igen og igen. Se hvordan han arbejder og leger med stregen og den pinkrøde farve i hans figurer. Gør ham kunsten efter i maleværkstedet.

SØNDAGSVÆRKSTEDER

Børnene går i kunstnernes fodspor og afprøver deres ideer, materialer og teknikker. En kombination af samtale i den aktuelle udstilling og kreativt arbejde i Børnehuset. 

HVORNÅR: Søndag 11.30-13.00 med start i Børnehuset
FOR HVEM: Børn 4-16 år. 4-5 år skal følges af voksen
PRIS: Kr. 20 – inkl. materialer
TILMELDING: På dagen i Børnehuset, max. 16 børn 

SØHAVEN FOR BØRN

Uden for Børnehusets vinduer ligger Søhaven, hvor man gå på opdagelse ad kringlede stier. I dag er søen en fredelig kulisse for Børnehus og Giacometti-sal og således del af det samspil mellem arkitektur, natur og kunst, man hele tiden møder på Louisiana.
Haven er et oplagt sted at spise den medbragte madpakke, mens man nyder udsigten. Og det er også her, man finder Louisianas populære rutschebane!

Søhaven har sit navn fra Kirkesøen el. Humlebæk sø, der oprindeligt blev udgravet og omdannet til en befæstet kaperhavn under englændernes bombardement af København i 1807. Bag de høje volde og skanser kunne der ligge op til hundrede små kanonbåde eller kaperskibe. Med adgang til Øresund skulle de bekæmpe og erobre de engelske orlogs- og handelsfartøjer i danske farvande. Anlægget kom dog aldrig til at fungere som krigshavn, da krigen sluttede, før det stod færdigt.BØRNEHUSETS BILLEDSKOLER

10 ugers forløb, hvor børn og unge introduceres for kunstnere og værker og afprøver kunstneriske arbejdsmetoder, der udfordrer og udvikler egne kreative evner.

HVORNÅR: Forår, sommer og efterår. SE KALENDER
FOR HVEM: 3 hold: 4-6 årige / 7-10 årige / 11-14 årige
PRIS: 
Kr. 1.600 / Klubpris kr. 1.400. Inklusiv materialer

Billedskolen introducerer børn og unge for kunstværker og kunstnere fra de aktuelle udstillinger og fra museets egen samling. Det foregår blandt andet ved omvisninger med Louisianas kunstformidlere. For at skærpe oplevelsen af kunstværkerne bliver børnene også introduceret til skitsetegning. 

Indtrykkene giver inspiration til arbejdet i Børnehusets værksted, hvor der eksperimenteres med materialer, og hvor forskellige kunstneriske arbejdsprocesser undersøges og afprøves. Efter hver sæson holdes afslutning med en fernisering i Børnehuset, hvor forældre og familie er velkomne.

Målet med billedskolerne er at give børn og unge en større oplevelse af kunsten. De får lov at tale om og reflektere over det, de ser, og de får opbygget fortrolighed med forskellige teknikker og materialer.

Efterårets billedskoler

Efterårets billedskoler tager udgangspunkt i udstillingerne Olafur Eliasson og Emil Nolde, samt værker fra Louisianas samling, og der vil blive arbejdet med tegning, maleri, grafisk tryk og skulptur.

11-14 ÅR10. september - 19. november 
7-10 ÅR (HOLD 1): 11. september - 20. november
7-10 ÅR (HOLD 2)18. september - 27. november
4-6 ÅR: 9. september - 18. november

Månedens Billedkonkurrence

Alle børn og unge, der har lavet en tegning, formet en skulptur eller malet et maleri i Børnehuset, kan deltage i Månedens Billedkonkurrence. Billedet eller værket skal være inspireret af et kunstværk set på Louisiana, og der findes tre vindere hver måned.

Vigtigt: Husk at skrive navn, adresse, alder og dato på billedet/værket. Det færdige værk skal hænges på væggen på Børnehusets midterste etage.

Hver måned findes 3 vindere. Vinderne får deres billede/skulptur udstillet på Børnehusets hjemmeside og en fin gave fra Panduro Hobby.
Vinderne får direkte besked og gaven tilsendt.

Det er desværre ikke muligt at gemme alle bidrag til månedens billedkonkurrence, derfor gemmes kun vindernes billeder og modeller. 
Disse kan afhentes fra den 1. i den efterfølgende måned.

Se TIDLIGERE VINDERE af månedens billedkonkurrence.

Vindere af billedkonkurrencen juli 2014

Carolina 10 år
Carolina er inspireret af Hilma af Klint og har malet fire figurer med organiske former.

Med hver sin farve mod den sorte baggrund står figurerne klart frem, og billedet fremstår enkelt og stærkt i sit udtryk. Carolina har valgt, at male den sorte helt ud til kanten og det afrunder motivet og samler billedet i et hele.

 

Sigurd 7 år
Sigurd har malet blomster i forskellige farver og har skabt hver blomst med et enkelt dub med penslen.

 

Blomsterne står efter hinanden på en grøn græsplæne eller eng, som Sigurd har malet med et enkelt langt strøg med penslen. Ovenover er en gul sol eller er der to sole? Og øverst er himlen i en klar blå farve. Sigurd har valgt at lade områder af det hvide papir stå umalet. Det er med til at give billedet en lethed.

 

Nikolai 10 år
Nikolai er inspirere af Emil Nolde og har malet en solnedgang med akvarelfarver.

 

I forgrunden har Nikolai malet med lange penselstrøg og brugt vand til at få blå og lilla farver til at blandes sammen. Det giver fine farvespil og en rytmisk, bølgende bevægelser henover havvandet. I baggrunden har Nikolai valgt at male en himmel med orange og gule nuancer. Det giver varme og spænding til motivet.

 

Fødselsdagsværksted
i Børnehuset

Kunne du tænke dig at lave noget anderledes i anledning af din fødselsdag?
inviter dine venner til fødselsdagsværksted i Børnehuset.

VARIGHED: 2 timer
PRIS: Kr. 950

Sammen med en kunstformidler fra Børnehuset går I på opdagelse i en af Louisianas udstillinger og taler om og tegner, hvad I ser. Bagefter arbejder I med billeder eller skulpturer i Børnehusets værksted, hvor der er mulighed for at afprøve forskellige materialer og teknikker. Fødselsdagsgaver, kage, flag, mad og sang må vente, til I er hjemme igen. Det bliver der slet ikke tid til i værkstedet!

Vælge mellem følgende temaer:

 • Skulpturens forvandlinger
 • Maleriets forvandlinger
 • Asger Jorn - maleri
 • Giacometti – skulptur
 • Skulpturparken

ANTAL: Max 16 børn og 2 voksne
PRIS: Kr. 950 (prisen er inkl. materialer og saftevand samt kaffe/te til de voksne)
VARIGHED: 2 timer
HVORNÅR: Fredage 14.00-16.00 eller lørdage 11.00-13.00
BOOKING: Ring på tel 4919 0719 (tirsdag-fredag 9.00 -15.00)

Værkstedet kan naturligvis også bookes, hvis man ikke har fødselsdag, men bare har lyst til en anderledes oplevelse med venner eller familie.


PANDURO HOBBY
 er sponsor af materialer til Louisiana Børnehus

søn24 aug
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Overvældende natur i stærke farver inspireret af Emil Nolde

  Gå på opdagelse i Emil Noldes spændende univers af farvestrålende...

søn31 aug
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Blæktegninger og tryk i tegneseriestil inspireret af Philip Guston

  Han er kendt for sin tegnserieagtige stil, hvor en tydelig sort streg...

søn7 sep
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Mal stemningsfulde portrætter i stærke farver som Emil Nolde

  Med Børnehusets kunstformidler ser vi på udvalgte portrætter af Emil...

tir9 sep
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 4-6 årige

  Udstillingerne Olafur Eliasson og Emil Nolde, samt værker fra samlingen er udgangspunkt for efterårets billedskole.

  Dette efterår skal vi på billedskolerne fordybe os i værker fra...

ons10 sep
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 11-14 årige

  Udstillingerne Olafur Eliasson og Emil Nolde, samt værker fra samlingen er udgangspunkt for efterårets billedskole.

  Dette efterår skal vi på billedskolerne fordybe os i værker fra...

tor11 sep
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 7-10 årige ( Hold 1)

  Udstillingerne Olafur Eliasson og Emil Nolde, samt værker fra samlingen er udgangspunkt for efterårets billedskole.

  Dette efterår skal vi på billedskolerne fordybe os i værker fra...

søn14 sep
Åbent
11-18

 • For børn

  Børnehusets 20 års fødselsdag

  Siden åbningen i 1994 har Børnehuset fungeret som et levende og...

tor18 sep
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 7-10 årige ( Hold 2)

  Udstillingerne Olafur Eliasson og Emil Nolde, samt værker fra samlingen er udgangspunkt for efterårets billedskole.

  Dette efterår skal vi på billedskolerne fordybe os i værker fra...

søn21 sep
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Mal eventyrlige figurer og spøjse fortællinger inspireret af Emil Nolde

  Udforsk Emil Noldes mere ukendte og eventyrlige malerier af trolde,...

søn28 sep
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Byg et minilandskab inspireret af Olafur Eliasson

  Oplev og udforsk Olafur Eliassons installation Riverbed sammen med en...

søn5 okt
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Farverige blomster malet med akvarel inspireret af Emil Nolde

  Han har i mange år været mest kendt for sine farvestærke akvareller...

søn12 okt
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Mal stemningsfulde portrætter i stærke farver som Emil Nolde

  Med Børnehusets kunstformidler ser vi på udvalgte portrætter i Emil...

søn26 okt
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Byg et minilandskab inspireret af Olafur Eliasson

  Oplev og udforsk Olafur Eliassons installation Riverbed sammen med en...