Gå til hovedindhold

for børn

Louisiana er i høj grad i børnehøjde – hver eneste dag i dagtimerne. Børnehuset er børnenes helt eget sted på museet med kreative aktiviteter over tre etager. Hver eneste dag er der åbne værksteder, hvor børn mellem 4 og 16 år kan arbejde kreativt – male, tegne, modellere og udforske de voksne kunstneres og arkitekters arbejdsmetode og udtryk.

Alle aktiviteter for børn tager udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger og i Louisianas samling, så børnene præsenteres for de store kunstnere og deres værker, som de så efterfølgende kan lade sig inspirere af i deres egne udfoldelser. Det er Louisianas kunstfaglige medarbejdere, der står de forskellige aktiviteter for børn.

Alle børn kan deltage i Månedens Billedkonkurrence med de billeder og værker, de har skabt i Børnehuset. For børn, der har lyst til at udforske og udvikle deres kreative evner, tilbydes Billedskoler både forår, sommer og efterår. I skoleferier og omkring højtider arrangerer Børnehuset særlige aktivitetsprogrammer.

BØRNEHUSET

TIR-SØN 11-18
HELLIGDAGE 11-18
MANDAG LUKKET

 

Aktiviteterne
lukker 17.30 

For børn

Børnehusets 20 års fødselsdag
Snobrød, åbne-
værksteder, familie-
omvisninger mm.

Kunst
kuffert

Lån den gratis i Børnehuset og tag den med ud i Louisianas Samling eller Skulpturpark og løs opgaver. 

For børn

Familieomvisning
Sommerferie med store kunstoplevelser
i Louisiana samling.

Åbne værksteder

Her kan børn tegne, male, modellere og eksperimentere med farver og former - med udgangspunkt i museets udstillinger og råd fra kunstfaglige medarbejdere.

HVORNÅR: Tirsdag - søndag 11.00-17.30
FOR HVEM: Børn 4-16 år
4-5 årige skal følges med en voksen
GRATIS for museets gæster inkl. materialer

Åbne værksteder lige nu

MODELVÆRKSTED MED OLAFUR ELIASSON: Den dansk-Islandske kunstner Olafur Eliasson laver modeller af sine ideer, som derfra udvikles til kunstværker. Modellerne er rumlige figurer, som fortæller noget om den verden, vi lever i. I værkstedet kan du konstruere dine egne rumlige modeller.

MALERVÆRKSTED MED EMIL NOLDE: Se Emil Noldes malerier, der eksploderer i farver! Afprøv selv hans malemetoder med ”vådt i vådt” med akvarelmaling og stærke farvesammensætninger.

TEGNEVÆRKSTED - FARVER PÅVIRKER FORMER: I Louisianas Samling findes flere kunstværker, der KUN består af firkanter, trekanter og cirkler. I værkstedet kan du selv prøve at arbejde med disse geometriske figurer, og se hvad der sker, når du farvelægger dem.

LERVÆRKSTED MEDALBERTO GIACOMETTIS PORTRÆTTER: Alberto Giacometti skulpturer forestiller portrætter af mennesker og menneskekroppe i ofte stående stillinger. Han har også lavet mange buster, som er en skulptur af den øverste del af kroppen. Afprøv hans teknik med at sætte små stykker ler sammen til et portræt.

SØNDAGSVÆRKSTEDER

Børnene går i kunstnernes fodspor og afprøver deres ideer, materialer og teknikker. En kombination af samtale i den aktuelle udstilling og kreativt arbejde i Børnehuset. 

HVORNÅR: Søndag 11.30-13.00 med start i Børnehuset
FOR HVEM: Børn 4-16 år. 4-5 år skal følges af voksen
PRIS: Kr. 20 – inkl. materialer
TILMELDING: På dagen i Børnehuset, max. 16 børn 

SØHAVEN FOR BØRN

Uden for Børnehusets vinduer ligger Søhaven, hvor man gå på opdagelse ad kringlede stier. I dag er søen en fredelig kulisse for Børnehus og Giacometti-sal og således del af det samspil mellem arkitektur, natur og kunst, man hele tiden møder på Louisiana.
Haven er et oplagt sted at spise den medbragte madpakke, mens man nyder udsigten. Og det er også her, man finder Louisianas populære rutschebane!

Søhaven har sit navn fra Kirkesøen el. Humlebæk sø, der oprindeligt blev udgravet og omdannet til en befæstet kaperhavn under englændernes bombardement af København i 1807. Bag de høje volde og skanser kunne der ligge op til hundrede små kanonbåde eller kaperskibe. Med adgang til Øresund skulle de bekæmpe og erobre de engelske orlogs- og handelsfartøjer i danske farvande. Anlægget kom dog aldrig til at fungere som krigshavn, da krigen sluttede, før det stod færdigt.BØRNEHUSETS BILLEDSKOLER

10 ugers forløb, hvor børn og unge introduceres for kunstnere og værker og afprøver kunstneriske arbejdsmetoder, der udfordrer og udvikler egne kreative evner.

HVORNÅR: Forår, sommer og efterår. SE KALENDER
FOR HVEM: 3 hold: 4-6 årige / 7-10 årige / 11-14 årige
PRIS: 
Kr. 1.600 / Klubpris kr. 1.400. Inklusiv materialer

Billedskolen introducerer børn og unge for kunstværker og kunstnere fra de aktuelle udstillinger og fra museets egen samling. Det foregår blandt andet ved omvisninger med Louisianas kunstformidlere. For at skærpe oplevelsen af kunstværkerne bliver børnene også introduceret til skitsetegning. 

Indtrykkene giver inspiration til arbejdet i Børnehusets værksted, hvor der eksperimenteres med materialer, og hvor forskellige kunstneriske arbejdsprocesser undersøges og afprøves. Efter hver sæson holdes afslutning med en fernisering i Børnehuset, hvor forældre og familie er velkomne.

Målet med billedskolerne er at give børn og unge en større oplevelse af kunsten. De får lov at tale om og reflektere over det, de ser, og de får opbygget fortrolighed med forskellige teknikker og materialer.

Efterårets billedskoler

Efterårets billedskoler tager udgangspunkt i udstillingerne Olafur Eliasson og Emil Nolde, samt værker fra Louisianas samling, og der vil blive arbejdet med tegning, maleri, grafisk tryk og skulptur.

11-14 ÅR10. september - 19. november 
7-10 ÅR (HOLD 1): 11. september - 20. november
7-10 ÅR (HOLD 2)18. september - 27. november
4-6 ÅR: 9. september - 18. november

Månedens Billedkonkurrence

Alle børn og unge, der har lavet en tegning, formet en skulptur eller malet et maleri i Børnehuset, kan deltage i Månedens Billedkonkurrence. Billedet eller værket skal være inspireret af et kunstværk set på Louisiana, og der findes tre vindere hver måned.

Vigtigt: Husk at skrive navn, adresse, alder og dato på billedet/værket. Det færdige værk skal hænges på væggen på Børnehusets midterste etage.

Hver måned findes 3 vindere. Vinderne får deres billede/skulptur udstillet på Børnehusets hjemmeside og en fin gave fra Panduro Hobby.
Vinderne får direkte besked og gaven tilsendt.

Det er desværre ikke muligt at gemme alle bidrag til månedens billedkonkurrence, derfor gemmes kun vindernes billeder og modeller. 
Disse kan afhentes fra den 1. i den efterfølgende måned.

Se TIDLIGERE VINDERE af månedens billedkonkurrence.

Vindere af Billedkonkurrencen AUGUST 2014

Ida Marie 14 år
Ida Marie er inspireret af efterårets blomster og Emil Nolde.

Billedet er malet med en dækkende vandfarve der hedder gouache. Der er en lethed over malestrøgene og en fin balance i fordelingen af de rosa og blå blomster. Stilkene er meget tynde og fine som kontrast til de store grønne blade malet med en tykkere pensel.

 

Hannah 12 år
Hannah er inspireret af det italienske landskab.

 

Emil Nolde malede også malerier af landskab, hav og himmel. Hannah har brugt gouache. Gouachen er brugt på forskellige måder; havet nederst i billedet er malet i flere blå/ grønne lag. Bjergene er malet med en tyk, varm rødbrun farve, man kan se penslen følger bjergenes stejle hældning. Himlen er malet med små dup i rød, gul og blå, de viser at solens gule farver smitter af på himlen.

 

Cosmo Kyriakidis 6 år
Cosmo har skabt en sjov og fantasifuld collage.

 

Collagen viser en "levende" skulptur, som er klippet i sort papir og kopier af skulptur, træer og bygninger fra Louisianas skulpturpark. Cosmo har forklaret hvad skulpturen er inspireret af: "Skulpturen blev til halv mand og halv giraf. På den måde kan skulpturen nå æblerne, der hænger højt på æbletræerne. Den kan ikke være inde i et hus."

 

Fødselsdagsværksted
i Børnehuset

Kunne du tænke dig at lave noget anderledes i anledning af din fødselsdag?
inviter dine venner til fødselsdagsværksted i Børnehuset.

VARIGHED: 2 timer
PRIS: Kr. 950

Sammen med en kunstformidler fra Børnehuset går I på opdagelse i en af Louisianas udstillinger og taler om og tegner, hvad I ser. Bagefter arbejder I med billeder eller skulpturer i Børnehusets værksted, hvor der er mulighed for at afprøve forskellige materialer og teknikker. Fødselsdagsgaver, kage, flag, mad og sang må vente, til I er hjemme igen. Det bliver der slet ikke tid til i værkstedet!

Vælge mellem følgende temaer:

 • Skulpturens forvandlinger
 • Maleriets forvandlinger
 • Asger Jorn - maleri
 • Giacometti – skulptur
 • Skulpturparken

ANTAL: Max 16 børn og 2 voksne
PRIS: Kr. 950 (prisen er inkl. materialer og saftevand samt kaffe/te til de voksne)
VARIGHED: 2 timer
HVORNÅR: Fredage 14.00-16.00 eller lørdage 11.00-13.00
BOOKING: Ring på tel 4919 0719 (tirsdag-fredag 9.00 -15.00)

Værkstedet kan naturligvis også bookes, hvis man ikke har fødselsdag, men bare har lyst til en anderledes oplevelse med venner eller familie.


PANDURO HOBBY
 er sponsor af materialer til Louisiana Børnehus

søn21 sep
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Mal eventyrlige figurer og spøjse fortællinger inspireret af Emil Nolde

  Udforsk Emil Noldes mere ukendte og eventyrlige malerier af trolde,...

søn28 sep
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Byg et minilandskab inspireret af Olafur Eliasson

  Oplev og udforsk Olafur Eliassons installation Riverbed sammen med en...

søn5 okt
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Farverige blomster malet med akvarel inspireret af Emil Nolde

  Han har i mange år været mest kendt for sine farvestærke akvareller...

søn12 okt
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Mal stemningsfulde portrætter i stærke farver som Emil Nolde

  Med Børnehusets kunstformidler ser vi på udvalgte portrætter i Emil...

søn26 okt
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Byg et minilandskab inspireret af Olafur Eliasson

  Oplev og udforsk Olafur Eliassons installation Riverbed sammen med en...