Gå til hovedindhold

for børn

Louisiana er i høj grad i børnehøjde – hver eneste dag i dagtimerne. Børnehuset er børnenes helt eget sted på museet med kreative aktiviteter over tre etager. Hver eneste dag er der åbne værksteder, hvor børn mellem 4 og 16 år kan arbejde kreativt – male, tegne, modellere og udforske de voksne kunstneres og arkitekters arbejdsmetode og udtryk.

Alle aktiviteter for børn tager udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger og i Louisianas samling, så børnene præsenteres for de store kunstnere og deres værker, som de så efterfølgende kan lade sig inspirere af i deres egne udfoldelser. Det er Louisianas kunstfaglige medarbejdere, der står de forskellige aktiviteter for børn.

Alle børn kan deltage i Månedens Billedkonkurrence med de billeder og værker, de har skabt i Børnehuset. For børn, der har lyst til at udforske og udvikle deres kreative evner, tilbydes Billedskoler både forår, sommer og efterår. I skoleferier og omkring højtider arrangerer Børnehuset særlige aktivitetsprogrammer.

BØRNEHUSET

TIR-SØN 11-18
HELLIGDAGE 11-18
MANDAG LUKKET

 

Aktiviteterne
lukker 17.30 

For børn

HistorieJam om
Islandske fortællinger
med 
Silja Okking fra
Ramasjang.

Blackouts i riverbed
LYS-EVENTYR I MØRKET

Børn og deres forældre vil alle lørdage i december kl. 16 -16.45 også kunne gå på "lys-eventyr" i Riverbed. Landskabet mørklægges og så kan man gå op opdagelse med en Little Sun solcellelampe i hånden.
Begrænset antal pladser, tilmelding i Børnehuset på dagen.
OBS lyset slukkes i Riverbed lørdage kl. 16.15-16.45

Når Børnehuset inviterer børn med forældre til at indtage Riverbed-udstillingen i mørke med en Little Sun lampe i hånden, er det tanken, at både nærvær og sanser skærpes. Man bevæger sig rundt i det ujævne landskab med kun en lille cirkel af lys omkring sig og kan interagere med værket ved selv at skabe lys graffiti med Little Sun lampen.

Solcellelampen Little Sun er udviklet af Olafur Eliasson og ingeniør Frederik Ottesen for at give børn og voksne i lande og steder med begrænset tilgang til elektricitet mulighed for eksempelvis at læse om aftenen. Læs mere om Little Sun-projektet

JULEFERIE I BØRNEHUSET
19.12.2014 - 4.1.2015

Lav geometrisk julepynt inspireret af Olafur Eliassons modeller eller form og bag peberkager ud fra Paula Modersohn-Beckers motiver af børn og dyr.

Hver dag er der også GRATIS FAMILIEOMVISNING i udstillingen
Paula Modersohn-Becker
 11.30-12.30.
Mal, tegn, klip og form i de ÅBNE JULEVÆRKSTEDER.  

Bemærk: museet er lukket 24.12, 25.12, 31.12 og 1.1

ÅBNE JULEVÆRKSTEDER

BAGEVÆRKSTED: MIG OG MIT YNDLINGSDYR KL.12-16
Paula Modersohn-Becker malede børn og dyr i sine malerier. Form, bag og dekorer peberkager, så det ligner enten dig selv eller dit yndlingsdyr.

MODELVÆRKSTED: OLAFUR ELIASSON KL.11-17
Se hvordan kunstneren Olafur Eliasson har arbejdet og eksperimenteret med arbejdsprocesser og færdige værker. Brug papir, tændstikker og andre sjove materialer til at lave din egen julepynt f. eks. et snefnug i tændstikker eller en geometrisk figur i sølvplast eller papir.

MALEVÆRKSTED: PAULAMODERSOHN-BECKER KL.11-17
Vinterens store maleriudstilling med værker af den tyske kunstner Paula Modersohn-Becker er udgangspunktet for juleferiens maleværksted. Mal dit eget maleri inspireret af Paulas farvebrug med blandede farver og motiver med mennesker, dyr og natur.

LERVÆRKSTED: ISLANDSKE LAVASTEN KL.11-17
Olafur Eliasson har fyldt museets rum med islandske sten. Stenene er meget forskellige i former og farver. De ligner ikke de sten vi finder på stranden i Danmark. Form din egen islandske lavasten.

LERVÆRKSTED: ET HOVED I LER KL.11-17
Georg Baselitzs store træskulptur er inspiration for lerværkstedet. Form et minihoved i ler og brug redskaberne til at bearbejde overfladen, så den bliver ru og ujævn. Farvelæg til slut figuren, måske i en gul farve ligesom Baselitzs skulptur.

KUNSTEKSPEDITION KL.11-17
Deltag i kunstekspeditionen, hvor du med kort, og lup kan udforske Olafur Eliassons mange modeller og indsamle dit eget kunstmateriale.

LYT, TEGN OG KLIP I FORTÆLLERUMMET KL.11-17
Lyt til de islandske sagaer og lyde fra den islandske natur. Tegn og klip ud fra det, du hører om ædle riddere og spruttende vulkaner

 


GRATIS FAMILIEOMVISNING I PAULA MODERSOHN-BECKER
Omvisningerne er for børn og deres voksne og foregår i udstillingen med en tegneblok. M
ed udgangspunkt i de mange malerier, af mennesker, dyr og natur, tegner og taler vi, om det vi ser. Tilmelding sker i Børnehuset på dagen (bemærk, der er begrænset plads).

Åbne værksteder

Her kan børn tegne, male, modellere og eksperimentere med farver og former - med udgangspunkt i museets udstillinger og råd fra kunstfaglige medarbejdere.

HVORNÅR: Tirsdag - søndag 11.00-17.30
FOR HVEM: Børn 4-16 år
4-5 årige skal følges med en voksen
GRATIS for museets gæster inkl. materialer

Åbne værksteder lige nu

JULEVÆRKSTED MED GEOMETRISKE MODELLER i træpinde, plast og sølvpapir med inspiration fra Olafur Eliassons værk ”Model Room”. Sæt dem på vores model juletræ eller hæng det op det op derhjemme. 

TEGNEVÆRKSTED - FARVER PÅVIRKER FORMER: På Louisiana findes kunstværker, der KUN består af firkanter, trekanter og cirkler. I værkstedet kan du selv prøve at arbejde med disse former og se hvad der sker med dem, når du farvelægger dem. 

MALEVÆRKSTED - JEAN DUBUFFET: Jean Dubuffet blandede sand, grus og andre skøre materialer i malingen til malerier. Prøv, som ham, at male i flere lag. Rids og skrab ind under overfladen, så der kommer et menneske frem. 

 

LERVÆRKSTED ”ISLANDSKE LAVASTEN": Olafur Eliasson har fyldt museets rum med islandske sten. Stenene er meget forskellige i former og farver. De ligner ikke de sten vi finder på stranden i Danmark. Form og farvelæg din egen islandske lavasten.

LERVÆRKSTED "ET HOVED I LER": Georg Baselitzs store træskulptur er inspiration for lerværkstedet. Form et minihoved i ler og brug redskaberne til at bearbejde overfladen, så den bliver ru og ujævn. Farvelæg til slut figuren, måske i en gul farve ligesom Baselitzs skulptur. 

ISLANDSK KUNSTESPEDITION: Deltag i en kunstekspedition, hvor du med kuffert, kort og lup kan opdage og udforske lyde og dufte og indsamle dit eget kunstmateriale.

FORTÆLLERUMMET: Lyt til islandske sagaer og tegn til.

Kunst
kuffert

Lån den gratis i Børnehuset og tag den med ud i Louisianas Samling eller Skulpturpark og løs opgaver. 

SØNDAGSVÆRKSTEDER

Børnene går i kunstnernes fodspor og afprøver deres ideer, materialer og teknikker. En kombination af samtale i den aktuelle udstilling og kreativt arbejde i Børnehuset. 

HVORNÅR: Søndag 11.30-13.00 med start i Børnehuset
FOR HVEM: Børn 4-16 år. 4-5 år skal følges af voksen
PRIS: Kr. 20 – inkl. materialer
TILMELDING: På dagen i Børnehuset, max. 16 børn 

BØRNEHUSETS BILLEDSKOLER

10 ugers forløb, hvor børn og unge introduceres for kunstnere og værker og afprøver kunstneriske arbejdsmetoder, der udfordrer og udvikler egne kreative evner.

HVORNÅR: Forår, sommer og efterår. SE KALENDER
FOR HVEM: 3 hold: 4-6 årige / 7-10 årige / 11-14 årige
PRIS: 
Kr. 1.600 / Klubpris kr. 1.400. Inklusiv materialer

Billedskolen introducerer børn og unge for kunstværker og kunstnere fra de aktuelle udstillinger og fra museets egen samling. Det foregår blandt andet ved omvisninger med Louisianas kunstformidlere. For at skærpe oplevelsen af kunstværkerne bliver børnene også introduceret til skitsetegning. 

Indtrykkene giver inspiration til arbejdet i Børnehusets værksted, hvor der eksperimenteres med materialer, og hvor forskellige kunstneriske arbejdsprocesser undersøges og afprøves. Efter hver sæson holdes afslutning med en fernisering i Børnehuset, hvor forældre og familie er velkomne.

Målet med billedskolerne er at give børn og unge en større oplevelse af kunsten. De får lov at tale om og reflektere over det, de ser, og de får opbygget fortrolighed med forskellige teknikker og materialer.

Månedens Billedkonkurrence

Alle børn og unge, der har lavet en tegning, formet en skulptur eller malet et maleri i Børnehuset, kan deltage i Månedens Billedkonkurrence. Billedet eller værket skal være inspireret af et kunstværk set på Louisiana, og der findes tre vindere hver måned.

Vigtigt: Husk at skrive navn, adresse, alder og dato på billedet/værket. Det færdige værk skal hænges på væggen på Børnehusets midterste etage.

Hver måned findes 3 vindere. Vinderne får deres billede/skulptur udstillet på Børnehusets hjemmeside og en fin gave fra Panduro Hobby.
Vinderne får direkte besked og gaven tilsendt.

Det er desværre ikke muligt at gemme alle bidrag til månedens billedkonkurrence, derfor gemmes kun vindernes billeder og modeller. 
Disse kan afhentes fra den 1. i den efterfølgende måned.

Se TIDLIGERE VINDERE af månedens billedkonkurrence.

Vindere af billedkonkurrencen november 2014

GERTRUD 7 ÅR
Billedet ligner en stjerne i forskellige farver.

 

Kigger man tæt på billedet ses forskellige geometriske former, der er hurtigt farvet i forskellige farver. Gertrud har måske ladet sig inspirere af August Herbin. I stedet for at kategorisere formerne i felter eller rum som August Herbin gør, har Gertrud lagt formerne i en rundkreds, så de danner en form for stjerne.     

 

AMALIE 8 ÅR
Maleriet er lidt ru, malet med brunlige farver, der skiftevis er duppet og malet på.

Det resulterer i at Amalie får malet et flot og spændende billede med varierende strukturer i landskabsformerne. Hun har måske gået rundt i Riverbed og mærket de ru sten, hvorefter hun har malet sine oplevelser efterfølgende? Den grove tekstur er kaffegrums, som Amalie så fint har malet ind i sine bakker eller bjerge. 

MARIA 11 ÅR
Hvad har en elefant at gøre i Olafur Eliassons Riverbed?

 

 

180 tons sten = 30 elefanter har Maria skrevet. Selv har hun med blyant tegnet én elefant, der står på en masse små lavasten. Lidt længere fremme foran elefanten bliver stenene større og har en anderledes struktur. Fin tegning og en sjov tanke, som hun evt. har diskuteret med sin mor eller far. 

Fødselsdagsværksted
i Børnehuset

Kunne du tænke dig at lave noget anderledes i anledning af din fødselsdag?
inviter dine venner til fødselsdagsværksted i Børnehuset.

VARIGHED: 2 timer
PRIS: Kr. 950

Sammen med en kunstformidler fra Børnehuset går I på opdagelse i en af Louisianas udstillinger og taler om og tegner, hvad I ser. Bagefter arbejder I med billeder eller skulpturer i Børnehusets værksted, hvor der er mulighed for at afprøve forskellige materialer og teknikker. Fødselsdagsgaver, kage, flag, mad og sang må vente, til I er hjemme igen. Det bliver der slet ikke tid til i værkstedet!

Vælge mellem følgende temaer:

 • Skulpturens forvandlinger
 • Maleriets forvandlinger
 • Asger Jorn - maleri
 • Giacometti – skulptur
 • Skulpturparken

ANTAL: Max 16 børn og 2 voksne
PRIS: Kr. 950 (prisen er inkl. materialer og saftevand samt kaffe/te til de voksne)
VARIGHED: 2 timer
HVORNÅR: Fredage 14.00-16.00 eller lørdage 11.00-13.00
BOOKING: Ring på tel 4919 0719 (tirsdag-fredag 9.00 -15.00)

Værkstedet kan naturligvis også bookes, hvis man ikke har fødselsdag, men bare har lyst til en anderledes oplevelse med venner eller familie.


PANDURO HOBBY
 er sponsor af materialer til Louisiana Børnehus

søn21 dec
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

man22 dec
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

tir23 dec
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

fre26 dec
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

lør27 dec
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...
 • For børn

  HistorieJam med Silja Okking fra Ramasjang - Islandske fortællinger og myter.

  HistorieJam med Silja fra Ramasjang er fri fortælling af fede...
 • For børn

  Blackout i Riverbed for børn og deres voksne. Oplev Olafur Eliassons islandske stenlandskab i mørke med lampen Little Sun i hånden.

  Helt særligt, slukker vi lyset i Olafur Eliassons værk Riverbed...

søn28 dec
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

man29 dec
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

tir30 dec
Åbent
11-22

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

fre2 jan
Åbent
11-22

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

lør3 jan
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

søn4 jan
Åbent
11-18

 • For børn

  Juleferie i Børnehuset med geometrisk julepynt og peberkager.

  Der dufter brunt og brændt i Louisiana Børnehus, som bliver omdannet...

søn11 jan
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Kæmpe edderkopper – lav din egen skulptur inspireret af Louise Bourgeois.

  Den franske kunstner Louise Bourgeois har lavet en kæmpe skulptur,...

søn18 jan
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Hvordan ser jeg ud? – mal dit eget portræt inspireret af Paula Modersohn-Becker.

  Den tyske kunstner Paula Modersohn-Becker malede mange selvportrætter...

søn25 jan
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Træer, skove og marker – mal et maleri inspireret af Paula Modersohn-Becker.

  Dyk ned i Paula Modersohn-Beckers spændende univers af naturmalerier...

søn1 feb
Åbent
11-18

 • For børn
  Søndagsværksted

  Hvad er dit yndlingsdyr? – Mal inspireret af Paula Modersohn-Becker.

  Paula Modersohn-Becker malede ofte børn i naturen, der holder et dyr...

tir17 feb
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 4-6 årige

  Udstillingerne Paula Modersohn-Becker, Jeff Wall og David Hockney er udgangspunkt for Forårets Billedskole. Løber over 8 gange.

  ”Menneske, skala og landskab” er nøgleord for dette forårs...

ons18 feb
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 11-14 årige

  Udstillingerne Paula Modersohn-Becker, Jeff Wall og David Hockney er udgangspunkt for Forårets Billedskole. Løber over 8 gange.

  ”Menneske, skala og landskab” er nøgleord for dette forårs...

tor19 feb
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 7-10 årige ( Hold 1)

  Udstillingerne Paula Modersohn-Becker, Jeff Wall og David Hockney er udgangspunkt for Forårets Billedskole. Løber over 8 gange.

  ”Menneske, skala og landskab” er nøgleord for dette forårs...

tor26 feb
Åbent
11-22

 • For børn
  Billedskole 7-10 årige ( Hold 2)

  Udstillingerne Paula Modersohn-Becker, Jeff Wall og David Hockney er udgangspunkt for Forårets Billedskole. Løber over 8 gange.

  ”Menneske, skala og landskab” er nøgleord for dette forårs...