Gå til hovedindhold

Arkitektur filmdage

Louisiana viser 19.-22. marts seks film om arkitektur på det afrikanske kontinent i samarbejde med COPENHAGEN ARCHITECTURE FESTIVAL X 2015.

Filmene kredser om Afrikas arkitektur, steder, stemninger, mennesker og historier. De enkelte visninger ledsages af introduktioner og perspektiveringer af fagkapaciteter inden for emnet.

Der sættes fokus på Afrika med to filmserier: Hvide elefanter, der er et udtryk brugt i afrikanske lande - og i andre tidligere kolonier - om imposante, men nu forladte bygningsværker, der blev opført af kolonimagter. Den anden serie Afrika - on the move viser livet i afrikanske storbyer i film fra 1960'erne-70'ernes post-koloniale Afrika til i dag. Hver serie indeholder tre film.

Arkitektur filmdagene er et andet perspektiv på værdier knyttet til rum og sted og peger endvidere frem mod sommerens store udstilling AFRIKA. 

Filmvisningerne er gratis for museets gæster (tilmelding tilrådes)

For Louisiana Klubbens medlemmer er der dertil 20% på festivalens filmvisninger flere steder i København og Aarhus: Grand Teatret, Cinemateket, Gloria Biograf, Dansk Arkitektur Center (DAC) og Øst for Paradis - mod forevisning af klubkort. 

Copenhagen Architecture Festival x FILM

Festivalen er Danmarks største arkitekturfestival og afholdes i år for anden gang. Programmet byder på film, debatter, events, udstilling og en stor international konference. Gennem forskellige temaer stiller festivalen skarpt på arkitekturen og gentænker repræsentationen af bygningerne - og alt det der foregår mellem og i dem.  

Ud over visninger på Louisiana, vil du kunne opleve festivalen på en række venues i København og Århus, herunder Dansk Arkitektur Center, Cinemateket og Ny Carlsberg Glyptotek. Festivalprogrammet kan fås på Louisiana eller ses på festivalens hjemmeside.
Se også årets festivaltrailer her